Tips och råd

Höstkul

Hittade som vanligt, tips på en mysig höst tillsammans med familjen. Å som vanligt så kommer jag dela med mig av dom här:

🍁 Packa en picknickkorg för en höstutflykt - Ut och njut av den friska, klara höstluften. Ta med en välfylld picknickkorg med godsaker, vad sägs om matmuffins & en varm soppa, och hitta en vacker plats i naturen för er picknick.

🍁 Plocka äpplen och baka en äppelpaj - Ingen höst utan äpplen. Plocka egna, från grannens trädgård eller bege er till närmaste självplock. Låt sedan barnen vara med & baka en äppelpaj. Glöm inte att njuta av hur doften av kanel sprider sig i köket.

🍁 Gå på en skogspromenad - När löven bildar en tjock matta på marken blir skogen en alldeles särskild plats att vara på.

🍁 Stajla er entré med pumpor & annat "höstigt" - Oavsett om ni bor i villa, radhus eller lägenhet. Gör er entré höstfin genom att sätta upp en lövkrans på dörren, dekorera med pumpor, ljuslyktor & annat som hör hösten till.

🍁 Laga en mustig höstgryta - I takt med att kvällarna blir mörkare kommer suget efter en varm, vällagad gryta. Varför inte en vegetarisk chili eller en klassisk boeuf bourguignon som fått stå på spisen i timmar?

🍁 Tänd ett doftljus med höstig doft - Låt doften av sensommarblommor, mull & ceder sprida sig i ditt hem.

🍁 Bjud in till skördefest - Höst är skördetid. Ställ till med skördefest på säsongens frukt och grönsaker. Pumpa, äpple, kål & en massa annat gott står redo.

🍁 Baka scones och bjud in på tebjudning - Nybakade scones och en kopp te efter en lång höstpromenad.

🍁 Gör varm choklad med vispgrädde till frukost - Överraska familjen med en stor kopp varm choklad. Lyxa till det med vispad grädde & någon riktigt god topping.

🍁 Njut av naturens färger - Stanna upp på vägen hem från skola, förskola och jobba och se er omkring.

🍂 Alla tips kommer från motherhood.se

Kram Nettan ❤️

Gillar

Kommentarer