Önska kostar ingenting

Sammanfattning från förlagets hemsida:

Kouplan försöker samla hundra burkar om dagen. Pengarna han fick för sin privatutredning i höstas är slut nu, och hans annons på Blocket helt obesvarad. Flest burkar hittar han på Lidingö.

Jenny Svärd är borgarråd och allt utom lättlurad. Därför är det omöjligt att hennes älskarinna kan ha lurat henne på tvåhundra tusen kronor och sedan försvunnit spårlöst. Ändå har det hänt. Hon är förbannad och ytterst generad, och den enda som hör henne är killen som rotar i papperskorgen bakom henne.

Själv påstår han att han i själva verket är privatdetektiv.

Kouplans jakt på Jennys bedragerska leder honom till andra platser och nya sanningar. ”Hämnas”, är Jennys tydliga instruktion. Det visar sig vara lättare sagt än gjort.


Recension: 

Detta är andra delen i serien om Kouplan och boken är väldigt spännande! Historien är nutida och med mycket vackert beskrivna känslor och händelser. Kouplans känslor gör enligt mig en stor del av boken, som papperslös vet han inte vart dagen kommer föra honom och han kan när som helst tvingas återvända till stället han flydde ifrån. Jag gillar att det skapas starka kontraster mellan Jennys överklassliv och Kouplans. Både alla kulturella skillnader men även aspekten om just hur de lever om man räknar materiellt sett.

Miljö och personbeskrivningarna målar upp tydliga bilder av vad som händer och man känner sig som en del av boken, boken blir helt omöjlig att lägga ifrån sig. En annan sak som gjorde att jag gillade boken var Lövestams annorlunda sätt att skriva på, det skiljer sig en del från sättet som de flesta böcker brukar vara skrivna på.

Jag ger boken 9/10 poäng! Målgruppen är enligt mig unga vuxna/vuxna.


Information:

Författare: Sara Lövestam

Förlag: Piratförlaget

Antal sidor: 360

Del i serie: 2

Utgivningsår: 2015


Du kan köpa boken här.


Gillar

Kommentarer