Som hund som katt


Sammanfattning:


- Jag hatar dig.

Det var det första du sa till mig.

Jag var inte beredd på det. Och att du sa det så där lugnt.

Inte som om du var arg eller att något hade hänt, bara helt lugnt sa du det.

Du vände inte bort blicken heller, såg rakt in i mina ögon och sa:

- Jag hatar dig.

Jaget och duet är två olika sorter. Som hund och som katt. Som måste bo tillsammans varannan vecka för att deras föräldrar har flyttat ihop. De gillar inte varandra alls. Tills en dag då det blir allvar. Då en av dem hamnar på akuten medan föräldrarna är bortresta. Plötsligt delar de inte bara hem. Och såklart slutar allt med en katastrof.Recension:

En bok med ett vackert språk som av någon okänd anledning gav mig en olustig känsla genom hela boken. Boken är otroligt välskriven och man läser den med ett flyt. Jag gillar att karaktärerna i boken lämnas utan namn, det gör att man lite mer får bilda sin egna uppfattning om dem och hur man ska se dem då utseenden heller inte beskrivs, endast hur de integrerar med varandra och ena personens, 'jagets', känslor ser ut.


De två huvudkaraktärerna nämns som 'Jaget' och 'Duet', det är ur jagets perspektiv som berättelsen berättas. I början av boken står det en dikt, den handlar om en hund och en katt, varav den ena framställs som lojal och stillsam medans den andra framställs som fri och envis. I hela boken dras jämförelser mellan 'jaget' och hunden och katten och 'duet' för att visa hur stor skillnaden mellan 'jaget' och 'duet' är.


Jag ger boken 8/10 poäng och rekommenderar den för alla som gillar att läsa lite mer poetiska böcker med det stora fokuset på kärlek och komplicerade relationer.


Information:

Författare: Per Nilsson

Förlag: Rabén&Sjögren

Antal sidor: 120

Utgivningsår: 2016

Poäng: 8/10


Du kan köpa boken här.Gillar

Kommentarer