Förbjudet att visa ohämmade känslor i pensionatets entré

Sammanfattning från förlagets hemsida:


Efter att hennes man lämnat henne för en annan, bestämmer sig Cecilia för att öppna ett pensionat för kvinnliga studenter i sina morföräldrars gamla hus vid floden Manzanares strand. För att locka dit stillsamma och ordentliga gäster inser hon att vissa regler måste etableras. Att dricka alkohol och röka hasch är till exempel förbjudet. Liksom att ha män på rummet. Liksom att blanda sig i andras angelägenheter och hemlighålla uppgifter av avgörande betydelse för övriga gäster.

Tre unga kvinnor flyttar in. Det är den adliga Noelia, späd och oförstörd; Catalina, som älskar kriminalromaner och påminner om en yngre miss Marple; och Ivana, ryskan, som är så vacker att hon med ens får de andra kvinnorna i huset emot sig.
Snart är huset fullt av kärleksbekymmer, dolda agendor och misstro, vilket får reglerna att brytas en efter en, inte minst av Cecilia själv.
Till och med själva pensionatet verkar ruva på en hemlighet: En byggkonsult anmäler sig självmant i rättan tid. En hushållerska dyker upp som sänd av himlen. Ett vackert föremål hittas inmurat i en vägg. Är det tillfälligheter? Spökar det rentav i huset?


Recension:

Jag valde helt och hållet denna boken på grund av namnet och omslaget, jag liksom visste att det var en bok som skulle falla mig i smaken. Jag kan säga att jag inte blev besviken. Boken var välskriven och innehöll många olika delar, sorg, kärlek, drama, mysterier, relationer och bråk.

Karaktärerna beskrivs på ett sätt som gör att man får tydliga och detaljerade bilder av dem framför sig, likaså är det med miljöbeskrivningarna, om man tar tillexempel pensionatet så föreställer man sig nästan att man är där.

Det är en somrig bok med mycket drama, den håller ett bra tempo och man vet inte vad som kommer hända härnäst, boken var riktigt svår att lägga ifrån sig och jag läste hela boken i sträck.

Jag ger boken 10/10 poäng och tycker att alla som gillar lite feelgood liknande läsning med massor av drama bör läsa denna boken. Enligt mig är målgruppen vuxna.


Information:

Författare: Mamen Sánchez

Förlag: Lind&Co

Antal sidor: 328

Utgivningsår: 2016

Poäng: 10/10


Du kan köpa boken här.

Gillar

Kommentarer