Har du blivit drabbad av Global Corporate Services / Panlegis!

Här kommer jag med några tips om hur jag gjorde när jag blev drabbad. Kom ihåg att du inte är ensam, flera känner att det var egna dumhet men så är det inte, du har blivit offer för bedrägeri!

Jag börjar med att beklaga om du är en av alla som blivit drabbad av Global Corporate Services - Panlegis

Har tidigare publicerat ett inlägg om bolaget: VARNING FÖR GLOBAL CORPORATE SERVICES - PANLEGIS

Allt kan börja med en annons från Facebook med texten "Gratis broschyr om att starta svenska AB utan Aktiekapital" det låter ju frestande & intressant tänker många som kanske vill uppfylla en dröm att bli livnära sig själv på något man gillar att göra och man klickar på länken för att sedan fylla i kontaktuppgifterna för att få hem en gratis broschyr. Du kommer aldrig få hem någon broschyr, i stället får du ett samtal från Global Corporate Services / Panlegis!

Det spelar ingen roll om du svara nej till frågorna eller absolut inte, antagligen klipper de ihop samtalet så det låter som du säger "absolut" eller "okej" och "ja"!

Det första du bör göra efter att du upptäcker det försvunnit pengar på kontot!

1. Spärra ditt kontokort! Ring till din bank och be dem stoppa transaktionerna för beloppen är ofta bara reserverade från ditt konto. berätta även till banken att detta är ett bedrägeri och de dragit pengarna utan ditt tillåtelse.

Swedbank: 08-411 10 11 Handelsbanken: 020-41 12 12 SEB: +46 774 24 24 24 Nordea: 08-402 57 10 Länsförsäkringar: 08-588 400 11

2. Gör en POLISANMÄLAN

Gör även detta:

Bestrid köpet med Global / Panlegis & begär återbetalning på mail! Du vill inte ha ett till klippt samtal och ge dem fler försök att tömma ditt konto.

Skicka din begäran per mail: [email protected]

- Gör en anmälan till Allmänna Reklamationsnämden ARN

Innan du gör anmälan till ARN: För att ARN ska kunna pröva din tvist måste företaget du anmäler ha sagt helt eller delvis nej till dina krav (eller inte svarat alls). Du har rätt att kräva ett snabbt men inte omedelbart svar. Inom fyra veckor bör företaget ha svarat dig.

Avsluta företaget i London - Storbritannien via Companies House

Har du fått hem brev från Companies House om att du startat upp bolag i London.

Då måste du skicka in blanketten RP06 - "Application for removal of material about directors who have not consented to act" för att få bort dig från dessa bolag så fort som möjligt.

Vid check boxarna väljer du: "Appointment of director (AP01)"

I fältet "Form description" skriver du:

Removal of director

I fältet "Reason for the application" skriver du:

I have been fraudulently forced to open this company without my actual consent. After a phone call from Malta, this company was opened and money withdrawn from my bank. This is under investigation in Sweden and I need the company in Britain to be dissolved.

Efter påskrift skicka brevet till:

The Registrar of Companies, Registered Office and Directors’ Disputes Team Companies House, Crown Way, Cardiff, Wales, CF14 3UZ. DX 33050 Cardiff.


Varför inte fylla i dokumenten man får från Global / Panlegis

Om du efterfrågat Global / Panlegis om att de ska lägga ner bolagen skickar de dig dokumenten DS01 -"Striking off application by a company" dessa skall du inte fylla i och skicka iväg. De ber även dig skicka dessa till Malta och inte till bolagsverket i London (Companies House) som verkar väldigt misstänksamt.

Jag tror de vill få tag i din signatur från dessa dokument för att använda det i andra syften.

Därför är det viktigt att du använder blanketten RP06 ovan och följ instruktionerna var du ska skicka dokumenten.


Har du blivit drabbad eller blivit kontaktad av detta företag? Lämna gärna en kommentar och gilla inlägget under för att se hur stor omfattning detta är.

Mitt tips till dig som läser detta.

Jag vill även passa på att hjälpa dig spara hundratals kronor med att koppla ditt elavtal helt utan kostnad till Tibber. Du betalar endast för det du använder, inga påslag tillkommer som andra elbolag har. Kolla in Tibber och registrera dig med HÄR!

Publicerad av: Nico Alhonen

Gillar

Kommentarer

Alsharif,

ARN beslut att pröva inte ärendet för att det framgår att jag näringsidkare. Jag uppfattar inte varför så jag kont6dem och de sa att jag ska tjäna pengar från det så dem hjälper inte mig. Kan du hjälpamig hur ska jag föra nu?

