VITAMINDJUNGELN

Mitt nya uppdrag är att få till en bra hälsa genom att kombinera mat, träning och tillskott, på en tillräcklig lagom nivå. Jag skall försöka på ett lättsamt och inspirerande sätt presentera vikten av att boosta och ta hand om det vi känner upplever och tänker. hur kan vi må bättre, vad kan vi fylla oss själva med för att känna optimal lust och livskraft.

Hur mår du?


Vitamin D. För att komma undan; Förstoppning, depression, karies/tandlossning, nervositet/sömnbesvär, skydda oss mot cancer, trötthet i muskler, psoriasis, akne, exem, inflammationer i hela kroppen, benskörhet.

Ökad brist hos äldre, veganer, småbarn. Högsta dosen av D hittar du i ÅL :) Hur många ålar äter du om dagen? Så jag antar att det är dax att börja fylla på förrådet, boosta dig själv med att frossa i skaldjur, fisk och sol, är du vegan så behöver definitvt ta tillskott, då vi mer eller mindre bara har D i animaliska produkter. MEN är du svamp frossare så hittar du D-vitamin även där.

Hösten och mörkret närmar sig så hitta din D vitamin källa och börja bunkra.

Bästa tas D i kombination med olja för upptaget. Glöm inte en snutt YOGA dagligen för att smörja och mjukmassera leder och muskler. Vill du ha tips på några riktigt sköna övningar så titta in på bloggen i morgon.

Netti <3

Källor; Näringsmedicinska uppslagsboken.


Gillar

Kommentarer