Vi som älskade och hatade så

Sammanfattning:


Platsen för deras ödesmättade möte är Stockholm och året är 1944. Trots att deras liv har börjat på motsatt håll bär båda på hemligheter, sorger och löften de inte har kunnat hålla. Hur kommer deras delade bördor att påverka det liv de skapar tillsammans?


Recension:


En bok som lyckas spegla 1940-1980 talet på ett fint, gripande och troligt sätt. Boken är lättläst och svår att lägga ifrån sig då sättet den är skriven på får en att vilja läsa mer, själva texten, inte handlingen, manar en framåt. Självklart var även handlingen väldigt bra.


Karaktärerna byggs upp på ett sätt som gör att man känner sig delaktig, detta är tredje delen i en trilogi som jag läser, de två föregående delarna speglar var för sig Elsies och Ivars enskilda liv, denna sista boken speglar deras liv tillsammans. Även omgivningarna som är välbeskrivna gör att man dras in i berättelsen och får en att känna sig delaktig i vad som händer.


Jag rekommenderar att läsa de två första delarna innan man läsera denna boken, även om det gick bra att läsa 'Vi som hatade och älskade så' fristående, så tror jag att man fått ut mer av berättelsen om man läst de två föregående. Jag ger boken 8/10 poäng och rekommenderar den för alla som gillar att läsa om kärlek och alla bekymmer som kommer med den.Information:

Författare: Mari Åberg

Förlag: LAVA Förlag

Antal sidor: 315

Utgivningsår: 2016

Poäng: 8/10

Gillar

Kommentarer