Ibland händer det saker i livet som gör att du måste stanna upp och samla ny energi och kraft. Nu tar vi nya tag och kämpar vidare mot nya mål.

Vi har bestämt oss för att vi ska klara att springa tjejmilen till hösten. Tilde har en önskan och en dröm att vi ska göra detta tillsammans. Att gemensamt sträva mot ett mål ger extra energi och kraft.

När man får höra elaka saker om sig själv under många års tid, tror man till slut att det är sant. Det kan vara svårt att hitta energin att göra de förändringar man behöver göra men tillsammans är vi starka.

Att vara positiv och ge sina barn kärlek och en styrka i att dom är helt perfekta som dom är. Det är viktigt för att dom ska kunna klara av det tuffa samhälle vi lever i och kunna älska sig själva.

Älskar du inte dig själv...hur ska du då kunna älska andra?

Nu har vi bestämt att tillsammans träna upp konditionen och klara av att springa en mil till hösten.
Att kämpa mot något tillsammans visar att vi är starka och bra precis som vi är.

Styrkan och tron på oss själva gör att såren i själen sakta läks och vi kan lätrare ta nya motgångar i livet.

Nu har vi börjat med att ut och promenera. Vi har även crosstrainern till hjälp. Där är första utmaningen att klara en halvtimme varannan dag. Där utmanar vi oss själva med att bränna fler kalorier än gången innan.

Med kärlek, uppmuntran,självdiciplin och tron på sig själv...kan man klara det man vill. Att ha någon att göra det tillsammans med, gör det lättare att klara målet. skulle den ena tappa gnistan, kan den andra peppa. Det gäller att kämpa och inte ge upp. Ett mål är ett mål och det ska klaras.

Jag fick en bild av Victor ( min son) som är fotograf. Det är en bild på en underbar stjärnhimmel. Sluta aldrig att kämpa mamma, sa han. Sluta aldrig sikta mot stjärnorna. Du är bra på det du gör...låt andra se det.

Jag är så stolt över er mina underbara barn. ❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag och min dotter ska se vad som förändras i kroppen om vi ändrar kost, rör på oss mer, mediterar m.m

Tilde tycker jag ska sminka mig lite grann. Hjälp! jag som bara brukar gå upp ur sängen och skaka på huvudet så allt faller på plats...naturligt. : )

Nu ska vi testa på lite olika saker som att lägga om kosten. Vi kommer att minska ner på vetemjöl och socker. Vi ska testa olika vegetariska rätter och äta nyttigare frukost. Vi kommer att lägga ut recept på allt från frukosttips, recept på middagar, lunchtips och nyttiga smoothies.
Vi kommer att testa på olika sätt att komma igång med träning och rörelse. Här testar vi allt från dans gill yoga.

Ditt inre måste också få energi och näring för att må bra och klara av all stress som finns runtomkring oss hela tiden. Vi kommer att meditera och hitta lugna stunder att samla energi igen. Vi kommer att ge dina promenader i skogen än helt ny innebörd. : )

Tilde kommer att ge lite olika sminktips. Allt ifrån snabba tips för dig som vaknar sent och ändå vill ha lite smink men även tips på smink till fest.

Vi har gjort en liten kul grej för att smyga in lite extra träning under dagen. Varje gång vi går genom köket ska vi göra lite korta rörelser. Vi har ett schema på vilka rörelser vi ska göra olika dagar. Det har vi satt upp på kylskåpet. Vi får gå genom köket jättemånga gånger varje dag så det blir en kul grej som bjuder på skratt och man tänker inte på att det egentligen är träning.
Vårt schema ser ut så här:

Måndag: upphopp 10 st
Tisdag: situps 15 st
Onsdag: armhävningar 10 st
Torsdag: Plankan 30 sek
Fredag: Stolen 30 sek
Lördag: sprattelgubben 10 st
Söndag: squats 10 st

Detta är vårt förslag men här kan du hitta på vilka övningar du själv vill och tycker känns bra.

Detta är lite inledning på vad vår utmaning blir de närmaste 12 veckerna.

Är du redo att hänga med? Såklart du är!

Vi ses snart igen.
Kram Nettan och Tilde

Likes

Comments

Det är nu du ska njuta av de underbara sensommardagar vi har fått.
Jobb och skola har dragit igång men det finns fortfarande stunder på dagen du kan passa på att njuta.

Att boosta ditt sinne med solens värme, gör gott i själen. Att sitta ute en stund på rasten och bara låta solen värma ditt ansikte är livskvalitet. Att sitta en stund på uteplatsen eller slänga dig på en filt i trädgården efter jobbet eller skolan...det är du värd.

