Nettan , Tankar, Tips och råd

Svartsjuka

Svartsjuka är när du reagerar negativt inför möjligheten att mista någon/något du håller kärt. Svartsjuka är väldigt destruktivt och kan förgifta vilken relation som helst. Bakgrunden till din svartsjuka är rädsla och förväntningar som kan vara svåra att komma till rätta med, om du inte gör en insats för att slippa din svartsjuka.

🕷️Observera, vad som gör dig svartsjuk - Svartsjuka omfattar ofta en romantisk partner. Blir din partner hemlighetsfull? Misstänker du att h*n är otrogen? Prata med din partner om dina känslor direkt istället för att gå och grubbla på dom.

🕷️ Svälj smärtan. - Svartsjuka kan förstöra vilken relation som helst med beskyllningar, kyla, himlande ögon och andra generella tecken på obehag. Prova därför att göra det motsatta när du känner dig svartsjuk, Kort sagt: bete dig som en person, som litar till 110% på din medmänniska. Ta i stället samtalet senare, när du inte längre känner dig svartsjuk, så är risken för att du överreagerar mycket mindre.

🕷️ Svartsjuka är tankar och bilder i ditt huvud - När du känner dig svartsjuk, reagerar du inte på den andra personens uppförande, utan det du tror att uppförandet innebär. När du känner svartsjuka, reagerar du alltså inte på riktiga händelser, utan snarare scenarior som utspelar sig inne i ditt huvud, och som du är rädd för ska bli verklighet. Svartsjukan är alltså därför en ond cirkel, skapad av bilder inne i ditt huvud.

🕷️ Bygg upp din självkänsla - Svartsjuka är för det mesta ett symptom på osäkerhet eller dålig självkänsla. Det är ofta en rädsla för att någon kommer lämna dig eller ta sin kärlek/uppmärksamhet från dig, eftersom du inte är “tillräckligt bra”.

Jag gjorde ett test på internet för att se vilket resulterat jag skulle få ang svartsjuka. Jag måste säga att en del ord stämmer väldigt bra in på mig - tyvärr - jag kommer nog alltid vara svartjuk av mig, min svartsjuka har vuxit fram med åren men jag skulle aldrig skada någon medvetet med min svartsjuka.

Mitt resultat på testet:

"Ibland när dina hjärnspöken dyker upp så handlar det ofta om att du själv känner dig sårbar och befinner dig i någon slags svacka just nu.
Du är ingen svartsjuk typ, men när du väl blir det så är du jobbig att leva med.

Du tjuvlyssnar gärna på din partners samtal och misstänker alltid något om han eller hon stänger dörren efter sig.
Du anser att ni lever i tvåsamhet vilket för dig innebär att ni båda har rätt till att läsa varandras sms och mejl.

När du mår som allra sämst, kan det hända att du både känner dig ful och oattraktiv och det leder till att du nästan letar efter små bevis som ska fälla din partner.

Du skulle ljuga om du inte sa att det har hänt att du trott att din partner åkt hem till någon för att vara otrogen när hon eller han i själva verket bara åkt hem till en kompis. Ibland är du lite paranoid"

Kram Nettan ❤️

Gillar

Kommentarer