Jaa, jag förstår att det kanske känns som ett as tråkigt att prata om. I GET IT! Men vad ser man massor av på Instagram, bloggar, Printrest, Youtube och många andra sociala medier? Jo, smink eller skönhet i olika former. Jag började sminka mig i skolan i kanske sexan första gången, men inte alls varje dag! Och då handlade det liksom om lite mascara och consealer haha... Men för mig så kännes det (precis som för många andra) som ett "krav" att se "bra/normal" ut i dagens samhälle. Jag är inte den som sminkar mig med en fullt täckande bas, contour, mascara, ögonbryn, ögonskugga och rubbet i skolan. Jag gör en väldigt naturlig sminkning där jag tar en naturlig och lätt bas med lite mascara och fyller i mina ögonbryn lite grann. Men i dagens samhälle tycker jag att det bara blir värre och värre vad det gäller skönhetsidealen bland ungdomar, speciellt hos tjejer. Du "ska ha" visst mycket smink, klä dig så, ha den kroppsformen, "mellanrum" mellan benen osv osv... Asså ärligt? Vi alla, kille som tjej som tarns har rätt att klä oss hur vill, sminka oss hur mycket eller lite som helst och framför allt äta och se ut hur vi vill även om man ska ta hänsyn till sin hälsa också. Men det är inte meningen att vi ska gå och vara obekväma, mobbade, ångestfyllda eller utfrysta för att vi är oss själva! Blir så irriterad när nån säger si och så om hur du ska göra för att vara "mer normal". Jag säger bara det, va precis den du är och låt ingen j*vel någonsin ändra på det.

Älskar er oavsett hur ni är eller vad ni väljer att göra mot allt i samhället, ha de gött så hörs vi! :) (Äger INTE bilden)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Japp, en helt vanlig tråkig rubrik om vad dagens veckodag heter... *suck... Haha nä men vad har man gjort idag? Dagen började med att jag tvingade mig upp ur sängen och gick till skolan. Efter att skolan var slut gick jag förbi gymmet innan jag åkte hem. På gymmet värmde jag upp med kondition och körde sen vidare och jobbade på ben, armar och mage. När jag kom hem gick jag till datorn och satt mig, bland annat har jag börjat fundera på en ny header till bloggen eftersom den jag har nu bara är en vanlig och tillfällig. Sen så har jag börjat slipa på lite planer att starta en YouTube kanal. Skulle det vara något tror ni? Jag som bor i Jämtland har idag fått känna på riktig kyla, när jag klivit upp ur sängen är det dags att ta ut hunden för att rasta honom. Men inte bara en mysig vanlig vintermorgon inte. Nej nej! En morron med knarrande snö, kyla så det stramar i ansiktet och man fryser in till märgen om man inte är riktigt påklädd förstås.. Hehe... Men hur kallt kan det vara egentligen? Det var -25 grader ute. Kallt. Ändå hörde jag senare under dagen att där det varit kallast här upp mot norra Sverige så hade det varit -31 grader! Burr... Nåja ska inte klaga hellre kyla och en massa snö än sommar året runt ;) Japp jag är en sån som hellre fördrar snö. Säg vad ni vill om det men så är det även om sommaren också är härlig. Nej nu blev det för mycket snack om vädret. "Typiskt svenskar att prata om vädret" haha... Hoppas ni haft en bra dag iallafall nu ska jag fortsätta att skissa på lite idéer Ha de gött så hörs vi imorgon igen! PS: Imorgon är det ett "ämne" här på bloggen som dyker upp :)

Likes

Comments

Jag är tillbaka! Det har varit allt för lång paus på bloggen nu. Men kände att jag behövde en paus över december då det hände en hel del för mig. Ändringar i skolan har skett och sen har jag ägnat tid till familjen hemma också. Men nu är det ett helt nytt år, hur sjukt? Det kan ju inte bara vara jag som tycket året gick snabbt. 2017 har varit väldigt upp och ner för mig hela året på både gott och ont. Men 2018 ska bli annorlunda, jag ser det som en ny start med nya chanser. Framför allt kommer 2018 bli ett år då jag satsar mer på bloggandet. Minst ett inlägg varje dag kommer att komma upp. Vissa inlägg handlar kanske bara om hur min dag varit eller kommer vara men jag har även planer på "viktigare" inlägg. Kanske i ett inlägg skriver jag om mitt intresse för hundar, något kanske är tips från mig eller något om skönhet. Men de mer "viktiga" inläggen kommer att handla mycket om samtalsämnen jag tycker är viktigt att ta upp, ämnena som mobbning, skolan, psykisk ohälsa, falska kompisar, osv... Mycket jag kommer skriva om då är från min egen erfarenhet kring de ämnena och är det så att just du har något som du skulle vilja att jag tar upp och pratar om så är det bara att kommentera eller skicka iväg ett mail till mig. Så nu får det räcka känner att det blev ett rörigt inlägg haha... Känns som att jag ville skriva om allt på en och samma gång men hoppas ni hängde med iallafall. Tills nästa gång vi ses så ha de gött!

Likes

Comments

Men jaaa!

Äntligen har marken blivit vit, är det bara jag som älskar den känslan? När man vaknar på morgonen och tittar ut genom fönstret o marken är vit. Yes! Hur är det hos dig? Har ni fått snö än? Sen är det bara och hålla tummarna för att snön inte smälter bort nu lika fort som den kom! Jaja nog snackat om snön!

Det har varit mycket lek ute i snön med min Pumi idag, lika glad över snön är han. Jag käkade frukost med min kompis och sen har hon varit här sen dess. Vi kommer avsluta kvällen med tacos, mums! Får se om det blir så att hon kanske stannar över natten också vem vet?🙂 Haha... Och kan bli så att jag sätter igång med att göra om en hel del i mitt rum imorgon? Kanske blrjar redan ikväll? Nä men nu måste jag sätta igång med maten så vi hörs, ha de gött så länge!

Likes

Comments

Idag har jag faktiskt inte gjort så mycket alls. Började morgonen med en promunad i en kall morgon med hunden vid nio tiden. Sen kollade jag film och åt frukost. Senare på dagen satt jag mig ner och tog tag i en del skolarbete som jag haft liggandes på hög. Känns så skönt när man äntligen blir klar med något man bara skjutit upp och skjutit upp. But hey, I’m DONE!

Jaja och gjorde middag med mamma när hon kom hem från jobbet, skönt med lov är det ju men man blir lätt rastlös asså! Haha...


Inlägget igår blev väldigt knas... På datorn såg de skitbra ut o snyggt liksom. Men när jag tittade in på mobilen så försvann en massa text! Så vet inte hur jag ska göra... Skriva på mobilen och det blir konstigt på datorn eller tvärt om? Vad tycker ni? Har någon tips?

ILYSM

Likes

Comments

Halloj!

Kul att just du hittade hit till min blogg. Här kommer ni få följa med på ALLT i min vardag. Inte bara kort om vad som hänt under dagen och sen slut nej, mycket mer än så! Allt ifrån min vardag i skolan till hut allt tufft det kan vara, hur jag blir påverkad av olika saker i min vardag. I min blogg kommer mycket av innehållet vara mina intressen men också min skolgång och tankar jag har kring olika saker. Det jag gillar bäst på min fritid är kompisar, smink, fotografering och våra hundar. Hoppas ni stannar kvar vid min blogg och följer min vardag, vad kan morgondagen ha för planer tro..?

Likes

Comments