Warriors ut i det vilda

Sammanfattning:


Profetian är mystisk, men klanledaren Blåstjärna litar på budskapet från förfäderna. Hotet mot katterna i Åskklanen växer sig nämligen starkare för varje dag som går.


I generationer har de fyra kattklanerna delat upp skogen enligt lagarna som deras förfäder en gång stiftat. Men tiderna förändras och alla respekterar inte längre kodexen som styr krigarkatternas liv. Samtidigt blir den lömska Skuggklanen alltmer aggressiv och stolta krigare dör i de våldsamma striderna mellan klanerna.


En dag vågar sig den nyfikna huskatten Rost ut i skogen och han dras omedelbart in i kampen. Men klarar en vanlig huskatt det hårda livet bland vildkatterna? Har han styrkan att överleva när han beger sig ut i det vilda?


Recension:


En annorlunda och intressant fantasybok som passar både yngre och äldre barn enligt mig. Det är en hyfsat vanlig grund till boken men valet av att använda katter som karaktärer gjorde det hela mycket mer intressant. Beskrivningar av såväl katter som omgivningar var grundliga och man levde sig in i handlingen. Orden som katterna använde i vissa fall var underhållande och min favorit var utan tvekan 'Åskstigen', vilket de kallar motorvägen för.


Ibland kändes det som att handlingen gick i ett väldigt högt tempo och det blev svårt att helt hänga med, ibland var tempot långsamt och det blev något segt att ta sig igenom några kapitel. Överlag var det en bra bok som jag tror att barn i åldern 8-14 skulle kunna uppskatta. Vuxna skulle säkert även kunna göra det, men målgruppen är utan tvekan barn.


Jag ger boken 3/5 poäng!


Information:


Författare: Erin Hunter

Förlag: Bokfabriken

Antal sidor: 308

Del i serie: 1

Poäng: 3/5


Du kan köpa boken här.


Gillar

Kommentarer