Varför inte sätta fötterna i ett fotbad och plaska lite. Passa på att vifta på tårna också. När du har suttit där en stund, torka fötterna och ta lite olja eller kräm och massera fötterna. Då får du igång cirkulationen i fötterna. Vi glömmer ofta bort att ta hand om våra " vänner" längst ner. Ge dom lite kärlek ❤ Det behöver dom...för vilka ska annars ta dig ut på nya uppdrag och upplevelser i livet?

Unna dig själv någon god smoothie med massor av nyttigheter.
Här kommer ett recept på en smoothie, rik på vitaminer och omega 3.

Till två glas behöver du:

2 dl mandelmjölk eller annan mjölk
1 msk chiafrön
1 mango
2 bananer
6 isbitar
Skala och hacka mango och banan. Lägg frukten i en blender och tillsätt mjölk, chiafrön och isbitar. kör ihop alltihop och häll sedan upp det i glas och servera direkt.

Bara njut!

Glöm inte att ta vara på dig och de underbara sensommardagar vi har.

Det är du värd!! ❤


Likes

Comments

Att vara sig själv är viktigt för att må bra.
Du kan inte gå omkring och önska att du var någon annan. En del ser upp till vissa personer tex att den är populär, den är snygg, den är känd.
Alla är vi vackra, bara vi vågar visa upp det.

Du kan aldrig bli som någon annan och ska inte vara det heller. Du har din personlighet, dina intressen och ditt sätt att vara. Du är speciell, precis som du är.
Alla kan ju inte vara likadana....det hade ju varit tråkigt.

Nej, var rädd om din personlighet. Även om du är lång, kort, glad, busig,blyg, framfusig. Du har din plats att fylla i vår brokiga värld.

Var rädd om dig...du är guld värd!


Likes

Comments

vår i luften...ja vad skönt!
Vi påverkas på olika sätt. En del tycker att vårens ljus är för starkt och gör ont i själen och känner sig deppiga på våren.

Visst är det skönt när vårsolens strålar värmer och allt vaknar till liv igen. Att bara sitta på en favoritplats ute, blunda och låta solen värma upp dig. Perfekt att sitta en stund och samla ihop tankarna. Fundera över var du står just nu, Vad vill du ska hända framöver? Är du kanske redo att prova på något nytt i livet, eller ta tag i det där du tänkt göra så länge men inte blivit färdig till.

När våren kommer vaknar inte bara allt det vackra i naturen. Vi blir också piggare av ljusare, längre och varmare dagar. Ni ser på varandra med nya ögon...fast ni känt varandra länge. Finns alltid nya saker att upptäcka hos varandra. Vårda varandra ömt. Du sprudlar och inspireras även av nya saker. Nya projekt, nya kontakter med nya människor.


Var inte rädd för att släppa in nya människor i ditt liv. En ny bekantskap kan förgylla ditt liv mer än du tror. Att lära sig nya saker eller kanske öppna upp för nya känslor, lära dig se nya egenskaper hos dig själv...som du inte ens visste att du hade.

Är du själv och har träffat någon? Var inte rädd att öppna ditt hjärta och känn efter. Även om man blivit sårad och kantstött innan. Stäng inte kärleken ute. Då missar du kanske något underbart som är ämnat åt just dig.

Öppna ditt hjärta och ge och ta emot kärlek till nära och kära men även till nya bekantskaper.

Njut och känn in vad våren har att erbjuda just dig. ❤❤❤

Likes

Comments

Ja, det ska man alltid göra när man presterar något över huvud taget. Oavsett om du gör något i skolan, på jobbet, hemma eller när du hjälper någon annan. När du gjort ditt bästa så gäller det att du är nöjd med detta och verkligen ser att du varit duktig, annars fastnar du lätt i att inte räcka till, att inte duga och att jag kunde gjort mer.

Nej, har du gjort ditt bästa så har du det. Var rädd om dig själv och spara på din kraft och din energi, för den ska räcka länge. Var inte dum mot dig själv när någon berömmer dig. Ta emot berömmet och njut av det. Var tacksam för att du betytt eller gjort något gott för denna personen. När du säger att, det menar du inte eller det var inget, jag kunde bättre. Då sätter du dig egentligen över den du får beröm av och indirekt så säger du till den personen att det du tycker stämmer inte och att du borde inte säga så till mig. Nej! så stolt får du aldrig bli.

