Min förlossnings berättelse ❤️

Detta var en lång kamp för oss.

Vi åkte in för igångsättning i lördags (2019-12-28 13,00) Fick först två hinnesvepningar 😦 Herregud skrek jag inombords när hon gjorde det! Det gjorde ju jätteont. Men En timme gick och inget hände, sen kom en sjuksköterska och satte en "te påse" där nere för att starta förlossningen och vi satt på förlossningen till ca 20 på kvällen men det hände inte så mycket så fick komma upp på BB men där fick inte Andreas sova så jag fick sova ensam med en annan tjej i samma rum. Vilket kändes så sjukt läskigt men vid 22 startar värkar och jag öppnas tre centimeter. Jag trodde de var dax och dom kopplade upp mig så man kunde följa bebisen och min puls men På natten 03,00 tappade jag "tepåsen" i toaletten och värkarna avtog sakta på morgonen. Då ville dom testa nästa sak, man fick tabletter var annan timme för att framkalla värkar/sammandragningar igen. Men detta ville inte heller fungera riktigt på mig och allt bara gjorde ont en dag till.
Sen på måndagen bestämde dom att ta hål på hinnorna och då startade värkarna från helvetet loss men den lille mådde bra där inne så inget var panik. Jag fick ryggmärgsbedövning efter någon timme för de gick inte att härda ut till slut så kom krystvärkar som höll i ca 6 timmar och jag låg bara och skrek för han hade inte lagt sig rätt så jag fick inte krysta heller utan bara härda ut lite till, då ville dom ha mig upp och gå och vagga för han skulle sjunka ner men inget fungerade och min sambo kunde bara titta på medans jag led.

Vid ca 23'30 bestämmer en läkare att dom måste göra kejsarsnitt för detta kommer inte att gå plus dom misstänkte att han skulle komma ner snett. Så 24"00 natten till den 31 rullas jag in på operationsbordet där dom bedövar mig från midjan och neråt, jag känner bara att dom är inne i mig och trycker rundor en massa och det kändes hemskt och traumatiserande. 00,25 hör jag dom första skriken från våran lilla prins❤ Its a boy!
Han mådde bra och var ute hos oss. Dom gav han till Andreas och dom fick gå iväg medans jag skulle sys och fixas till och därefter hamna på uppvak imed bedövningen. Jag kommer tillbaka till förlossningen vid 04-05 tiden och får äntligen träffa honom och kärlek spreds i hela rummet. Jag var äntligen mamma på riktigt.

Idag har jag fått veta att jag har för trångt bäcken men att de inte är omöjligt att föda vaginalt om bebisen är liten, en 50/50 chansning men jag har rätten att bestämma kejsarsnitt eftersom jag ligger i riskzonen. Så ska vi ha fler så blir det planerat snitt.

Gillar

Kommentarer

Prenumerera