Har du blivit drabbad av Global Corporate Services / Panlegis!

Här kommer jag med några tips om hur jag gjorde när jag blev drabbad. Kom ihåg att du inte är ensam, flera känner att det var egna dumhet men så är det inte, du har blivit offer för bedrägeri!

Jag börjar med att beklaga om du är en av alla som blivit drabbad av Global Corporate Services - Panlegis

Har tidigare publicerat ett inlägg om bolaget: VARNING FÖR GLOBAL CORPORATE SERVICES - PANLEGIS

Allt kan börja med en annons från Facebook med texten "Gratis broschyr om att starta svenska AB utan Aktiekapital" det låter ju frestande & intressant tänker många som kanske vill uppfylla en dröm att bli livnära sig själv på något man gillar att göra och man klickar på länken för att sedan fylla i kontaktuppgifterna för att få hem en gratis broschyr. Du kommer aldrig få hem någon broschyr, i stället får du ett samtal från Global Corporate Services / Panlegis!

Det spelar ingen roll om du svara nej till frågorna eller absolut inte, antagligen klipper de ihop samtalet så det låter som du säger "absolut" eller "okej" och "ja"!

Det första du bör göra efter att du upptäcker det försvunnit pengar på kontot!

1. Spärra ditt kontokort! Ring till din bank och be dem stoppa transaktionerna för beloppen är ofta bara reserverade från ditt konto. berätta även till banken att detta är ett bedrägeri och de dragit pengarna utan ditt tillåtelse.

Swedbank: 08-411 10 11 Handelsbanken: 020-41 12 12 SEB: +46 774 24 24 24 Nordea: 08-402 57 10 Länsförsäkringar: 08-588 400 11

2. Gör en POLISANMÄLAN

Gör även detta:

Bestrid köpet med Global / Panlegis & begär återbetalning på mail! Du vill inte ha ett till klippt samtal och ge dem fler försök att tömma ditt konto.

Skicka din begäran per mail: [email protected]

- Gör en anmälan till Allmänna Reklamationsnämden ARN

Innan du gör anmälan till ARN: För att ARN ska kunna pröva din tvist måste företaget du anmäler ha sagt helt eller delvis nej till dina krav (eller inte svarat alls). Du har rätt att kräva ett snabbt men inte omedelbart svar. Inom fyra veckor bör företaget ha svarat dig.

Avsluta företaget i London - Storbritannien via Companies House

Har du fått hem brev från Companies House om att du startat upp bolag i London.

Då måste du skicka in blanketten RP06 - "Application for removal of material about directors who have not consented to act" för att få bort dig från dessa bolag så fort som möjligt.

Vid check boxarna väljer du: "Appointment of director (AP01)"

I fältet "Form description" skriver du:

Removal of director

I fältet "Reason for the application" skriver du:

I have been fraudulently forced to open this company without my actual consent. After a phone call from Malta, this company was opened and money withdrawn from my bank. This is under investigation in Sweden and I need the company in Britain to be dissolved.

Efter påskrift skicka brevet till:

The Registrar of Companies, Registered Office and Directors’ Disputes Team Companies House, Crown Way, Cardiff, Wales, CF14 3UZ. DX 33050 Cardiff.


Varför inte fylla i dokumenten man får från Global / Panlegis

Om du efterfrågat Global / Panlegis om att de ska lägga ner bolagen skickar de dig dokumenten DS01 -"Striking off application by a company" dessa skall du inte fylla i och skicka iväg. De ber även dig skicka dessa till Malta och inte till bolagsverket i London (Companies House) som verkar väldigt misstänksamt.

Jag tror de vill få tag i din signatur från dessa dokument för att använda det i andra syften.

Därför är det viktigt att du använder blanketten RP06 ovan och följ instruktionerna var du ska skicka dokumenten.


Har du blivit drabbad eller blivit kontaktad av detta företag? Lämna gärna en kommentar och gilla inlägget under för att se hur stor omfattning detta är.

Mitt tips till dig som läser detta.

Jag vill även passa på att hjälpa dig spara hundratals kronor med att koppla ditt elavtal helt utan kostnad till Tibber. Du betalar endast för det du använder, inga påslag tillkommer som andra elbolag har. Kolla in Tibber och registrera dig med HÄR!

Publicerad av: Nico Alhonen

Gillar

Kommentarer

NicoAlhonen
NicoAlhonen,

Betala inget till dessa, de kommer att försöka kontakta dig. Dom kommer aldrig kunna bevisa att samtalet är äkta, hur skulle dom kunna göra det? Ha is i magen och skicka ett mail där du ångrat dig. Vill koll så du inte får registrerings papper från Companys House.

nouw.com/nicoalhonen
Lena
,

Hej, jag har blivit drabbat av det här företaget. Jag skulle vilja komma i kontakt med dig ang. avsluta företaget i UK, som jag inte hade för avsikt att starta. Det verkar krångligt! Tacksam för ditt svar!


