Under tiden...

Jag jobbar ju heltid nu under sommaren, eftersom jag har sommaruppehåll i studierna och därför går det lite segt med läsandet. Jag läser visserligen både på bussen till jobbet och hem samt en stund på kvällen, men det är inte i närheten av all den tid jag normalt brukar lägga på läsningen.
Hur som, jag läser en rätt tjock bok nu på 700+ sidor, så lär ta mig ett tag att bli färdig! Under tiden tänkte jag roa er med annat, till exempel mina favoriter när det kommer till serietidningar!
Ett underskattat medium tycker jag. Men det är väl inte lika "fint" att läsa serietidningar som böcker, även där finns det ju ett släng av elitism. Men man bör inte underskatta serier, de ger en väldigt mycket.
Först ut är Hellboy:

Source error

Varför gillar jag Hellboy då? Tja, vad finns det att inte gilla!? Den är snyggt tecknad och balanserar skugga och färg på ett intressant sätt. Storyn är jäkligt bra, väldigt mycket folktro, mytologier och mysticism och sen även Hellboy som karaktär, han är ju lite butter och egen av sig. Älskar katter, kommer från "helvetet" (= annan dimenson), är röd och har massiva horn (egentligen, men han trimmar alltid ner dem, av en väldigt specifik anledning), det är ju hur coolt som helst! Hellboy slåss hela tiden mot skurkar men också sin egen onda sida och det tror jag de flesta kan känna igen sig i. Sen att han är sarkastisk och tvär, det är ju bara ett plus i kanten! Helt klart läsvärd för den som är intresserad.

Gillar

Kommentarer