Igår tog hon sina första steg utan stöd. Visserligen bara två innan hon föll pladask i golvet som en betongklump.
Just fall tekniken behöver hon öva på.
Och just igår var de exat på dagen 22år sedan hennes äldsta kusin tog sina första stapplande steg.
Att min syster mindes just detta var för att de var dagen då Estonia sjönk.
De blir nu inte särskilt svårt för mig att minnas detta heller.
Gillar när de finns saker att relatera till.

Att vara föräldraledig är just nu rätt intensivt. Fröken vill bara stå & gå med gåvagnen eller längs möbler hela tiden. Vore ju inget problem om hon lärt sig att resa sig eller sätta sig men den kunskapen saknas.

I skrivandets stund nöjer hon sig faktiskt med att sitta & plocka i leksakskorgen.

Själv sitter jag & kollar på utställningar att anmäla Harry till. Tyvärr är de inte särskilt många kvar detta år. Om man inte vill ställa på stora Stockholm & möta typ 100 andra långhåriga vavvor. På sätt & vis vore de skoj men mina nerver håller nog inte.

Igår började flickorna på ridskola. Elsa var eld & lågor. Man såg verkligen lyckan lysa i hennes ansikte. Vilja däremot konstaterade att hon nog hellre lär sig själv. Kan förstå henne då hon var äldst med flera år i gruppen. Dessutom red hon på en blockhalt häst, hade de vart min val hade den inte fått gå i verksamheten oavsett om Vetrinär sagt att de var bra att skritta. Tror även de är en av anledningen till att Vilja inte vill fortsätta.
På väg till ridningen var vi stressade för att hinna, Jonas hade parkerat forden längs gatan & jag tittade inte bakåt i spegeln utan använde mig enbart av sidospeglarna & backade in i forden.
Lackskador & bucklor på forden & spräckt kofångare & baklyse på Volvon.
Känns ganska onödigt faktiskt.....

Imorgon ska vi titta på hus, jag har aldrig haft planer att flytta från Blockgatan men huset dök upp med möjlighet att ha häst på gården.
Jag ville ju egentligen lite lantligare då vi köpte detta hus men då ville inte Jonas.
Vi får se vad morgondagen erbjuder helt enkelt.
Köper vi de andra huset funderar vi på att hyra ut detta. Men de är något man får diskutera vidare om. Man vill ju inte förlora på att hyra ut om de visar sig att huspriserna kommer sjunka i framtiden.
De nya huset har iaf fler rum än detta vilket är bra.

Nu ska jag försöka hålla lillan vaken ett tag till, ska till kyrkan vid 12 & tänkte de kunde passa om hon sov i vagnen då. Idag skulle till & med jag kunna tänka mig ligga nerbäddad i en vagn.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Kvällens tur till stallet bjöd på både andan i halsen & ett gott skratt.
Vilja som inte riktigt har full kontroll ännu ville ändå prova sig på att trava i paddocken. Efter några travsteg tappade hon båda stigbyglarna. Hon for som en hösäck på hästryggen vilket fick Grain att falla över i galopp. Han började även bocka sig & sparka bakut. Vilja gjorde tillslut en kullerbytta över halsen & landade framför honom.
Med tyglarna hängandes kring frambenen travade han sen några steg i paddocken innan han stannade. Han var lite upprörd över de inträffade men snäll som han är lät han Vilja sätta sig upp igen. Nu höll hon sig till skritt & sa att hon nog kunde behöva några ridlektioner.
Jag instämmer att de är lämpligt.!

När de var min tur att rida fick jag honom att galoppera i vänster varv! Visst jag fick vara oerhört tydlig i mina rörelser & driva så benen värkte, men han galopperade.
Min duktiga häst! Han vill så gärna vara till lags.
Jag avslutar så min dag lycklig med ömma ben!

Likes

Comments

Oj vilken fantastisk vecka vi haft. Solen & värmen var med oss alla dagar utom 1.
Har ätit massor med god grekisk mat.
Dagarna har vart fullspäckade så när kvällen kommit har vi vickat ikull senast 23.
Stundtals var hemlängtan enorm men de gick ändå bra.
Jag förundras så över lillans framfart. Under veckan har hon legat i hårdträning så nu är de bara stå & gå trä ung som gäller. Hon ålar fortfarande antar att hon hoppar över att krypa. De går i en rasande fart nu så grinden är uppsatt ner för källar trappen.
Hon säger oxå dada & mama, reser sig upp mot kanten på sängen.
En vecka gör tydligen skillnad för nu är de bara pappa som gäller.