Evelyne isajev
,

Hej. Har också åkt på detta dret, nu med uppsägning så vill de att ja skickar till Malta som du skrivit att man inte ska. Om man skickar till UK kommer man då få betala en avgift för att få det nedlagt?? Global menar då detta när jag påpekar om de dokumentet du sagt. Vill ju inte betala för nedläggning när man redan betalat 3000 som de menar de inte kan betala tillbaka.

NicoAlhonen
NicoAlhonen,

Hej Evelyne,

Det är kostnadsfritt att skicka in dokumentet jag rekommenderar. Du avskrivs ansvaret för bolaget samt avskrivs som VD. Hoppas jag svarade på din fråga.

nouw.com/nicoalhonen
JockeA,

Tack för ditt svar och tips. Jag skickade ett mail där jag skrev att jag ångrat mig , bl.a. för att jag hade blivit så stressad av han som jag pratade då jag beställde tjänsten så jag hade inte fått utrymme för funderingar under samtalet. Jag fick sedan ett mail där dom bekräftade att dom annulerat ordern. Nu är jag lugn i allafall.

Sofi
,

Hej

Jag har ju ocskå tyvärr blivit bedragen av detta sk företag. Bet in oçh fått papper. Nu vill dom ha nån sorts årlig avgift eller pengar för att avsluta det sk bolaget. Hjälp. Hur gör jag nu?

NicoAlhonen
NicoAlhonen,
Hej, Beklagar att du också blivit drabbad av detta bolag. Genom att ladda ner dokumentet i min text fylla under enligt mina anvisningar kommer du få dig avskriven från dessa bolag.
nouw.com/nicoalhonen
Anette Hedelund
,

Jag blev ochså bedragen av detta företag. Jag som vanligtvis är så nogran med inte att låta mig övertyga.

Ensamstående mamma som bara försökta att påbörja ett företag.

Det blev en för mig stor summa på 12000 kr.

NicoAlhonen
NicoAlhonen,

Hej, beklagar att också ni blivit drabbade!

Det är otroligt tråkigt när det händer, man som är så försiktig med allt annat. Man litar på allt och alla tills någon som detta händer.

Hoppas du får möjlighet att få pengarna tillbaka, vet att den kan kännas jobbigt och att man inte orkar ta striden. Jag lovar, det är värt det!

nouw.com/nicoalhonen
Therese Pettersson
,

Hej och tack för att du skriver om detta. Hittade denna länken när jag sökte på bolaget. Du skriver att man kan skicka in bestridan till London men på fakturorna jag har fått av dom står det Malta. Är det en annan adress jag skickar in till då? Tacksam för svar.

NicoAlhonen
NicoAlhonen,

Hej,

Är det så att du vill bestrida fakturan så gör du det direkt med Global Corporate Services. Jag skickade till dessa personer:

nouw.com/nicoalhonen
NicoAlhonen
NicoAlhonen,
NicoAlhonen
NicoAlhonen,

Är det så att du vill ta bort dig från dessa bolag så fyller du i blanketten i inlägget och skickar det direkt till London där dessa är registrerade.

nouw.com/nicoalhonen
Therese Pettersson
,

Perfekt tack snälla 😊 är det något speciellt du skrev?

NicoAlhonen
NicoAlhonen,

Skrev:

”Hej, Ni har registrerat och dragit pengar från mitt konto som är bedrägeri och urkundsförfalskning. Ni har upprättat ett företag i mitt namn utan mitt medgivande och som jag nu bestrider. Jag har INTE haft som avsikt att starta upp dessa bolag och skall absolut inte stå som VD i dessa bolag.

Jag bestrider ärendet och vill ha en återbetalning inom 14 dagar!”

nouw.com/nicoalhonen
R. Sch/ anonim
,

Fick du pengagarna tillbaka Nico? Hur länge tog det??? Jag pratatde med en som heter Sebastian Sherman. Idag och fick en länk som jag fick komma i med mitt bank ID genom och trustly ... och sen ... läste om den här företaget efter jag blivit lurad. För sent dem tog 3404.42 kr.

NicoAlhonen
NicoAlhonen,

Förstår din frustration. Det tog några veckor för mig att få tillbaka pengarna.

nouw.com/nicoalhonen
Iceman,

Hej jag blev pålurad två företag för 6 år sedan. Jag bestämde mig för att använda det ena som filial här hemma. Får betala 400pund om året för det men också 400pund för bolaget som jag inte använder. I början betred jag fakturorna men de hotade med vite och dyra böter från UK. Nu har jag frågat om de kan lägga ner det ena företaget och då vill de ha 500pund för det.

Vad händer om jag inte betalar deras årliga avgift?

Jag har visserligen på min begäran fått papper för balansrapport till bolagsverket för UK företagen men det är det enda.

NicoAlhonen
NicoAlhonen,

Det var länge sedan, hur hittade du till detta inlägg nu efter 6 år?

Jag skulle personligen avskriva mig som VD från bolagen och avskriver då även ansvaret från dessa bolag.

nouw.com/nicoalhonen