Man kan tro att det är ett jävla skämt men det är det inte. Mer än en miljon stockholmare reser med SL varje dag. 33 000 av dessa kliver av på Östermalmstorg där det just nu ser ut som på bilden. SL har alltså låtit rasisterna i Sverigedemokraterna få tapetsera väggar och tak med sina rasistiska ord. På offentlig plats. Och inte vilken offentlig plats som helst, utan en plats som många inte kan undvika för att de inte har något annat transportmedel att välja på.

Någon rasse på SL tycker att detta är mer än okej fast det borde vara helt oacceptabelt. Att det ska vara normalt eller okej att tycka illa om/hata/inte vilja vara i närheten av människor med ett annat ursprung får inte fortsätta längre.

Idag kl 18:00 hålls en stor (hoppas!) demonstration på Östermalmstorg mot att SL normaliserar rasism. Jag kommer inte kunna vara där vilket gör mig lite irriterad men jag har istället mejlat SLs kundtjänst. Röd, rosa, grön eller blå - doesn't matter. Var med på demonstrationen imorgon, mejla SLs kundtjänst eller ring deras trygghetslinje å berätta att du känner dig otrygg i kollektivtrafiken när rasistiska ord står trycka ovanför ditt huvud i tunnelbanan.

Ibland känns det som att man skriker å ingen hör, så då får vi fan tvinga dem att lyssna.

Likes

Comments

Så, för knappt fyra månader sedan skapade jag denna bloggen. Jag hade precis blivit arbetslös från skönhetsföretaget och allt jag ville var att sprida vackra ting. Vackert smink, vacker inredning, vacker mat. Så jag döpte bloggen till treenigheten lite skojigt å skapade en fin header med lite smink, lite inredningsdetaljer och en KithenAid som skulle stå för mat. Jag var redo för bloggandet!

Flera månader har gått och jag har haft svårt att hitta orden i bloggen. Kan tilläggas att jag inte brukar ha svårt att hitta orden, tvärtom använder jag nog lite för många i vanliga fall. Men så var det. Bloggen har ekat tomt fram till nu. För nu kan jag inte hålla truten längre.

Befinner mig själv i ett virrvarv i huvudet. Kan jag vara feminist men tycka att Khloé är den snyggaste av Kardashian-systrarna? Kan jag vara anti-rasist men ändå tycka att det är lite jobbigt när en tiggare tjatar om att få min burk innan jag ens druckit upp läsken? Kan jag vara vänster även fast jag tycker jobbskatteavdraget för unga är bra? Kan jag hata utseendehetsen och ändå tycka att fina ögonbryn är viktigt? Fan vet jag. Å vem fan vet? Som att man inte har nog med att försöka lista ut allt i detta jordeliv så kommer det bara fler och fler frågor ju längre tiden går.

Alldeles precis nyss fyllde jag 25. Tiden går fort, tjoff säger det åså är man vuxen, tycker annorlunda än sina föräldrar och rensar bort kompisar som beter sig illa som man hade kunnat dött för att få hänga med när man var liten. Man bildar sig en egen uppfattning om vad som är rätt och fel, och får ibland rucka lite på det man lärt sig tidigare. Man bygger något nytt.

Så välkomna till min blogg där vi ska bygga något nytt. Dör jag ska skriva till er, men där vi också ska prata med varandra. Jag vill att ni som läser denna bloggen ska börja fundera, sluta fundera, bara titta, bara läsa, uppröras, lugnas, Här finns inget rätt och fel. Här blandas viktiga inlägg med bilder på söta hundvalpar. Snygga ögonbryn och roliga memes med frågor om livet. A little bit of everything och extra allt.

Häng med vettja, vi börjar nu. Välkomna!


Likes

Comments