Härifrån till verkligheten

Sammanfattning:


Den heta sommaren går in i augusti. Medan Marianne kör hemåt över den skånska slätten, vänder dotterns plan tillbaka mot Stockholm. Semestern är slut och Marianne kan pusta ut. Nu stundas äntligen egentid och den vardag hon lärt sig att älska.


I Stockholm landar Karin och våndas inför hösten. Författardrömmarna rasar in på förlaget och i hjärtat skaver hemligheten om makens bortgång. Men en tanke har börjat ta form kring mammans sjuttiofemårsdag. Ett övertagande av hennes skånelänga kan vara chansen till den nystart hon så väl behöver.

Så öppnar Marianne dörren för en rörmokare. Hon hamnar i ett tvärdrag av känslor och tankar. Bor hon egentligen i sin dotters barndomshem eller bor hon i sitt eget vuxenhem? Varför hade hon aldrig valt, utan bara låtit saker ske? När födelsedagen kommer har både mor och dotter med sig överraskningar till festen.


Recension:


En bra bok som väckte tankar, en mor/dotter relation, vem har ansvaret i den och hur långt sträcker sig det ansvaret? Boken berörde mig, jag känner inte igen mig själv, men ändå en del händelser och sätt kände jag igen mig och min omgivning i.


Boken går inte att släppa och karaktärerna drar mig än djupare in i boken. De gör mig irriterad, men de väcker även en slags medkänsla. Relationer kan vara komplicerade, och speciellt när det är någon man har blodsband med. Det finns en större självklarhet att man ska ha en bra relation och vara nära med de man faktiskt är släkt med, det är en bild som samhället framställer, men även rent personligt är det viktigt för många och det är pågrund utav att släktingar oftasts finns där, i vått och torrt även om det är komplicerat. Det tycker jag denna boken visar, jag kanske är helt ute och cyklar, men så uppfattar jag den.


Karaktärerna i sig skiljer mycket, jag absolut älskar Marianne och tycker mestadels synd om henne, medans jag även tycker synd om Karin är hon svår att tycka om. Hur hennes sorg påverkar andras liv som är beroende av henne är det värsta.


Jag ger boken 9/10 poäng då jag tyckte att den var ofantligt bra och då den berörde mig.


Information:

Författare: Eva Rydinger

Förlag: Ordberoende Förlag

Antal sidor: 267

Omslag: Michael Ceken

Utgivningsår: 2016


Du kan köpa boken här.Gillar

Kommentarer