MVH

Alsharif,

Göra inte föra

adam955,

Hej !
Jag hittade en reklam på instagram där detta företag kom upp, jag lämnade kontakt uppgifter och blev sedan uppringd av global corporate services. en man pratade med mig och fick mig tro att min ide var bra ,unik och skulle gå jätte bra.. blev sedan kopplad till hans kollega då han var en assistent.. sedan blev ja vilse och lurad och gav dom adress, personnr, telefonnr och mail. då skickade han ett sms med en länk på betalnings uppgifter en summa på 6300kr genomförs med trusly banköverförning..... då fick ja typ panik för tänkte att detta är något skumt varför ska ja betala så fort ?...... jag ljög om att ja inte hade summan på kortet han bad mig då att bara betala start avgiften på 2800kr .... enu mer panik! jag sa att ja inte hade det heller då la vi på och han sa att han återkommer på fredag så kan vi göra det då... är jag drabbad nu ???har jag drabbats av bedrägeri eller en försök till bedrägeri ??? kan någon snälla svara om man blivit drabbat av detta även om man inte betalat direkt...? jag panik!

NicoAlhonen
NicoAlhonen,

Hej Adam995,

Låter väldigt bekant. Har du inte lämnat ut kortuppgifter kan du vara trygg. Prata inte med bolaget mer.

De kanske försöker skicka faktura på summan, men då bestrider du det som vanligt.

Men tills du inte förlorat pengar eller att du får papper hem från Companys house är du safe.

nouw.com/nicoalhonen
Marija,

Hej! Jag behöver din hjälp. Min man har blivit drabbad också. Om du kan snälla maila tillbaka till mig. MVH Marija

IP:2a00:801:2d4:9ad1::628a:af33
RB
,

Tyvärr också lurad, dom roffade åt sig 13000:-
Skickade dagen efter in mail om att jag kräver pengar tillbaka och allt ska avslutas då allt verkade skumt.
Allt hände den 17'e, mailade 18e och fick svar att dom skulle höra av sig inom 1-2 dagar och jag kontrade då att dom skulle svara via mail för att det skulle finnas skriftligt.

Inget svar sen dess och inga papper ifrån det engelska företaget än.. ingen aning vad detta är för stollar men lär ju inte se mina pengar när dom inte svarar på mailen..

NicoAlhonen
NicoAlhonen,

Kontaktade du banken också, och gjorde polisanmälan?

nouw.com/nicoalhonen
JockeA,

Jag blev kontaktad av dom och fick veta att jag kunde starta ett svenskt AB med deras hjälp. Jag skulle dela upp betalningen på 2500 en gång och 4000 månaden efter. Jag har ännu inte betalat något men ingått en muntlig överenskommelse som dom spelat in. Man blir ju skraj då jag läser om företaget här. För deras tillvägagångssätt som beskrivs här stämmer med när dom ringde upp mig. Hur bunden är jag? Jag har inte skrivit under några papper ännu, dom har inte visat heller vad jag betalar för.fnns det fortfarande tid att dra sig ut då jag inte betalat något och dom inte heller förmodligen levererat något.

NicoAlhonen
NicoAlhonen,

Betala inget till dessa, de kommer att försöka kontakta dig. Dom kommer aldrig kunna bevisa att samtalet är äkta, hur skulle dom kunna göra det? Ha is i magen och skicka ett mail där du ångrat dig. Vill koll så du inte får registrerings papper från Companys House.

nouw.com/nicoalhonen
Lena
,

Hej, jag har blivit drabbat av det här företaget. Jag skulle vilja komma i kontakt med dig ang. avsluta företaget i UK, som jag inte hade för avsikt att starta. Det verkar krångligt! Tacksam för ditt svar!


Evelyne isajev
,

Hej. Har också åkt på detta dret, nu med uppsägning så vill de att ja skickar till Malta som du skrivit att man inte ska. Om man skickar till UK kommer man då få betala en avgift för att få det nedlagt?? Global menar då detta när jag påpekar om de dokumentet du sagt. Vill ju inte betala för nedläggning när man redan betalat 3000 som de menar de inte kan betala tillbaka.

NicoAlhonen
NicoAlhonen,

Hej Evelyne,

Det är kostnadsfritt att skicka in dokumentet jag rekommenderar. Du avskrivs ansvaret för bolaget samt avskrivs som VD. Hoppas jag svarade på din fråga.

nouw.com/nicoalhonen
JockeA,

Tack för ditt svar och tips. Jag skickade ett mail där jag skrev att jag ångrat mig , bl.a. för att jag hade blivit så stressad av han som jag pratade då jag beställde tjänsten så jag hade inte fått utrymme för funderingar under samtalet. Jag fick sedan ett mail där dom bekräftade att dom annulerat ordern. Nu är jag lugn i allafall.

Sofi
,

Hej

Jag har ju ocskå tyvärr blivit bedragen av detta sk företag. Bet in oçh fått papper. Nu vill dom ha nån sorts årlig avgift eller pengar för att avsluta det sk bolaget. Hjälp. Hur gör jag nu?

NicoAlhonen
NicoAlhonen,
Hej, Beklagar att du också blivit drabbad av detta bolag. Genom att ladda ner dokumentet i min text fylla under enligt mina anvisningar kommer du få dig avskriven från dessa bolag.
nouw.com/nicoalhonen