Trodde att vi äntligen hade fått vår, men nu är det vitt igen. Resten av dagen kommer spenderas inomhus med en bra film eller en bok (läser just nu Mörka platser av Gillian Flynn). Har även sett första avsnittet på säsong 6 av Game of Thrones. Har längtat efter den här säsongen, vill verkligen veta vad som kommer hända med Jon Snow. 😱

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har precis kollat på dokumentären The True Cost (2015) av Andrew Morgan om modeindustrins baksida. Tycker verkligen alla borde se den eftersom vi idag ser modeplagg som förbrukningsvaror. Vi kan köpa plagg till så låga priser att vi inte längre bryr oss om vi enbart använder plagget ett par gånger.

Det vi glömmer är att priset inte är den enda kostnaden. En kvinna som arbetade med plaggtillverkning i dokumentären sa: "I don't want anyone wearing anything, which is produced by our blood". Jag tror säkert många av er redan är medvetna om de fruktansvärda arbetsförhållandena i textilfabriker i länder som Bangladesh och Indien samt att ett flertal stora svenska klädföretag köper in plagg från dessa länder på grund av den låga produktionskostnaden. Den här dokumentären kommer garanterat ge dig en djupare känsla för vad kläderna du bär egentligen innebär.

Sedan tar även miljön skada av denna minst sagt överdrivna konsumtion och de kemikalieutsläpp som sker i samband med tillverkningen. Det positiva är att det är vi konsumenter som har makten - vi röstar med våra pengar när det kommer till vilka produkter som ska finnas kvar på marknaden och vad som är okej. Och detta gäller inte enbart modeindustrin.

Likes

Comments

Igår såg jag premiären av Djungelboken och jag blev verkligen imponerad. Det var ett visuellt mästerverk, levande och nära inpå. Därför rekommenderar jag er att se den i 3D. Älskar när de gör om de gamla klassikerna och detta var nog den bästa moderna versionen jag sett av de gamla Disneyfilmerna. Ser verkligen fram emot The Legend of Tarzan (2016) som kommer härnäst med Alexander Skarsgård i huvudrollen.

Likes

Comments

​Första gången jag läst en bok av Gillian Flynn och definitivt inte den sista. Sharp Objects "är en psykologisk och obscent berättelse om den plågade Chicagojournalisten Camille Preaker och barnamorden som drabbar hennes hemstad Wind Gap". Den får betyget 5/5 av mig. Ångrar nu skarpt att jag redan sett filmen Gone Girl eftersom hon även har skapat boken bakom filmen (önskar att jag hade läst boken först).

Likes

Comments