På andra sidan gatan

Sammanfattning från förlagets hemsida:

Alex och Gabriella är varandras allt – men också varandras motsatser. Han kom till Sverige som vuxen, hon är född här. Han är nästan femtio, hon har ännu inte fyllt trettio.

När flyktingförläggningen där Alex arbetar plötsligt ska säljas kommer han i kontakt med Gabriellas mor, tillika biskop i staden. Hon är intresserad av att driva verksamheten vidare i kyrkans regi, men Alex brottas med Gabriellas mycket infekterade relation till modern. Sviker han Gabriella om han samarbetar med hennes mor? Riskerar han kärleken? Gabriella ser hellre att entreprenören Anders Månsson, en man med ett inte helt skrupelfritt förflutet, tar över. Ovetande om varandras planer kämpar de på varsitt håll, mot olika mål. Hur mycket håller kärleken för?

På andra sidan gatan är en finstämd roman om kärlek och om viljan att göra gott. Det är en berättelse som är aktuellare än någonsin. En viktig kärleksroman.


Recension:

Boken är en otroligt fin kärlekshistoria samtidigt som den berör ett viktigt och högaktuellt område. På andra sidan gatan berörde mig, den väckte många känslor och större delen av tiden var den riktigt spännande och den var svår att lägga ifrån sig.

Omslaget på boken bidrar mycket till att när man ser boken vill man läsa den, och den samspelar så fint med den faktiska handlingen.

Jag tyckte att slutet var lite förutsägbart, men ändå var boken otroligt bra och fin. Personlighets och miljö beskrivningarna var grundliga och målande och bidrog tills tor del till handlingen. Jag är absolut sugen på att läsa mer av Anne Liljeroth då denna boken imponerade.

Jag ger boken 9/10 poäng och rekommenderar den för alla som gillar att läsa om lite kärlek och som uppskattar fina böcker. Boken är även lättläst vilket hjälper till med att läsningen flyter på.

Information:

Författare: Anne Liljeroth
Förlag: Hoi Förlag
Antal sidor: 316
Utgivningsår: 2016
Poäng: 9/10

Du kan köpa boken här.

Gillar

Kommentarer