Jag har redan bestämt mig för att återvända till zakynthos. Då tillsammans med övriga familjemedlemmar.
Fanns så många fantastiska platser jag vill få uppleva tillsammans med dom.
Hade under resan även turen att få se en hjälporganisation frisätta havsköldpaddor. Äggen skulle ha kläckts tio dagar tidigare med pga av sanden inte var tillräckligt varm på ytan hade de börjat gräva neråt. Av ca100 ägg fanns bara 5levande som kunde ta sig ut i havet. Fick berättar för oss att endast 1/1000 överlever.
Jag & Jonnie stod rörda med tårar i blicken när de små liven nådde havet & drogs med ut i vattnet av vågorna.

Något fantastiskt & förmodligen något jag aldrig mer lär se under min livstid.

I

Likes

Comments

Tur att vädret är dåligt så man hinner blogga😉
Just nu vräker regnet ner, vi låg på stranden när tunga moln plötslig drog in. På vägen tillbaka till hotellet hann jag bli riktigt blöt & liknade nog mest en ej urvriden disktrasa.

Hittills har resan vart bra, vi har hunnit med zakynthos stad & två olika stränder. En av dessa ett naturreservat för havsköldpaddan. För er som läste mitt inlägg på Facebook igår hittade vi en chaufför som kunde tänka sig lorta ner bilen & hämtade oss vid stranden. Hade kunnat bli jobbigt för obefintliga muskler att promenera upp😉
Imorgon väntar utflykt till shipwrek. Vädret ska vända & solen åter lysa från klar himmel.

Jag längtar hem! Känner mig inte hel utan Jonas, de är ju oxå min första gång iväg från Lärka.
De händer så mycket med henne just nu. Fick en bild idag där hon går själv med gåvagnen. Antar att hon kommer gå tidigt. Hon är ju bara 8månader lilla fröken.

Nu ska jag spela kortspel i väntan på att regnet ska ge sig så vi kan gå ut & äta middag.

Likes

Comments

Nu är de nära på riktigt..
Snart sitter jag på ett plan till högsommar värme.
I skrivandets stund känns de dock rätt avlägset.
Sitter på lasarettet i Enköping för att träffa kirurg för mitt brock, tydligen brinner de i knutarna att bli av med de & de pratar om en operation inom två veckor! Alltså då är jag ju i Grekland.! Har heller ingen lust att fara dit nyopererad.
Av olika själ jag ej förstår var de viktigt att göra detta snarast, men nog kan de vänta typ 18 dagar till..
De anser iaf jag!

Hemma på Blockgatan är de sjukstuga, lillan har vart sjuk en vecka, feber snorar hostar & är hes. Jag trodde de var tänder på gång men då borde de bli bättre snarare än sämre. Jonas är oxå sjuk, själv har jag klarat mig ännu från förskylning men fått ett festligt munsår istället.
Dessa kommer alltid som ett brev på posten vid dålig sömn.

I helgen var vi på hundutställning. Harry blev bäst i rasen & placerade sig som 3:a i gruppen.
Återigen fick han lysande kritik, känner mig nu redo att slåss mot vana vavvor på en större utställning.
Är han så vacker som domarna påstå kan de ju bara gå bra. Barnen gick oxå barn med hund & både hundar & barn skötte sig exemplariskt.
Stora juvelen fyllde oxå tonåring och ville bli firad på Churchstreet & så fick de bli. Jag får aldrig nog av dollar chips & vitlöksdipp!

Denna helg väntar extra jobb, ska oxå hinna med en sväng på bästa hästen.
Träningsvärken är fortfarande enorm efter tisdagens försök till markarbete.
Hoppas övriga familjen är friska så vi kan ta en sväng tillsammans till skogen.

Likes

Comments

Jag vet att några som läser detta kommer känna igen sig. Vissa kanske mitt i prick.
Oftast uppskattar jag min adhd den gör att jag har driv & får massor gjort. Jag är som ett oändligt batteri som aldrig tycks behövas laddas. Jag far mellan olika aktiviter, hittar sysslor som avlöser varandra. Jag mår bra när jag har något för mig.
Dock finns de nackdelar, en av dessa är den förbannande rastlösheten. Suget i magen, oroskänslan när man bara sätter sig ner & ska försöka sitta still.
De går ju att lura hjärnan en stund med tv eller tv-spel men inga längre stunder.
Idag hade jag bestämt mig för att vila i soffan när lillan sov middag, inte fara omkring som en skållad råtta för att hinna med de jag inte hinner när hon är vaken.
Då förstår ni tyckte han där uppe att jag skulle öva, jag får inte igång tv:n.
Genast blir suget påtagligt, tankarna snurrar på vad jag istället kan göra. Soppan är slut till gräsklipparen, likaså färgen till husgrunden. Tvätten har jag redan vikt & placerat i garderoben, disken är undanplockat, hemnet städat & sängarna bäddade.
Funderar om jag ska riva ut alla kläder för att städa min garderob men inser att den är ju typ nystädad.
Genast klottrar jag ihop en lista på vad som ska göras innan veckans slut & känner mig lite mindre stressad inombords.
Jag önskar ibland att jag kunde få lite av en soffpotatis lathet. Om de bara kunde vara en dag jag fick ta de lugnt utan att den inre rastlösheten & stressen gjorde sig påmind.
Suget i magen, man kan likna de med hunger. Dom är inte alldeles olika faktiskt. Tror många som mig faktiskt tror sig vara hungriga när rastlösheten smyger sig på.

