Nia

Vardag

Det var en svår fråga, mina dagar ser så olika ut, beroende på när och vad jag äter. Ofta på arbetsdagar äter jag gröt och ett knäckebröd där ifall jag har en så tidig tur, men annars äter jag sällan morgonmål. Ifall jag någongång äter hemma är det müsli och yoghurt eller bröd (jag älskar bröd i olika varianter, men försöker leva ens liiiite hälsosammare). Lunch äter jag vad än jobbet bjuder på. Nu har jag inte på en stund ätit nåt destu mer middag eller kvällsmål, utan har ganska långt kört på frukt.

Mina favoriträtter är definitivt tortilla och pasta bolognese. Definitivt mina go-to's ifall jag lagar mat hemma. I och för sig äter jag gärna många andra sorts pastan också.

Överlag ett återkommande tema i mina favoriträtter och mat jag tycker om är fuktigheten. Jag tycker om mat som är fuktig, med t.ex. mycket sås.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag

Det råkade sig som ett passande tema idag, eftersom det faktiskt är lördag, och vi har idag varit in till Åbo för att äta middag med familjen. Det var roligt att träffa dem igen i ett så avslappnat syfte, och tänka sig, att vi alla faktiskt kunde vara på plats samtidigt!

Eftersom lördagar, likasom humör, är olika, har jag flera olika tips på hur man bäst kan spendera en lördag:

  1. Ta det så lugnt du bara kan: ibland är det helt ok att spendera en hel dag i soffan och bara ladda batterierna. Catcha upp på missade eprisoder på Netflix.
  2. Få allt gjort: Tro det eller ej, lördagen kan också vara tillägnad alla de där tråkiga uppgifterna som man inte annars får gjort. Även fast det kan kännas tråkigt att storstäda, byka och göra pappersarbete, men känslan då man äntligen fått allting kryssat av listan är såå skön! Efter det kan man med gott samvete ta sig ett glas vin.
  3. Socialisera: Goes without saying, men det är ju roligt att träffa kompisar eller familjen, och lördagen är ju en ypperlig dag för just det. Olika slags fester är ju också inkluderat här.
  4. Hobbyn. Lördagen, liksom andra dagar är ju bra dagar att träna hunden, ta en lång promenad i skogen eller göra vad än du nu njuter av att göra.
  5. All of the above. Vad är nu en bättre lördag än en dag där alla ovannämnda saker kombineras!


Likes

Comments

Vardag

Jag hör till de människorna som sminkar sig i perioder. Ibland är jag helt enkelt för trött och/eller lat att jag helt enkelt inte vill sätta tid på det, andra gånger, som nu, tycker jag det är så skönt att se någorlunde representabel ut då man tar sig iväg ut bland folk. Också då man ska på jobb är det ju trevligt att man faktiskt släpar sig ur sängen så tidigt att man hinner sitta och sminka sig i lugn och ro.

Som hudvård använder jag för tillfället Garniers Micellar Cleansing water och Micellar Cleansing Gel Wash. Jag har faktiskt tyckt om dem och de har skött sitt jobb. Det har faktiskt råkat sig att min nuvarande fuktighetskräm också är av märket Garnier. Alltså Garnier SkinActive Botanical Day Cream with green tea. Det är också en produkt jag är riktigt nöjd över.

På smink satsar jag faktiskt mycket mindre än vad jag ibland skulle vilja. Billigt och bra i vardagsbruk har varit melodin hittills, så jag har heller inte hunnit utforska så mycket olika produkter för att hitta mina favoriter. Det jag i alla fall använder just nu är följande:

Dessa produkter är vad jag bygger grunden med. Maybellines Fit me! foundation är ett relativt nytt köp, jag har tidigare länge använt Garniers BB produkter, men nu ville jag prova på något nytt, och måste säga att jag verkligen tycker om den, den är matt, känns lätt på huden, men täcker ändå riktigt bra. Ovanpå brukar jag sedan fixa det sista med Maybellines Fit me! concealer. Tidigare har jag använt Fit me! pudret i färgen 120, men nu ville jag prova på en "genomskinlig" färg. den har också fungerat riktigt bra. Det jag tycker mest om med Fit me! serien är hur de är så matta. Jag kan inte tåla produkter som lägger sig som en tjock glansig yta på huden, så dessa känns alla riktigt bra.

