Bild projekt


Jag fick min inspiration genom att först tänka på en sport och det första jag tänkte på var fotboll. Fotboll är en sport där samarbete och gemenskap är viktigt. Utan ett lag som samarbetar och kommunicerar funkar det inte. Sen måste alla få vara med oavsett vart man kommer ifrån och hur man ser ut. Därför tänkte jag göra en fotboll som skulle föreställa våran jord och sen rita världsdelar på den. Idén fick jag genom att tänka så och sen tittade jag literpris internet för att få en bättre bild immigt huvud. Jag ändrade inte inrikting men jag tänkte det för att jag insåg att tiden inte räckte till, det var alldeles för lite tid. Jag fick fundera ganska mycket på att komma på något bra, jag hade ingen aning om vad jag skulle skapa med temat sport. Sport är inte riktigt min sak och jag fick lite panik.
Projekt 2 drömmar, gick lite bättre. Drömmar är ett brett ämne där man kan skapa nästan vad som helst. Alla personer är olika och alla har olika drömmar. En dröm kan också vara flera saker för en person, inte bara en framtidsdröm eller något materiellt.
Jag tänkte ganska fort på vad jag skulle göra och drömmar är ett stort tema. Jag fick min inspiration från min barndom, min mamma läste alltid sagor om älvor till mig när jag var liten så att jag har alltid tyckt att dom är söta. Jag tänkte att kunna flyga skulle vara en dröm för mig, att ha stora vingar och bara kunna flyga och känna sig fri. Släppa allt och bara tänka på annat. Jag kombinerade båda sakerna och jag kom fram till att måla en älva.
Teknikerna jag använde under projekt 1 var att skissa, använda gips, lera och sen måla på själva bollen. Materialen var en ballong som jag sedan la gips på utsidan för att skapa en boll. Leran använde jag för att skapa världsdelar, så att dom skulle sticka ut lite och inte vara helt platta. Dom här teknikerna kändes nog enklast att arbeta med för att göra den här saken.
Teknikerna under projekt 2 var att skissa, måla med akvarell och sätta fast glitter. Materialen var akvarell, glitter och lim. Jag valde dom för att jag ville ha en fin effekt på älvans vingar och kläder, jag ville att det skulle se "lätt" och gulligt ut.
Det hände väldigt många saker under gången och mest dåliga. Jag visste inte vad jag skulle göra för att vi fick inte mycket tid på oss så att jag hann inte klart med mitt första projekt. Jag visste från första början att jag inte skulle hinna och där körde jag också fast men jag var tvungen att börja någonstans annars skulle jag bara slösa ännu mer tid och inte göra något alls. Det som påverkade mig mest det var tiden. Jag tycker personligen att vi fick väldigt få lektioner för båda projekten. Jag vet inte hur man ska hinna tänka ut något bra, göra det bra och sen redovisa det bra när man bara får 2-3 lektioner. Jag blev väldigt stressad av bilden den här terminen och sen av alla nationella proven så att jag prioriterade nationella och gjorde sämre redovisningar på bilden.
Om jag fick göra om allt skulle jag gjort något mycket lättare på projekt 1 men inte på projekt 2 för att det är jag faktiskt nöjd med. Såklart kunde jag ha gjort bättre på projekt 2 också genom att skugga mer och vara mer noggrann. Dom flesta gjorde inte så komplicerade saker på projekt 1 så att jag skulle gjort något helt annat som att rita en bild. Det kommer säkert påverka mitt betyg sämre både för att jag inte hann med projekt 1 och för att jag är dålig på att prata och presentera saker inför klassen. Jag har alltid varit en blyg person och jag har aldrig gillat att stå i centrum där alla tittar på mig. Jag får panik och jag är stolt att jag har presenterat två saker än så länge även fast jag vet att jag var dålig. Jag tycker att det skulle ha varit bättre at ha skriftliga inlämningar också på konstnärerna. Men jag blev nöjd med projekt 2 och jag skulle inte ändrat den.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har börjat med projekt 2, drömmar. Jag ska måla en älva med stora vingar och massa blommor. Jag ska först skissa den och sen måla den med akvarell. Jag har valt att måla en älva för att den har stora vingar och det skulle vara en dröm att kunna flyga därför tycker jag att den passar in på drömmar. Att kunna flyga och känna sig fri. Älvor finns ju inte heller på riktigt, man brukar ha med dom i sagor därför blir det också lite som en dröm. Sen är dom väldigt söta.

