kiroyoga april

- Om du inte vet vart du ska, spelar det ingen roll vilken väg du tar.

Hej yogi,

Inför varje år längtar jag efter att få köpa min nya Paulo Coelho kalender som är så fin, fylld med visdomar och citat. Jag brukar skriva ner i punkt form hur jag vill att mitt år skall bli och vad jag önskar och drömmer om att mitt liv skall innehålla under det nya kommande året jag har framför mig.

När jag härom veckan satt och tittade tillbaka i mina tidigare års kalendrar vad jag manifesterade, ser jag att mina listor är ganska lika från år till år. HÄLSA, YOGA, RESA, KÄRLEK, FRIHET, VÄNNER, HÄSTAR…osv. Jag söker mig till frihet och välmående, jag önskar mig de allra mest vitala delarna i livet. Det mest väsentliga, de som vi som oftast tar för givet, men kanske inte är så självklart för alla.

Jag fick en bok nyligen av en vän, som jag blev så inspererad av och jag inte kan låta bli att nämna den i detta brev och dra lite paralleller till yogan. Den handlar om tyranni, som jag först tog som en liten pik och tänkte oj då, är det här personligt tro ;) Men efter att ha läst en bit in i boken inser jag att denna bok borde alla läsa. Om hur demokratier förvandlas till diktaturer. Kan ni ens föreställa er vilken mardröm det skulle vara att bli fråntagen sin frihet?

Om Tyranni av Timothy Snider.

Vad har det med yoga att göra tänker ni kanske nu? Det har det i allra högsta grad. I yogan strävar vi efter att vara fria både fysiskt, i tanken och i hjärtat. Vi vill inte vara fast i det förflutna, heller inte i framtiden. Vi strävar efter för att få en kropp som skall mår bra och kan föra fritt oss framåt vilket också är är essensen av yoga.
När vi börjar reflektera lite vad frihet egentligen betyder så kan vi nog bli lätt förvånade. "rewrite your story and get free" - Depak chopra. Så vad betyder frihet för dig?
Vilken otrolig frihet att kunna rulla ut yogamatta vad man än befinner sig i världen, att få vara fri i tanken och stark i kroppen, släppa taget om trauman och ha förmåga att se bortom egot (Me, myself and I) Att inte låta negativa minnen få klinga sig fast.

Och nu måste jag nypa mig i armen, i dag är mitt kontor på Bali i Ubud. Yoga meckat som alla pratar om, och nu förstår jag varför. Spiritualiteten är slående, människorna, maten och naturen är bara ett enda stort varande, ett helt naturligt tillstånd. Här lever man för att man är ett med naturen, och för att påminna oss andra som reser hit om att det finns så mycket olika vägar. Jag kan inte ens i min vildaste fantasi föreställa mig att här finns något som heter stressrelaterade sjukdomar :) Jag är förälskad i Ubud, så mycket magi, och inte att tala om chokladen. Jag var på den vackraste choklad ceremonin i går med några nyfunna vänner. Wow, vilken upplevelse! och så mycket kärlek.

Crea diem,
Netti

Kiroyoga.com kan du läsa om kalendern för 2019

Gillar

Kommentarer