Sammanfattning från förlagets hemsida:

Kristin och Marie lever två helt olika liv i varsin del av landet. Trots att de är systrar har de ingen kontakt med varandra. Gemensamt för dem båda är drömmen om en förändring.

Kristin är advokat och gift med den framgångsrike stjärnadvokaten Johan Adelsten. De bor i centrala Stockholm och har två små döttrar. Hennes liv kantas av lyxiga middagar och glamorösa fester. När hon förväntas bli delägare i advokatbyrån hon arbetar på inser hon att hon egentligen vill göra något helt annat. Något som hennes svärmor med alla medel försöker stoppa.

Marie är gift med Håkan och bor i ett renoveringsobjekt på landet utanför Göteborg. Hon arbetar som barnskötare men vill skola om sig till ekonom. Motvilligt inser hon att hennes äktenskap knakar rejält i fogarna. Frågan är om hon vill få ordning på förhållandet eller om hon vill lämna honom.

Båda gör en inre resa mot själslig tillfredsställelse. Omständigheter gör att systrarna till slut träffas. Något de inte är beredda på.

Recension:

En lättläst, intressant, underhållande och välskriven bok. Utseende beskrivs delvis, vad de har på sig och hur de för sig beskrivs utförligt, dock beskrivs inte själva personernas utseende särskilt mycket men det är inget som stör mig, allt flyter liksom samman och skapar en levande bild ändå. Jag gillar kontrasterna mellan systrarnas liv och hur man får se deras relation utvecklas under bokens tid.

Det var kanske inte den bästa bok sett till sättet den var skriven på, men jag uppskattade den verkligen ändå. Jag ger boken 8/10 poäng och rekommenderar den för alla som gillar att läsa böcker om komplicerade relationer, mycket känslor och lite drama.


Information:

Författare: Agneta Vorberg
Förlag: Hoi Förlag
Antal sidor: 258
Utgivningsår: 2016
Poäng: 8/10

Du kan köpa boken här.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments