Warriors Eld och is av Erin Hunter

Sammanfattning av boken:

"Endast eld kan rädda vår klan."

Den ödesmättade profetian hänger över Åskklanen där Eldhjärta just blivit utnämnd till krigare och fått sitt krigarnamn. Hans liv som tamkatt känns väldigt avlägset.

Det råder en bräcklig fred mellan de fyra klanerna i skogen, men det är oroliga tider och Åskklanen är försvagad efter alla strider. Läget blir ännu värre när man dessutom drabbas av både olyckor och sjukdom.

Trots den svåra situationen är Eldhjärta övertygad om att det finns ett ännu värre hot mot klanen. Något som hotar hela klanens existens: förräderi i de egna leden ...


Recension:

Jag tycker att boken är bra och älskar att den är nytänkande gentemot majoriteten av barnböcker i dagsläget. Dock känner jag, efter att ha läst den föregående boken att den är väldigt lik den, inte i handlingen eller så, men boken känns helt enkelt för lik sin föregångare och levde inte riktigt upp till mina förväntningar. Trots det gillade jag boken då man fick lära känna katterna och hur de funkar lite bättre. Jag tror att många barn upp till 12 års ålder hade absolut älskat denna boken och jag rekommenderar den!


Information:

Författare: Erin Hunter

Förlag: Bokfabriken

Antal sidor: 346

Utgivningsår: 2016

Poäng: 3/5


Du kan köpa boken här!

Gillar

Kommentarer