Likes

Comments

Mitt tema är sport. I mitt tema har jag försökt att fokusera på allas lika värde, att inte diskriminera någon. Jag kom faktiskt på idén själv så att jag har inte sökt mycket inspiration, jag visste vad jag skulle göra. Jag kom på idén genom att tänka att fotboll är den första sporten jag tänker på när jag tänker på sport. Sen tänkte jag att alla kan spela fotboll, det behövs egentligen bara en boll. Det spelar ingen roll vart man kommer ifrån, vilket kön man har eller vilken ålder man har. Jag har använt gips och lera. Det jag vill kommunicera är att man ska sluta diskriminera och sluta mobba. Alla ska få vara med. Budskapet kanske inte syns jätte tydligt eftersom att jag har gjort en fotboll med alla världsdelar på, alla kanske inte tänker på samma sak som jag men jag är nöjd med den. Det som var lite jobbigt var att få bollen helt rund och släp med gipsen. Jag hade inte heller så mycket tid så att jag va lite stressad. Det var också jobbigt att göra alla världsdelar med leran eftersom att man bara kan ta små bitar i taget med den leran. Jag är nöjd med budskapet som min produkt "visar". Ett råd är att inte stressa och att göra bollen slät och fin även om det tar lite längre tid för att det kommer bli finare i slutet.

Likes

Comments

Mitt tema är identitet. Jag har fokuserat på att försöka hitta något som representerar mig och visar vem jag är och även försökt fokusera på saker som jag gillar. Jag har sökt inspiration på internet men även hos vänner. Det var lite svårt att komma på något bra i början därför bestämde jag mig för att göra ett självporträtt och sen skriva mitt namn med bokstäver som egentligen är saker som jag gillar. Det var mest det som inspirerade mig, jag ville ha med saker som representerade mig och mina intressen och som jag tycker om. Jag använde färgpennor som teknik för att färglägga bilden. Jag vill uttrycka min identitet och visa vem jag är. Jag tycker att jag har lyckats visa vem jag är och vad jag gillar, man ser det tydligt på min bild. Det som jag tyckte var jobbigast var att komma på en bra idé som skulle visa min identitet. Jag är nöjd med hela bilden för att jag tycker att jag har lyckats med uppgiften. Jag gjorde en ganska spontan sak så att jag har inte några specifika råd, bara att rita det du tycker om och som visar vem och hur du är som person.

Likes

Comments

Jag har arbetat med temat sport. Jag kom på att göra en fotboll av gips och sen klippa ut världsdelar och klistra på dom på bollen. Mitt budskap är att alla kan spela fotboll, det spelar ingen roll vart man kommer ifrån. Det jag är mest nöjd med är att jag hann börja gipsa ballongen, så jag hann börja. Jag fick inte så mycket problem idag, jag har bara lite svårt att komma på rätt sak att göra. Jag löste problemet genom att tänka till och titta på internet. Men jag blev ganska nöjd med min idé.

Likes

Comments

Jag har arbetat med min bildmapp om identitet. Jag använde vanliga färgpennor. Det jag är mest nöjd med är att den blev ganska bra och jag lyckades forma ansiktet bra. Det jag fick problem med var i början, jag hade lite svårt att komma på rätt sak. Jag löste problemet genom att leta efter inspiration på internet och jag frågade vänner och till slut kom jag på att jag kunde rita en bild av mig som är min identitet.

Likes

Comments