Ett hov av taggar och rosor.

Serie: Ja, del 1.
Författare: Sarah J, Maas.
Genre: Fantasy/spänning/romantik.
Språk: Svenska.
Sidor: 428.

Handling: Den 19-åriga Feyre är ute i skogen en kall vinterdag, för att jaga. Hon och hennes familj håller på att svälta ihjäl, så mycket hänger på Feyre och hennes förmåga att hitta mat. Hon får korn på ett bytesdjur och precis när hon ska skjuta iväg pilen ifrån sin båge, dyker en massiv varg upp från ingenstans. Han är större än alla vargar Feyre nånsin har sett och hon börjar undra ifall vargen verkligen är naturlig eller om den kommer ifrån andra sidan muren. Mot alla odds lyckas hon döda vargen innan den förstörde för mycket av bytesdjuret, sedan flår hon det stora djuret och bär hem skinnet och bytesdjuret. Nu har de mat för minst en vecka framåt.
En kväll bryts dörren upp på den lilla slitna stugan som Feyre bor i tillsammans med sin far och sina två systrar. Snö och kyla drar in i stugan och i dörröppningen står ett monster. En enorm best som kräver att få veta vem som dödade "vargen" i skogen. Detta leder till att Feyre måste följa besten bortom muren, till ett rike fullt av legender och magi. Där ska hon stanna resten av sitt liv.

Men livet på andra sidan är inte så fridfullt som hennes kidnappare (Tamlin) verkar vilja få henne att tro. En "sjukdom" drar igenom de olika rikena och hotar existensen av allt liv både i den nya världen och i människovärlden. Kan Feyre hjälpa till eller är hon den betydelselösa människa som varelserna i det nya hemmet verkar vilja tro? Eller är det bara på låtsas? Inser de egentligen vad hon är förmögen till och kan de få henne att utföra det utan att säga det rakt ut till henne innan allt är för sent?
När hotet närmar sig, blir det allt viktigare för Feyre att våga lita på både sig själv och andra, men kan hon det?

Min kommentar om boken: Detta är den första delen av tre om Feyre och Tamlin. En oerhört spännande och romantisk bok som jag slukade på en gång. Författaren har tidigare skrivit Glastronen-serien, som jag inte har läst men jag blir faktiskt rätt sugen på det nu. Jag gillar hennes målande sätt att beskriva omgivningen och gestalta sina karaktärer. De kommer till liv på ett väldigt bra och intressant sätt! En oerhört bra bok som passar både unga vuxna och äldre. Den är stundtals lite brutal och stundtals väldigt romantisk.

Mitt problem nu är den att alla tre böcker finns ute på engelska, men på svenska finns än så länge bara denna boken ute. Så väntar jag (i säkert åratal) på att de andra två böckerna ska översättas till svenska eller köper jag alla tre böcker på engelska och ger bort denna versionen? Om någon vill ha den får ni en gärna! Annars får jag väl lotta ut den alternativt bara ge bort den.

Gillar

Kommentarer

Jasmine
,
Snubblade nyss in på din blogg och ÄLSKAR den. Har länge nu velat få tips på nya böcker jag kan läsa och har redan hittat flera tack vare dig! Skulle jätte gärna vara intresserad över denhär boken du pratar om! Läser dock hellre dem på svenska än engelsk :')
nerdreadingbooks
nerdreadingbooks,
Oj, vad kul! Tack så mycket och vad kul att du gillar den! Jag hoppas att jag kan fortsätta hålla ditt intresse vid liv 😃 Ett hov av taggar och rosor borde du definitivt läsa, den var riktigt bra! Det är oftast enklast att läsa på svenska, men det går så segt med översättningen och utgivningen på svenska 😟
nouw.com/nerdreadingbooks