Lägenhet eller bo i källare?

Hjälp, det var det som jag tänkte då vi skulle flytta till Stockholm. Jag hade hört massa om att det finns en bostadsbubbla i Stockholm, men hjälp, då kommer vi aldrig få en lägenhet. Jag hade fel det är fortfarande möjligt att få lägenhet i Stockholm, med lite tur.


Vi satt morgon och kväll för att lägga in intresseanmälan, vissa företag begränsar antalet du kan lägga som intresse, tänk om det var fler än 3 st du är intresserad för.
Det var inte lätt och det är väldigt frustrerande att leta efter något som man inte trodde man hade möilighet till, då det pratas om i radion att det minst är 10 års kö till bostäderna.

Bild: lastminute.com


Välkommen på bostadsvisning

Den känslan när du får ett mail om att du är välkommen på bostadsvisning till Kungsholmen. 
Bostaden skulle hyras ut i andra hand för 11 000 kr, det var en minimal lägenhet med ett rum och kök. Vi tänkte att seriöst, 11 000 kr för denna lägenhet... Nej Tack... 
Vi bestämde oss då att inte ta emot bara för att vi nu blivit erbjuden något. Man måste kunna leva och inte krocka på varandra hela tiden. 

Vi fick som en tur ett annat erbjudande i Sollentuna som vi senare flyttade in till. Det var 2 rum och kök för 10 000 kr på riktigt bra läge vid Sollentuna C. 

Vi flyttade ändå bort efter 4 månader då vi fick förstahandskontrakt från Kungsängen som vi även bor idag, det är en öppen 2 rum och kök med balkong. Vi betalar lite över 8000 kr i månaden i hyra. 

Letar du efter lägenhet, ge inte upp hoppet, det är inte lätt men det lönar sig att kolla varje dag och prenumera på bolag som hyr ut bostäder. 
Var ändå försiktig om du tänker hyra i andra hand.

Publicerad av: Nico Alhonen

Gillar

Kommentarer