När lillan vaknar ska vi till Gränby & se till att hon får nya kläder, sedan hämta en sadel till Grain innan vi åker hem.
Hoppas hon inte gråter i bilen, sånt stressar ihjäl mig.

I helgen träffade jag min gamla mormor, ja för mig hade hon verkligen blivit gammal. 82år är tanten, jag har inte sett henne på nästan 7år.
Tiden går för fort, jag blev genast varse om att livet inte är oändligt & att man måste ta vara på sina nära innan de är försent. Ska absolut inte vänta 7år till innan jag besöker henne.
Efteråt åkte mamma & jag runt där hon växt upp. Vi kollade på min gammel farfars hus, morfars arbetsplats, platsen där min mammas barndomshem en gång stod.
Vi avslutade på en grekisk resturang som verkligen var värt besöket.
Jag fick en försmak av min Greklands resa om 16 dagar är de dags. Känslan inför resan är så dubbel.

Likes

Comments

Jag hade ju en sån stark vision om hur de skulle bli. Vi skulle starta vår BLW resa vid 6månader. Jag hade läst så mycket, bloggar, böcker, Facebook sidor.
Tredje dagen satte Lärka i halsen, jag blev handlingsförlamad & hann tänka tusen tankar innan hon tillslut kräktes ut brödbiten.
Jag har läst att barn har kräkreflexen längre fram än oss vuxna men jag blev så rädd. Tanken på att de var helg & att närmsta läkarstation befann sig närmare 4mil bort.

Minnet blev genast uppfriskat till vad som skedde mina syskonbarns särkull syster en sommar dag för 7år sedan.
Jag vet att de är fel att jämföra deras förlust & att situationen var annorlunda då. Men de skrämde mig att jag oxå kan mista mitt barn.
Bestämde mig där & då att jag hellre matar just nu.

Mitt mål har oxå varit att servera hemlagad mat till henne, de har jag oxå gjort.
Allt från grunden, jag tror inte på mat i glasburkar. Mat är en färskvara.

Hittills är fläskfilé gryta men grönsaker & ris favorit.
Igår fick hon smaka currykyckling vilket inte var någon vidare hit.

Jag serverar henne samma mat som oss andra, plockar ur hennes portion innan jag saltar & kryddar för mycket.
Fruktpure gör jag storkok av & fryser in i burkar.

Ska hämta en ny beställning på små kärl från Sandra så snart kan vi koka större lass. Perfekt nu när de är äpple säsong.
Jag sötsuget inte med socker utan använder mig av torkade katrinplommon eller aprikoser som söt källa till äpplets syra.
Jag vill undvika socker så länge de går, vi har redan för många socker knarkare i denna familj.

Jag hoppas finna mod för att våga ge lite större bitar igen, men jag antar att även jag blir säkrare med tiden.

Likes

Comments

För 1 1/2 år sedan mötte jag en fantastisk herre. Han tog mig med storm & jag sa att när dagen kommer & leasingkontraktet går ut & ägaren inte vill ha igen honom hör av dig. Han skulle bli en fantastisk vän för mig & tjejerna.
Lyckligtvis hade han inte kroppen med sig för att bli en sån där bra travhäst. Han var för tung & trampade igenom sig, han ville heller inte springa lika fort som ettan eller tvåan.
Han har kämpat, men jag tror han hellre vill bli en ridhäst, vår ridhäst.
Så nu verkar de faktiskt bli så, att han blir familjens skogsmulle. Vem vet han kanske har några dolda dressyr skills.
Han har iaf kroppen för de, om han får de där musklerna han saknar, nog har han muskler allt men inte ryggmuskler.
Får se om de är som att cykla & att mina lärda kunskaper fortfarande går att plocka fram ur minnet.

