ChillOut Oslo x nettothoughts

Contains affiliate links

Inneholder sponsede produkter


Jeg har jo snakket en del om det den siste tiden, og da spesielt på instagram - men sommeren har jo jeg og M feiret på hjul. Vi har rullet hele veien fra Oslo til Rauma, Åndalsnes til Norddal, Geiranger til Stadtlandet, og innom Kvinnherad før Oslo sto for tur igjen. Jeg har lært utrolig mye om mitt eget land på denne turen, som for eksempel at jeg har vært (nesten) nabo med Trollstigen halve livet, som gjør det mye enklere å forstå hvorfor jeg alltid hadde mareritt om troll som barn.Før turen gjorde vi en del research om hva vi ville få ut av turen. Sånn bortsett fra å se Norge og være "på tur". Hva kunne man gjøre for planeten, for eksempel? Plastikk er noe som vi begge prøver å redusere forbruken av, og jeg gru-gleder meg litt til å fortelle om hva vi så av dette på veien.

Men før det så ønsker jeg å snakke litt om #bluemovement og United By Blue.

United By Blue var nemlig ute på roadtrip samtidig som oss. Reiste samme dag, kom hjem samme dag. Og hva de drev med, var å rydde opp søppel og plastikk. De var innom 21 (!!) stater, og hjalp til med dette, og om du syns det høres like rått ut som meg, gå gjerne inn på https://unitedbyblue.com/pages/cleanups for å lese mer om prosjektet.


Heldige som vi er da, kom vi i kontakt med butikken ChillOut Oslo på Grünerløkka, og de var så hyggelige å sponse oss med noen produkter fra nettopp United By Blue som skulle gjøre jobben mot plastikk litt lettere. Koppen og sugerørene du ser på bildene over, er laget av kobber. Trykk gjerne på bildene over for å komme til produktene, sugerørene har nå 25% avslag! Vet du hvor mange plastikk-kopper vi kjøpte på turen? Null. Vet du hvor mange sugerør vi kjøpte til turen? Null. Vet du hvor mange plastikk-flasker med vann vi kjøpte på turen? Null.


Null.
Det er faktisk veldig mulig, og jeg veldig glad for at vi gjorde det sånn. En måned på veien. Vi hadde også med handlenett i bilen, og store flasker som vi fylte med vann hver gang vi havnet på en rasteplass, ved en butikk, eller ved en fin elv. Vi bor vel i verdens rikeste land når det kommer til nettopp vann, så det å kjøpe plastikk-flaske etter plastikk-flaske for noe man finner gratis og helt ferskt i naturen, det har jeg aldri forstått.


Citronella Candle - fantastisk lys som holdt mygg og innsekt utav bilen når vi ville ha bakluka åpen!


Roadtrip i Norge har jeg liksom tenkt på så mange ganger, og Geiranger har jo, som hos mange, kronet listen over steder jeg ønsket å besøke. Jeg høres jo ut som en eller annen kjip tysk turist med engangskamera, men jeg bare syns det ER SÅ RÅTT at det fjellet bare kan falle ned når som helst og oversvømme hele fjorden. Hvem tørr å bo her?? Samtidig så søkte jeg neste jobb når jeg var der.. lenge leve adrenalin-kicket.Hengekøyen spanderte vi på oss selv, og vi har vært SKIKKELIG dårlige på å bruke den nok. For fy søren så behagelig det er å ligge der og høre på vinden i trærne og vannet slå mot berget. Kanskje litt mindre behagelig når Kompis løper i ring rundt den og tror den er ett slags monster som har slukt meg hel.

Nei, for å oppsummere da:
Dra på Norges-tur, lei bil fra Bærum Bilutleie, kjøp masse fine geniale ting fra ChillOut Oslo, som i tillegg til veldig hyggelig betjening har verdens chilleste kafé og kjeller, hvor du kan finne reisebøker fra hele verdens kriker og kroker, og drøm om neste ferietur. Rydd opp plastikk du finner!! Og ellers, ha det dritfint på tur ♥


Anette K

Liker

Kommentarer