Ta tacksamt emot berömmet och var nöjd med det du gjort. Det betydde mycket. Nästa gång är det du som är glad över något som någon annan gjort för dig. Då vill du att den personen tar emot ditt beröm, annars upplever du personen som otacksam..eller?

På tal om att göra sitt bästa så skojade jag och min 12 åriga dotter Tilde om att sminka sig eller inte.
Hon sminkar sig lagom och tycker det är kul.

Jag är väl mer den personen som går upp och duschar, klär på mig och skakar på huvudet så håret blir lite busigt. Sedan är jag redo för dn ny dag.

Då menar Tilde att jag kunde gjort lite till för att se bra ut.
- Mamma! att lägga lite smink tar inte lång tid och du ser snyggare ut. Lite brun utan sol, kajalpenna och lite mascara piggar upp.
Då frågade jag henne:
- Om jag tfäffar någon kille då? Ska han inte se hur jag ser ut egentligen? Tänk om han får en chock när han ser mig utan smink sedan. Hi,hi!
-Men mamma! Du kan ju gå upp innan honom och piffa till dig..då märker han ingen skillnad.
Nu har Tilde piffat till mig lite.
Så nu har vi gjort det bästa för att jag ska känna mig tillpiffad. Hi,hi!

Det är tur jag har mina älskade barn som håller reda på mig ibland. Livet hade varit bra tråkigt utan dom. ❤

Likes

Comments

Kärlek kan man känna och uppleva på många olika sätt. Att känna glädje med en annan person, är en sorts kärlek. När en person du vet, haft det jobbigt och sedan helt plötsligt träffar den stora kärleken och allt bara blir underbart på alla sätt. Att känna den lyckliga känslan hos någon annan och få dela den värmer så gott i hjärtat.

Familj
Att känna den djupa kärleken man har till sina föräldrar och barn är underbart. Man har så mycket gemensamt som upplevelser, motgångar, sorg och glädje. Man förstår varandra utan att säga så många ord. Känslan för hur den andra personen känner just nu, bara finns där. Då är det lättare att bemöta varandra på bästa sätt. Kanske bara genom att finnas där. Djup kärlek som alltid finns med dig. Waow! vilken stor kärlek.

Vänner
Att känna att ens vänner finns bara ett telefonsamtal bort, känns gott i hjärtat. Att prata om viktiga saker, roliga saker, tråkiga saker, kluriga saker eller bara skratta en stund tillsammans. Vänner finns alltid där och har alltid tid för varandra. Vilken underbar känsla. Det värmer gott i hjärtat. Waow! vilken "go" kärlek.

Kompisar
Kompisar har också en stor roll i ditt liv. Kompisar gör man roliga saker tillsammans med. Med dom skrattar man och skapar glädje ihop med. Det är viktigt att ha roligt i livet. Den glädjen värmer gott i hjärtat lång efteråt.

Arbetskamrater
Dom har en viktig roll i ditt liv. Du tillbringar så många timmar på jobbet att dom blir jätteviktiga för ditt välbefinnande. Att ha roligt tillsammans och ta vara på dagen är nödvändigt. Att bjuda på sig själv och lära av varandra. Det finns något nytt att lära varje dag. Även om det känns tungt att gå till jobbet ibland. Försök då att vända på tankarna och tänk positivt. Ställ in dig på att det blir en bra dag. Tänk på att du ska lära dig något nytt idag. Att skratta ihop, lyssna på varandra, finnas för varandra och jobba mot gemensamma mål, är viktigt. Det gör att man blir som en liten familj som kan nå hur långt som helst med kärlek och respekt för varandra.

Djur
Djur ger oerhört mycket kärlek och värme. Det spelar ingen roll om det är ett stort eller litet djur. Alla spelar en viktig roll i ditt liv. Det är villkorslös kärlek mellan er oavsett. vad det är för ett djur. Dom blir en i familjen som sprider massor med värme och kärlek som man ska vårda ömt. Var rädda om varandra.

Att känna kärlek och respekt är oerhört viktigt i våra liv. Sprider vi kärlek till andra, får vi massor med kärlek tillbaka. Det behövs för att hjärtats fågel ska sjunga och le.

Att våga släppa in kärleken och verkligen känna den trots att man blivit sårad, utnyttjad, besviken eller ledsen är viktigt. Det betyder inte att alla vill dig illa. Tvärtom, det finns någon för alla. Någon som ser just dig, uppskattar dig och älskar dig för precis den du är.

