Boken med stort B/ THE book

(English below)

Ibland kan man ju läsa en bok som totalt förändrar ens liv (har jag hört i alla fall, haha) eller som i alla fall påverkar en väldigt mycket emotionellt. Och jag är nyfiken på om du har läst en sådan bok? Om så är fallet, vilken bok var det?
Själv kan jag nog inte komma på en bok som har förändrat mitt liv, men jag tycker nog att alla böcker jag har läst som jag har tyckt ha varit bra har påverkat mig emotionellt, dock har jag svårt att komma på en just nu som jag kan nämna.
Sedan undrar jag varför just du läser böcker? Vad är din motivation?
För egen del är det dels att komma ifrån den tråkiga verkligheten (precis som med film, tv-spel och liknande) och dels för att man får uppleva så mycket i böcker. Även om man ligger hemma i soffan och läser kan man mentalt uppleva tusentals världar och liv, det är rätt häftigt! Om inte det är ren magi, så vet jag inte vad som skulle kunna vara det!
Var kommer din kärlek för böcker ifrån?

Sometimes you can read a book that totally changes your life (or so I've heard, haha) or that affects you on a deep emotional level and I'm curious to know if you've read such a book? If so, what book was it?
I can't really remember a book that changed my life, but I think that every book I've read that I liked, affected me emotionally but I can't name anyone right now.
And I'm also wondering why you read books? What is your motivation?
I read because I get away from the gray and boring reality we all live in (like with movies, videogames and so on) but also because you can experience so much from books. Even though you're at home, on your couch reading you can mentally experience thousands of worlds and lives. That is pretty amazing! If that's not magic, then I dont know what is!
Where comes your love for books from?

Gillar

Kommentarer

Vargnatts bokhylla,
Åh varför jag läser. För att jag inte är hel utan det! Det är en så stor del av mig och den jag är och jag hoppas verkligen att jag aldrig tappar den. Ska man prata om böcker som förändrat livet för mig så måste det väl vara de som fick mig att förälska mig i böcker från första början och de jag alltid nämner i det sammanhanget är Pettson & Findus 😊 Jag och pappa brukade låna dem från bibblo och tillsammans läsa och kolla igenom illustrationerna efter alla små figurer som fanns och det är några av mina bästa barndomsminnen. Andra som jag verkligen älskat när jag växte upp och läste mer själv är böckerna om vildhästen Windy, mammas gamla Kitty-böcker som antagligen ledde in mig på deckarvägen och sen Stephen King som min låtsasmamma fick mig att börja läsa 😊
www.vargnattsbokhylla.blogspot.se
nerdreadingbooks
nerdreadingbooks,
Åh vad mysigt! Böcker kan ju ge en massa fina upplevelser! Windy och Kitty-böckerna känner jag igen! Älskade hästar som barn, så förstår tjusningen. 😃
nouw.com/nerdreadingbooks
IP: 2a01:4f9:4a:2ad8::2