​Fick för första gången på över två månader (!) inspiration att skriva här. Det blir lätt såhär, att ett ställe glöms bort för att det mest bara finns till för en själv, och bara för när en behöver det. Inga måsten att prestera men inte heller en push att uppdatera. Bra och dåligt.

Hursom, vi har ändrat om hemma lite. Flyttade sängen och fick en ny hörna där det är bra att bara sitta med fönstren öppna även då det är för kallt ute för det. Det har lett till tre bra saker: 1. Jag har börjat läsa igen. Är i den där fasen där det är skönt att läsa på kvällen men det gör mig så trött så det tar länge att komma igenom en bok. Just nu läser jag the Devil and Miss Prym av Paulo Coelho. 2. Vi har ett ställe att sitta efter jobbet på kvällarna och bara prata. En social hörna. 3. Solljuset landar på sängen så när jag kommer hem möts jag av det på bilden här ovan. Så fint att komma hem till det.

Mina bästa saker i livet just nu är alla baserade på trygghet. Är mitt i en osäker period och behöver saker runtomkring mig som gör mig glad. Som påsen med rökelse i vår låda, jag vill att mitt liv ska dofta som den påsen. Tände rökelse just och det får mig att kunna sitta ner och vara lite mer lugn, andas lite långsammare och ta in allt mer. Saknar min yoga studio i Melbourne där de alltid har rökelse, det doftar så tryggt, som min värmepåse med rosmarin. Brukar sova med den bredvid dynan ibland för att det får mig att må bra. Jag blir också glad av att lyssna på Playing for Change på youtube, min bästa sång är Sitting on the dock of the bay. Eller titta på Tales by Light på Netflix eller stanna och vända ansiktet mot solen på väg hem, stänga ögonen och känna att våren och kanske sommaren nog ändå kommer snart.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Lite gott och blandat från Melbourne via telefonen. Food trucks och festival i St Kilda, vi åt handburgers och jag drack en mango smoothie medan vi gick längs stranden och såg på allt sommarfolk. En dag var jag i Williamstown botanical garden, satt på gräset och läste min bok i solen. Där är så fint och det är nära hemma. Några kvällar var vi vid southbank, gick omkring, åt på restaurang, lyssnade på buskers på gatan och njöt av stadens vibe. Vi var också och minigolfade på ett ställe där vi också fick krafsa på koalor. En kväll var vi tillbaka i St Kilda och åt på Bay City Burrito. Bästa burritosen, hade längtat i ett helt år! Vi var till Williamstown före nattmarknaden en onsdag, den dagen fick jag med mig bra saker, rökelse från Back to Basics och en värmedyna med rosmarin från Victoria market.

Annars var vi på museum följt av middag, gick på hike för att hämta chai latte, åt lunch i Torquay och lördagsfrukostar på en väns nya café - avo toast, eggs benny och big breakfast. Men främst hängde vi massor med familj och vänner. Det är svårt att vara borta så länge men fint att komma tillbaka och se att allt är som vanligt.

Likes

Comments

Vi är tillbaka i Australien! Har varit här i snart två veckor och har lite på tre veckor kvar.

Vi har börjat resan med att bara ta det lugnt, liksom på riktigt komma bort från all stress med jobb och kyla. Har gjort ingenting mycket. Det har varit så skönt och välbehövt, även om vi inte har haft någon annan möjlighet med väskorna borta i 10 dagar.. Mest har vi åkt omkring till olika ställen, ätit hemmaodlade tomater, pizza och fish & chips, tagit med Marley överallt och uppskattat värmen.

Jag vill gå på bio och på marknader, njuta av staden, vara på museum på regniga dagar och ha picnic i fina parker. Se utomhusbio i botaniska trädgården och äta frukost/lunch/middag på bra ställen. Kanske köra med the great ocean road till olika vattenfall och gå omkring i regnskogen. Och vara glad över att jag har ett så fint andra hem.

Likes

Comments

En liten recap över det här året, som har gått snabbare än de flesta.

