En Fransk Klisjé

Er det to ting jeg ikke har hatt mye behov for før, så er det #1 å dra på klissete romantisk tur til Paris, og #2 å spise makroner. Fytti så klein jeg har blitt på andres vegne som ikke klarer å snakke om annet enn makroner sekundet ordet "fransk" dukker opp i en samtale. Så det skulle jeg vertfall ikke teste. Men jeg har alltid hatt lyst til å se The Louvre. Jeg har lest omtrent alt Dan Brown har skrevet, og Da Vinci Koden er jo intet unntak i den rekken. Da vi ankom sent på kvelden, og dette magiske glass-bygget stod opp fra bakken foran oss - da var jeg som en liten unge som så julenissen for første gang.

Jeg visste faktisk ikke at vi skulle til Paris før kvelden før, siden flyskrekken min er helt fantastisk tilstedet, bestemte vi oss for at M skulle booke tur - og ikke si hvor. Da kunne jeg ha det gøy med å gjette meg frem i flere måneder istedenfor å tenke at jeg kom til å dø på vei dit og finne grunner til hvorfor stedet ikke ville være verdt det. BE CREATIVE. Og bonus: Jeg overlevde. Jeg skal ærlig innrømme at Paris var det første stedet jeg gjettet, og har holdt den tanken gjennom hele ventetiden, tror egentlig jeg hadde veldig lyst nettopp hit. - Men M er sykt god på å lyve, så helt sikker var jeg aldri. Kudos for å ikke innrømme det - før det plutselig glapp ut 8 timer før flyet gikk. Haha! Jeg er vertfall veldig fornøyd med at det ble nettopp Paris <3


Og vet du hva? Til tross for at folk ikke forstår personal space, at gatene ikke har plass til mer enn ett barn på fortauene, og at Metro-systemet trenger en seriøs oppdatering - så er det noe med Paris. Kanskje det er det med at alle går rundt der og tenker litt ekstra på kjærlighet og vakker arkitektur? Tankekraft er ganske mektig. Vi bodde i en veldig koselig AirBnB i Montmartre-området, og introvert som jeg er var det veldig deilig å trekke seg tilbake hit med litt bilderedigering og en flaske vin (les: cola) når kvelden kom. Jeg elsker å oppleve nye ting, men som introvert og oversensitiv er det veldig viktig for meg å kunne melde meg helt ut og bare gå gjennom hva jeg har opplevd. Noe som for mange virker som en liten ting, kan ta tre timer for meg å wrappe hodet rundt og 'bli ferdig' med. Se på meg som en skikkelig treig dropbox-mappe, hehe!


Den ene dagen var jeg veldig bestemt på at vi må jo se Eiffel-tårnet når vi er her. Sa da gjorde vi det. Samme dag bestemte himmelen seg for at det var vannings-tid for Paris, og jeg sverger det var som å stå under en vannkanne ute på gata. Ett sted mellom å løpe mellom tårnet, og gå oss vill på storsenteret på jakt etter paraply, hoppet vi inn i første og beste restaurant. MED ETT BORD LEDIG. Paris = Kjærlighet. For dere som har vært i Paris, så vet dere sikkert at 'ett bord' betyr at du sitter omtrent to cm fra personen ved neste, og må sitte og høre på veldig mye snakk mens du spiser. Jeg ble overraskende kjapt vant til nettopp dette, selv om jeg fortsatt stusser litt på hvordan man går på toalettet om man sitter klemt mellom to andre bord. Ett av stedene vi besøkte het forresten Le Potager Du Charlotte, som jeg føler jeg må nevne. HEL-VEGANSK, og jeg spiste en eller annen tre-retters med sinnsykt digge pannekaker laget på ris, hummus formet som egg i avocado, nøttekrem og vegansk sjokolade ganger to... Ja, jeg vet nesten ikke. Men fy søren, dra hit. Og husk å reserver bord i god tid!

Andre som må nevnes er Soul Kitchen (vegansk og vegetarisk everything!), Marcel som vi droppet inn på i regnværet og spiste verdens beste falaffel-salat og french toast - når vi kom ut igjen var solen så høy på himmelen som aldri før, og siden vi var så nære Eiffel Tårnet var vi der nok lenge før den verste dosen turistbusser ankom. Bilder ble det vertfall! Det satt en jente ved siden av meg og ble fotografert av typen rett før oss, og etter jeg startet og hun dro - kom de tre til. Turisme i ett nøtteskall, men det er vel sånn det skal være?


Det ble ikke mye shopping på oss, vi var mer opptatte av å vandre rundt og se på ting enn å oppholde oss inne på kjøpesentrene - men i jakt på paraply og toalett, så sto vi plutselig i undertøys-avdelingen på ett eller annet veldig overprisa sted, og jeg endte opp med ett nytt sett fra Calvin Klein. Må man så må man. Ett par andre steder jeg vil nevne er en dritkul Vintage Fashion Store som heter Kilo Shop Kawaii (hallo vintage-heaven), og en kjempefin lokal butikk som lager hatter og smykker, rett ved The Wall of Love. Her kjøpte jeg min egen franske hatt, og butikken heter så mye som La Boulangerie - SÅ hyggelige folk som jobber der! Ellers har jeg kjempelyst å anbefale en dritkul strømpe-butikk som jeg ble dødsforelska i, men siden de ble hull i TO STEDER etter bare en dag, så tenker jeg at det sikkert finnes bedre der ute.

PRO-TIP: Bli venn med de folka som står å henger utenfor Notre Dame, da får du fuglemat og kule bilder. PRO-TIP 2: Alltid reis på tur med noen som er bedre på å ta bilder enn deg.

Vi leide også sykler den ene dagen, og jeg tror vi syklet rundt i nesten tre timer. Man får sett MYE på kort tid når man slipper å slite ut to par sko på samme formiddag, og det var skikkelig gøy å krysse broer, gater, finne frem til nye steder - som Notre Dame - nettopp fra sykkelsetet. Jeg blir også fort lei av ting (og kald på hendene) så jeg anbefaler også å gi seg mens leken er moro.. heheh. Ett tips jeg fikk på Instagram, var så KONSTANT småspise på ferie. Man glemmer seg ofte litt bort i alt det man vil se, og plutselig sloss man over noe så lite som om man skal velge høyre eller venstre. Her kommer min shame inn i bildet: Jeg ble avhengig av makroner. Litt. Jeg tror jeg har smakt hver eneste farge de har å by på i hele Paris, og min konklusjon er at det er MYE forferdelig der ute (jeg er ikke så fan av sukker), men de som smakte karamell, vanilje og ikke minst kokos (<3) kan gjerne dukke opp under juletreet i år. Hilsen fan, turist, og klisjé.


I konklusjon: Jeg liker makroner, jeg liker å kline på kleine turist-steder, og jeg har anskaffet meg Parisian (Pizza) Lue. Og jeg er dritfornøyd med hele greia. Turist nummer #1, Klisjé nummer to million.


Flere bilder kommer på @nettothoughts på Instagram!

Liker

Kommentarer