❤ Det är väl underbart. ❤


Likes

Comments

Vänskap är något stort och betydelsefullt.
Kompisar kan man ha många, men riktiga vänner har man bara några få.

Med en vän kan du prata om allt från vardagliga saker till de där jobbiga och pinsamma sakerna.

En riktig vän berättar inte någonting vidare, utan det stannar mellan oss.
Du får höra allt från dom där jobbiga kommentarerna som du så väl behöver höra ibland, till att bara ha någon som lyssnar på just dig.

Med en vän kan man skratta åt allting. Skönt att bara släppa loss ibland.

En vän kan man bara sitta tyst tillsammans med, utan att det känns pinsamt.

Med en vän kan det gå lång tid mellan gångerna man träffas, men när ni ses känns det som om det var igår ni pratade sist.

En vän är en person du aldrig skulle vilja vara utan, så var rädd om dina vänner.
Glöm inte att vara en lika god vän tillbaka.

VÄNSKAP SKA VÅRDAS ÖMT!!!!

Likes

Comments

Att träna för att må bättre ska vara kul. Idag har jag och Tilde tränat spinning.

Det började med att Tilde sa innan vi åkte att dom har inga sadlar på cyklarna.
Det måste det finnas, sa jag. Man kan ju inte stå upp i en hel timme. Då måste jag ha kudde med mig, sa jag. så man inte får skavsår i rumpan.

När vi kom dit skulle Tilde in och hämta en lapp till parkeringen. Hon orkade inte öppna dörren in, så dom fick hjälpa henne. Nåja! vi fick lappen och när vi gick in igen frågade vi om vi fick ta med oss dörren hem så vi kan öva till nästa gång.
Det gick bra, sa dom.

När vi hittat en cykel ( det fanns sadel på dom) så skulle vi ställa in allt. Tilde fastnade i sadeln och höll på att flyga framlänges, över cykeln. Jag försökte få sadeln att passa min rumpa. Det var lättare sagt än gjort.

När vi väl fått ordning på allt och kommit igång, så gick det bra.

Sedan kom stretchningen. Atg komma av cykeln var inte det lättaste. sadeln hade liksom blivit ett med min rumpa. Eftersom det var trångt mellan cyklarna var det inte lätt att göra rörelserna. Att sitta på golvet mellan cyklarna var som gjort för att fastna. När vi kommit upp och städat hojen, kändes det bra. Vi hade kämpat på bra och var nöjda.

Nu är vi redo för afrodans på söndag.
Häftigt!!!

Likes

Comments

Att få höra några vänliga ord från någon du aldrig kunde tänka dig, skulle säga något till just dig...värmer lite extra i hjärtat.

När man sitter där ensam en dag och känner sig lite nedstämd och ledsen. Allting är inte riktigt som man tänkt sig. Då plötsligt ,plingar det till i telefonen. Där står en hälsning till just dig, med några vänliga och värmande ord från någon du bara träffat några få gånger tidigare.

Att denna personen skänker en tanke till just dig denna speciella dag. Det är ofattbart när han/hon har så många andra personer runt sig som står personen mycket närmare.

Den värme och glädje som sprider sig i hjärtat, går inte att beskriva. Dagen som var sorgsen och tung, förvandlades plötsligt till en speciell dag med värme och ljus. Då känner man stor tacksamhet.

Att själv säga några överraskande ord till någon du känner, behöver det....ger sådan glädje till båda. Det behövs bara några få ord som tex:
* Det där gjorde du bra!
* Det där är du duktig på.
* Den där tröjan är fin.

Eller varför inte sprida glädje på jobbet!
* Det där gjorde VI bra!

Jag tror att vi är alldeles för dåliga på att sprida glädje runt oss.
Om vi uppmuntrar och överraskar varandra oftare med vänliga ord och ett leende blir vi nöjdare med oss själva och känner glädjen sprida sig i hela kroppen.

Så sprid glädje och en massa leenden runt dig
* Säg dom där värmande orden till någon du uppskattar, tänk inte bara att du ska.
* Skicka ett vykort till någon som betyder mycket för dig, men som du inte riktigt blivit färdig att skriva till.
*Skicka ett sms, mms eller vad som helst med något överraskande till någon som inte väntat sig det.

Den tacksamheten, lyckan och glädjen du får tillbaka är obeskrivlig.
Att vara omtänksam, ge uppskattning och sprida många leenden är bra. Det kräver inte så mycket av dig. men ger så mycket tacksamhet och värme tillbaka,

❤❤❤❤❤

Likes

Comments