Som contour använder jag Maybellines Master sculpt, inte dock den bästa, kommer nog prova på något annat tillnäst. Jag drar på lite av Essence Strobing Highlighteroch sedan av Maxfactors Flawless perfection rouge, i färgen 237 Naturelle.

Mina stackars ögonbryn har hittills fått nöja sig med en mattbrun ögonskugga, men den har fungerat riktigt bra. Min go-to eyeliner är Maybellines Master ink matte, och som mascara använder jag för tillfället essences Lash Princess, som har varit överraskande bra med tanke på priset. Förlänger fransarna riktigt bra, men är lite svår gällande klumpar.

Så där var det, mina väldigt medelmåttiga rutiner och produkter.

Likes

Comments

Vardag

Tänkte det här kunde vara roligt att göra, vi ska se hur långt jag kommer....


21 blogpost ideas to be inspired by when inspiration fails you:

1. Share a post with your beauty favorites

2. Give your best tips on how to spend a Saturday

3. What you eat in a day. Share your best and tastiest recipes for breakfast, lunch & dinner

4. Write down your goals for 2018

5. A photo every hour. Let your readers follow you by sharing a photo from every waken hour of your day

6. A throwback to one of your favorite memories

7. Show some inspring winter outfits in a lookbook

8. Your best podcast recommendations for those lazy days

9. Tell your readers 11 things they might not already know about you

10. Write a post about a topic close to your heart

11. Gather up some of your most read posts so they can inspire even more people

12. Give a shout out to some of your favorite bloggers and share the love!

13. Do you get many of the same questions in your comment section? Do a FAQ post!

14. Show us around your home

15. The latest snaps you’ve taken on your phone

16. What are the apps you simply cannot live without? Please, share!

17. ”Things only bloggers understand” Fun lists are always a good idea!

18. Put together a collage of things from your current wishlist

19. Share some of your latest posts on Instagram

20. Write down some of your best hacks! What everyday tips and tricks make life easier for you?

21. Show your morning routine when you get ready for your day


Likes

Comments

Hund, Hundträning

Äntligen!

Har hur länge som helst funderat på hur jag ska få hunden att skälla på kommando. Har försökt med att provocera honom till det genom att jaga upp honom i lek - fungerade inte. Har försökt nappa upp det i situationer där han annars skäller - fungerade inte. (uppfattade inte belöning i det skedet). Men nu, vi skulle egentligen öva på att ta i "kapula" (en svarvad bit trä), men han blev frustrerad och började med små skall, så jag satte bort kapulan och började provocera fram mer frustration genom att blåsa på honom och hålla undan honom från belöningarna, och där kom det! Skall - klick - belöning. Det krävdes inte många gånger innan han fattade grejjen, och började förstå kommandot! JESS! Och det hade just den effekten jag hade hoppats på - att få honom upp i varv utan att bokstavligen behöva jaga upp honom.

Det här kommer vi fortsätta öva på, och sen i framtiden utnyttja det i t.ex. vår tottis-träning!

Likes

Comments

Vardag

Idag var min första dag på den nya arbetsplatsen, och fast det bara är ett halvt år sedan jag bytt arbetsplats senast, men å andra sidan så började jag då på ett daghem jag varit på förr. Nu var nog allt helt nytt, både platsen och mänskorna. Det lär ta en god stund innan jag lär mig alla namn på barn, föräldrar och arbetskamrater, men det lär väl ta sig. Vi har ju ändå som tur bara 11 barn i gruppen, så det lär gå relativt snabbt att lära sig.

Morgonen kändes nog lite vemodig, men då jag väl kom dit och kom igång så var det riktigt trevligt, och min arbetskamrat verkar också trevlig, så dagen rullade på riktigt smidigt, jag tror det här kommer bli ett riktigt trevligt år!