Förhoppningsvis kan jag även få Jonas att falla för honom, just nu tycker jag han har lite dålig inställning till hästar överlag. Men ❤️Grain❤️ kan man faktiskt inte ogilla, han är en riktig kelgris.

Likes

Comments

Igår gjorde barnen farmor & jag ett besök till Sala silver gruva. Vi tog oss med hiss ner på 60m, vandrade omkring i trånga våta mörka steniga gångar. Bar 11kg Lärka de dryga 300trappstegen upp till markytan, vilket kändes i både rygg & navel bråck. Lärka verkade obrydd av den skumpiga färden i nästan totalt mörker vilket var skönt eftersom Lycka tyckte de var obehagligt.
Efter gruvorna åt vi mat på Måns Ols, väldigt trevlig resturang direkt vid vattnet. Var däremot lite trångt med barnvagn, men de löste vi.
Dagen i Sala avslutades på dollarstore där barnen fick handla för sin sommarpeng. Intressant är de dock att när de har egna pengar blir de med ens snåla. Ingen vill handla för mer än någon annan. Detta är väldigt ovant eftersom den äldsta hemma går under smeknamnet slösa.😂

När jag kom hem var har helt tom i huvudet. De är en utmaning att åka iväg med 4barn, särskilt då de inte kan hålla sams & ska sura om vartannat. Men dom är väl som barn är helt enkelt.
Efter middagen tog jag bilen till skogen, tanka ny energi & jaga skogens guld.

Men något guld vart de knappt, ca 1liter hittade jag, skogen var som ett kalhygge där stora bulldozer dragit fram & endast lämnat uppdragen mossa, läskburkar, plastbestick & påsar.
Svampplockarna... De är som min gamla granne liknade dom med Missing people, de går i kedjor & länsar skogen totalt. De lämnar inget bakom sig, även de allra ytligaste pyttigaste svamparna tar de,sliter upp mossan istället för att sticka ner fingrarna i den.
De måste saknats någon i kedjan eller gått någon med sämre syn, för de svampar jag fick med mig hem satt på samma våglängd.
Jag borde inte bli bitter, jag har plockat ca100 liter gulingar, men jag blir de ändå. Blir de för sätter de lämnar de efter sig.
Jag önskar jag fann ett orört ställe, där jag kunde lämna knapp nålarna & veta att jag kunde återkomma till stora gula solar, där skogen inte var nedtrampad i gångar & mänskliga sopor låg slängde som frö för vinden.

Idag har vi hyrt en film, barnen har valt Harry Potter. De är lite krassligt både här & där. Hoppas de kvicknar på sig tills skolstart. Kanske är de bara trötta efter två dagar på fritids. De har ju vart lediga hela sommaren.

Börjar räkna ner till min egen semester, mindre än månaden kvar. Dubbla känslor, jag vet att jag behöver fylla på energi & få lite sol, men vet oxå att jag kommer sakna familjen så oerhört.
Är tomt att somna utan Jonas, han sa förresten att när vi är färdiga med rusten på huset följer han med mig. Fantastiskt! Jag lovar att jag inte ska sola dagarna i ända älskling😘

Likes

Comments

Jahopp, bara ca356dagar tills vi får vakna upp brevid varandra utan att någon ska stiga upp från den andre( i flera veckor). 365 dagar tills sommar åter befinner sig på topp. Tänker man så blir man rätt nere. Våra veckor tillsammans har gått för fort. Möjligen för att vår tid att umgås helt åt sidosatts denna sommar. Fokus har legat på huset & mina dagar har spenderats med gamlingarna. Emellan detta har barnen fått göra sånt barn ska göra på sommarloven.
Nästa år hoppas jag på en lång semester tillsammans, jag hoppas även att de inte är så mycket som måste fixas på huset.

Vardagen är hur som helst här. Lärka & jag har redan tråkigt. Iof har hon lyckats välta ut en kopp kaffe över min telefon & golvet, varit rasande arg för att hon inte hade sin snusse när hon skulle sova.( den låg i tumlaren) Fick söva henne i vagnen & i skrivandets stund snarkar hon högt i den.

Barnen får första dagen på fritids idag, bra att komma in i lite rutiner efter en lång ledighet. Tror de kommer vara trötta & griniga barn som kommer hem ikväll.
Men de blir bara två dagar, torsdag & fredag är lediga dagar. Då ska vi på utflykt med farmor till silvergruvan.
Kommer troligen lida av outhärdlig träningsvärk i benen då jag ska bära Lärka i bärsele sisådär 140trappsteg.
Tur att min bebis är så lätt😂

Likes

Comments