Jeg kommer ikke til å begynne å trene

Innlegg hentet fra starten av Januar.Hei til deg som står på tredemølla, hei til deg som skal være støttemedlem på SATS i år igjen. Jeg har nettopp våknet fra en liten tolv-timers natt, og lurer på hvordan det går an å kræsje så hardt inn i det nye året. I det minste har jeg ikke planer om å melde meg inn på ett treningsstudio jeg aldri kommer til å bruke. Istedenfor har jeg laget meg ett forsett jeg håper og tror kan være både til inspirasjon og nytte for mange. Det er én ting, og det er vel det viktigste jeg har hatt. Mye viktigere enn å løpe på tredemølle i 45 minutter og lure på hvorfor jeg ikke har fått magemuskler enda.

FORMINSKE BRUKEN AV PLAST.

Og det er så forbanna, patetisk enkelt! Som meg, som bor i Oslo - på Coop, og helt sikkert flere dagligvarebutikker, så gir de bort GRATIS søppelsekker for plast og kompost. Blå for plast, grønn for kompost. Enkelt, ikke sant? Men likevel er det vanskelig og 'slitsomt' og skikkelig tiltak å ha en ekstra søppelbøtte som denne blå posen skal gå i. Det er tydeligvis også vanskelig å ha en tom god morgen yogurt i bilen etter man har spist lunsj på veien, for de har en tendens til å ligge i grøfta langs motorveien. Det er veldig vanskelig å kjøpe grønnsaker uten plastikkpose, for da må man jo legge den 'rene' frukten på den SKITTNE båndet i kassen og så dør man sannsynligvis av smitte fra melkekartongen med kugalskap som ble lagt på av kunden før deg.

Nei. Nei. NEI!

I går tok jeg meg selv i det - sto på Kiwi og så på appelsiner. Valgte nøye ut de som så best ut, og plukket én etter en ned i plastikkposen som var så veldig tilrettelagt. Og så kom jeg på søstrene mine, og deres mål om NULL waste dette året. Og så ble jeg sur. Skikkelig sur. Så sur at jeg vurderte å gå bort og lage en skikkelig scene foran kassedama og alle de som sto i kø. Men er det hennes feil? Er hun sjefen av Kiwi? Verden? Forbruket vårt? Og det reiser også ett helt annet spørsmål - hvem kan man egentlig kjefte på?

Så jeg startet med meg selv. Jeg er langt ifra perfekt, ei heller når det kommer til plastikk. Men tenk om hele verden brukte én ting mindre hver dag, hvor mange millioner plastikkposer kunne vi spart planeten vår for? Så her er to tiltak jeg tok i går: Jeg tok med handlenett hjemmefra, og jeg plukket ut hver eneste appelsin fra den dumme plastikkposen og kasten den tilbake dit den kom fra. Fikk ett blikk fra dama ved siden av meg som plukket appelsiner, hun og. Og håper hun tok poenget mitt da jeg spankulerte mot kassen for å legge appelsinene mine på det skitne båndet - for tro det eller ei, de appelsinene har allerede blitt tafset på av de som plukket dem, de har blitt transportert gjennom milevis av eksospotter for å komme seg til Norge i det hele tatt - og jeg kan love deg at minst fjorten andre kunder har tatt på AKKURAT den appelsinen du velger ut, før den endte opp i din kurv. Og med mindre du er en sånn weirdo som spiser appelsin med skallet på, så vil jeg tro det er en ganske dødfødt diskusjon om det er verdt å ha den i plastikk eller ikke uansett.Liker

Kommentarer