Nu har jag kommit hem, lekt med hunden, pratat med gubben, slängt igång diskmaskinen och dundrat ner i soffan, ska se någon episod Lucifer och sen ta en promenix med hunden.

Likes

Comments

Vardag

Idag var min sista dag på min arbetsplats. Det kändes allt så overkligt hela dagen, att jag inte riktigt såg det komma, då jag flyttade från förra platsen fick jag ju gå omkring och säga hejdå och gråta ögonen av mig i flera veckor då barnen och arbetskamraterna sakta men säkert for på semester. Men nu bara var det plötsligt sista dagen, mitt i vardagen, på en onsdag. Min föreståndare och en arbetskamrat kom just innan maten in och hämtade en bukett tulpaner och en present från hela gänget, och det var då det slog mig, och jag var riktigt mållös... Det tog mig en stund att processa, men jag lämnar faktiskt nu det här gänget för i alla fall ett år, men vem vet om jag någonsin får jobb där igen. På något sätt känns det nästan lite som mitt hemmadagis, eftersom det är där jag börjat som inhoppare innan jag någonsin arbetat på dagis förut...

Jag kommer nog sakna gänget där, men ser också fram emot att lära mig nytt och utvidga kretsarna.

Jag fick med mig en bukett tulpaner och en vacker lykta hem, och tårarna rinnandes ner för kinderna gick jag ut genom dörren på Sagoängens daghem.

Likes

Comments

Vardag, Hund, Hundutställning

Senast jag skrev något här var det min sista semesterdag, nu är jag redan på min tredje arbetsvecka efter det. Jag har hoppat väldigt mycket av och an i grupper eftersom så många har varit borta. Jag har arbetat med allt från 1-6 åringar på båda inhemska språken. Det har varit ganska stressande att hoppa avan, men kanske det tar sig.

Jag var även på en arbetsintervjui förra veckan, vilket genast resulterade till en anställning! Jag är alltså anställd på ett tvåspråkigt daghem till slutet av året!

Annars har kalendern sakta men säkert börjat fyllas upp med främst hundgrejjer. Jag anmälde mig till en kurs i Pargas där vi tränar till BH-provet (brukshundarnas beteendeprov) och till en utställning i Tammerfors i maj, eller själva utställningen har jag inte lämnat in någon anmälan för, men vi har bokat hotellrum färdigt, det kommer bli en riktigt trevlig resa med tre kompisar.

Vi var i slutet av december och ta vaccin mot kennelhosta för hunden, och i samband med det tog vi ett pass också, så nu är möjliga utlandsresor också möjliga. Efter vaccinationen började R visa symptom på kennelhosta, vilket lär vara riktigt vanligt efter vaccination, men vi började bli lite oroliga då hans symptom räckte i nästan en vecka, men sen slutade han äta också. Söndag åt han ändast hundgodis, måndagen åt han inget, och på kvällen spydde han orange slem med små blodklimpar i... Nåh, det var veterinärbesök som gällde. Gubben spenderade halva dagen på kliniken med R medan jag var på jobb, de tog blodprov, gav dropp och tog lungröntgen. Svaren pekade på en inflammation som åkt lite längre ner i luftstrupen, vilket innebar antibiotikakur och värkmedicin han fick på plars. Nåh, allt det här ledde ju till att vi missade utställningen Turku Winter Dog Show, men sånt är det sen då ens hobby involverar djur. Var oberoende och se på några kompisar som var och ställde ut sina hundar, och dessutom hade de gått riktigt bra för kennelns andra hundar.

Vi får helt enkelt se hur vi klarar oss i Tammerfors istället!

Likes

Comments

Vilken slö dag! Har inte fått något gjort som jag hade planerat!
Var på promenad med hunden, och vi stannade på två platser för att träna lite, men det är typ det ända jag gjort idag🙈
Imorgon är det back to work som gäller, måste säga att jag inte alls det fram emot det... suck... Men joo, det är orsaken till varför jag redan är i säng och försöker tvinga mig till sömns...
Gonatt😴

Likes

Comments