Yuko

Sammanfattning:

Studentkorridoren på Ryds Allé i Linköping verkar vara som de flesta studentkorridorer när Malin flyttar in. Hennes första egna bostad, med badkar och källarförråd. Men hennes korridorskamrater agerar konstigt och snart känner Malin att de döljer något för henne, något som alla är överens om att hon inte ska få veta.

När Malin får veta att Yuko som bodde i hennes rum tog livet av sig i badkaret blir hon skakad, men det är inget mot vad hon blir när det kommer svart hår ur badkarsavloppet och dörrarna i korridoren stängs, trots att bara Malin är hemma.

Allt oftare slängs alla deras skor huller om buller i korridoren, teven byter kanaler av sig själv och när Camilla försvinner spårlöst börjar hela situationen kännas ohanterlig men vad ska de göra? Ingen kommer tro dem om de säger att Yuko spökar.Det blir allt tydligare att Yuko inte kommer lägga fingrarna emellan för att göra livet till ett helvete för studenterna i korridoren och att det inte finns någon gräns för hur långt hon tänker gå.


Recension:


En bok som sannerligen håller spänningen på vad som ska hända uppe under hela boken, att det till en början smyger sig fram och sedan intensifieras gör även att man får en mer olustig känsla i kroppen. Som läsare sitter man på spänn och om det skulle smälla eller om någon skulle öppna dörren, kan jag lova att du skulle hoppa till.


Karaktärerna och deras reaktioner verkade trovärdiga, innan själva handlingen tog fart byggdes karaktärerna upp som gjorde att sedan kunde man förstå dem något bättre i de övernaturliga händelser som ägde rum. Det skapades en levande bild av Malin och hennes vänner, i efterhand och under bokens gång kan jag se en bild framför mig av hur de ser ut.


Miljön i och runt om studentkorridoren känns realistisk, det framställs ungefär som man skulle kunna tänka sig att merparten av studentkorridorer ser ut, ganska normala. Jag tycker överlag att boken var bra men den föll mig inte riktigt i smaken.


Jag ger boken 7/10 poäng och rekommenderar den för unga vuxna och uppåt då den var lite läskig och 'äcklig'.


Information:

Författare: Jenny Milewski

Förlag: Styxx Fantasy

Antal sidor: 246

Genre: Skräck

Poäng: 7/10

Utgivningsår: 2015

Originalspråk: Svenska


Du kan köpa boken här.Gillar

Kommentarer