I januari bodde vi ännu i Melbourne. Det var sommar och vi var lediga. Började året i Byron Bay, körde tillbaka till Melbourne och resten av månaden var vi på festival, firade födelsedagar och fixade inför flytt.

Februari var månaden då mycket förändrades. Vi flyttade tillbaka till Finland och in i egen lägenhet. Vi hade jobb intervjuer och jag började jobba, och vi vande oss vid minus 10 istället för plus 30.

I mars jobbade vi båda mest bara. Men vi såg också nyfödda lamm och var på bio. En till månad att landa i vår nya vardag mest.

I april började allt klarna, och vi åkte till våren i Frankrike för ett långt veckoslut. Vi gick omkring i Paris och St Germain och hade överrasknings födelsedagsfest. Hemma fick vi upp namnen på vår dörr också, det var fint.

Maj började på gräsmattan hos Linnea. Vi låtsades att det var varmt och åt chips i solen. Sen fyllde jag 22 och firade litet, med en heldag ute och bio på kvällen. Just som jag behövde det. I maj såg jag också hela freaks & geeks, tips på bra serie.

Juni. Vi fortsatte jobba mycket, minst fem dagar i veckan. Gjorde faktiskt inte så mycket annat före på midsommar då vi åkte till Kroatien för en vecka. Det var soligt, klart hav, lugnt och så magiskt som det alltid är där.

I juli jobbade vi också mest. Men ett veckoslut var vi på landet och i Fiskars och det var så välbehövt. Vi åkte båt och simmade och gjorde somriga saker som vi annars inte hann med under resten av sommaren.

Augusti kom så snabbt i år. Jag var lite ledsen över att ha missat så mycket av sommaren, jobbade så mycket. Men jag shoppade second hand med Linnea och var på kräftis med många kusiner för att känna lite sommar ändå. Och det bästa i augusti var när vi flög till Stockholm för att se Matt Corby. Det var en fin (men kall) resa och den bästa spelningen jag har varit på.

I september kom Silva in i våra liv på riktigt. Eller kanske det var i augusti. Men hon var där, och vi var i Ekenäs och hälsade på. Vi plockade massor äpplen som vi gjorde äppelsylt av. Fortsatte annars jobba mycket.

Vi fyllde kylskåpet med äppelsylt ända in på oktober. Då gick vi också på långa promenader för att fånga det sista av solen och gjorde det bästa av en vardag som vi långsamt hade blivit vana vid. Mindre tid, mera jobb men fler speciella fina stunder.

I november drack jag mycket glögg och vi var på bio nästan en gång varje vecka. Jag bossade på jobbet och vi köpte flyg.

Och i december alltså nu har jag yogat mycket, varit trött, jobbat lika mycket som innan och ätit lite godare mat och gjort lite mer bra saker än annars. Det har varit en av årets bästa månader, faktiskt.

Det är tre dagar kvar av ett år som har känts snabbare och mer stressigt än många tidigare år. Det har varit svårt och kämpigt men också fint. Jag önskar att jag hade stannat upp lite mer och sett hur mycket jag ändå hunnit göra och uppleva. Nästa år vill jag vara mer i nuet men också i gårdagen, och uppskatta allt mer. Se vardagen från olika perspektiv men också resa mycket och vara på äventyr.

Likes

Comments

Fyra dagar i England över jul, ett stort hus, elva runt bordet och tre dagar av upptäcktsfärder. Vi började på fredag med att köpa mat för alla dagar, äta fish & chips och ta in huset. Julafton började med gröt, sen såg vi ett slott och gick upp på ett berg innan vi firade jul till sent på natten. Nästa dag åt vi brunch och gick på en lerig utflykt i skogen. Vi såg också drottningen på tv och hade engelsk julmiddag. Sen på måndag var vi till havet och till Bath och på kvällen var vi på en fin och lite annorlunda pub. Kort sagt.

Det var fint att vara på resa med ett stort gäng. Att bo tillsammans med familj och kusiner och alltid umgås med någon. Lite tokigt och ganska tröttsamt ibland men mest fint. Och jag saknar huset med det perfekta köket, alla olika rum och gården omringad av åkrar.

