Instagram @ejlaz91

Instagram ejlaz91Instagram ejlaz91Instagram ejlaz91Instagram ejlaz91Instagram ejlaz91Instagram ejlaz91Instagram ejlaz91

Dag 1 för återhämtning

Idag känner jag mig mycket piggare i kroppen. Men Fick sova på soffan i natt så jag kunde ta mig på toan i natt😅 Mina lungor har en bit på vägen kvar. Tänk att så fort man går ett par steg så är det som att andas genom ett sugrör och man får hostattacker och måste sätta sig ner😟 Sjukt jobbigt.

Men följer sjukhusets restriktioner som man fick med hem med att ta det försiktigt nu dom första dagarna. Små promenader hemma som från och till toaletten och duschen. Och sen öka successivt.  Men tog mig ut i solen 10 min innan och fick lite friskluft sen var de tillbaka till sängen och sova en stund igen. Helt sjukt vad viruset har gjort med ens lungor. Att man håller på att svimma för att gå ett par steg hemma😴 Nej nu vill jag bara bli helt återställd så jag kan busa med Oskar och bara ha det bra igen.

Snart fyller man 30 med, blir en rolig födelsedagen,NOT. Aja man får vara glad man har en. Nu blir det vila lite igen och ta nya tag imorgon 💪

Gillar

Kommentarer

Akuten

Wow vilken resa denna sjukdomen tog. Vi fick bekräftad Corona för en vecka sen, och har egentligen bara känt oss sjuka och matta i kropparna som de flesta blir av det. Men sen började hög feber för mig och svårt att andas att komma. Så kämpat ett tag med andningen men  när jag ringde till VC så kunde hon inte ens höra vad jag sa för jag flåsade så kraftig och kunde inte prata. Så sa hon bara åk till akuten på en gång.

Så när sambon skulle hjälpa mig ner för trappan tappade jag luften helt och fick sån panik att jag började klösa mig på halsen och försökte gråta för jag fick ingen luft, då ringde sambon 112 så dom kom och hämtade mig i pyjamasen och allt.

Det var nog första gången jag känt riktig dödsångest faktiskt, att inte få någon luft är riktigt obehaglig. Och jag kunde bara tänka hela tiden, Jag måste komma hem igen till Oskar❤️

Jag har syresatte mig dåligt och haft feber från och till här men får febernedsättande hela tiden och fick syrgas hela natten. Så nu känns det mycket bättre än igår, så nu vill jag bara hem.

väntar på att en "Corona" läkare ska komma in och ge massor av information hur man ska göra efter man varit så påverkad och ta bort dropp och sånt så jag kan få åka hem. Var en läkare här innan som iallafall lugnade en lite med att jag ligger på toppen av sjukdomen just nu för mellan dag 7-11 är det som värst OM man blir dålig av viruset. Så det känns ändå bra att veta att tar jag det bara lugnt med lunginflammationen och rör mig lite då och då sover på mage eller högläge så ska det bli bra igen✌️

Fy fan så här dåligt har jag nog aldrig mått kroppsligt om jag ska vara ärlig. Förstår nu varför gamla och sjuka inte klarar sig så bra i corona. Man har ju ändå klarat sig lindrigt undan och har fått lite antikroppar.
Nu blir det att vila lite till😴 är helt slut i kroppen efter att ha fått kämpa så hårt med andningen ett par dagar

Gillar

Kommentarer

Bekräftad Corona

Nu har vi fått det bekräftat att vi har Corona som sambon hela tiden trodde. I med hela hans jobb har och hans brors familj har de så visste man typ redan. Så vi lyckades smitta hans familj innan. Så typiskt när dom väntar barn med😔. Så får hoppas att hon inte blir extra sjuk eller bebisen blir påverkad.

Oskar har känt samma som oss tror vi i med han är så gnällig och verkar ha ont. Men man ska ändå vara glad att det inte blivit värre. Vissa hamnar ju i respirator en längre tid och vissa lämnar aldrig sjukhuset igen. Vi är nog inne på dag 5 med detta så nu borde de inte bli värre iallafall🤷🏻‍♀️  Alla vi känner har blivit friska igen efter två veckor så man lever på det.  Sen har många tagit veckor eller månader innan dom blivit helt återställda. Så vi fortsätter vila här tills vi blir bättre. Så får man hoppas att man blir helt frisk inom ett par dagar.

Gillar

Kommentarer