Likes

Comments

En brunch med Linnea och Emma en tisdag för några veckor sedan. Fin sak att göra mitt i veckan.

Har helt glömt bort det här stället. För mycket jobb och liv, för lite tid. Min decembermånad har varit så bra. Jag har börjat yoga igen, och inte förstått varför jag nånsin pausade. Känner mig som mig själv igen. Jag har också ätit bättre mat och druckit goda drinkar, på bland annat Baskeri&Basso och Liberty or Death. Tips!

Idag firar vi jul i Åbo och nästa vecka i England. Bra med jul många gånger.

Likes

Comments

Jag har snart två lediga dagar bakom mig, varav en tillbringades på julmarknad, café och utomhus i solen. Den andra, som är idag, har till största del gått åt till att se hela första säsongen av Tales by Light på netflix. Det är en dokumentär om fotografi, och den är inspirerande samtidigt som den var väldigt lugnande att se på. Vet inte varför, var bara helt fast. Samma kan sägas om Viceland dokumentären States of Undress som jag också såg alla avsnitt på en kväll. Den var så intressant. Jag har också sett många TEDx talks på youtube den senaste veckan. Känner mig för tillfället väldigt inspirerad att läsa och lära mig, att få i mig ny information. Så det tänker jag göra, när jag hinner. Kanske runt julen och efter nyår. Ska önska mig bara böcker i julklapp.

Likes

Comments

Idag sitter jag hemma i fullständig tystnad och äter frukost med snön som yr utanför fönstret. Det är så fint med riktigt vinterväder, att det snöar, för det är två år sen jag hade det senast. Och det är precis vad jag behöver nu, att världen utanför är vit och mjuk men så kall att det är bättre att stanna inomhus, för själv känner jag mig orolig och stressad. Jag tar allting för personligt och mår dåligt över saker, samtidigt som jag jobbar för mycket och försöker få det "riktiga" livet - med familj och vänner - att rymmas och få den uppmärksamhet det förtjänar. Jag kämpar på så här för att jag ändå blir glad av att tänka på vad som kommer efter - julen och kanske en chans att komma bort från allt i några veckor, vara på andra sidan jorden med människor jag tycker om på ställen jag tycker om. Så nu ska jag dricka glögg och se på julfilmer till början av januari.

Likes

Comments

​Två månader senare hittar jag äntligen tid (och inspiration) att titta in här. Har framkallat två filmrullar, en från 2014 och en med Australien och lägenhetsliv. Det blir så fint när man fotar analogt, och spännande att se vad som kommer fram.

Vi jobbar heltid nu, har försökt vara i stunden och lägga märke till att träden ändrar färg och gatorna fylls av löv, men ändå är jag lite oförberedd på att inte längre gå i sandaler och att kvällarna inte är ljusa. Ser verkligen fram emot julen som finns där som en tröst för mörkret, men samtidigt planerar vi fem resor inom det kommande året. Drömmer oss bort till varmare/grönare ställen där jobb inte existerar, bara frihet och lyckorus. Två månader kvar till den första resan och fem veckor tills julmusik/filmer/mat/pynt är okej. Det blir bra, det är bra.

Likes

Comments

​Från söndag till tisdag var vi i Stockholm. Främst för att se Matt Corby, som var så sjukt bra. Men vi gjorde annat också, vi gick till exempel igenom gamla stan till södermalm, åt lunch på en mysig restaurang och gick i några butiker. Vädret var inte på vår sida så vi gav upp efter några timmar och gömde oss inne på Fotografiska istället, där vi såg Bryan Adams-Exposed somjag tyckte om, och det visades gamla Greta Garbo filmer. Vi satt på beanbags tills vi nästan somnade och sen drack vi te uppe på cafét och hittade massor vi ville köpa nere i shopen.

Nu har jag bara jobbat resten av veckan men har ledigt hela veckoslutet så då ska vi göra något roligt. Just nu ligger jag bara på soffan och ser på BBC's AFRICA. Bra fredag.

Likes

Comments