Flickorna på Englandsbåten

Sammanfattning:


Två danska flickor försvann spårlöst på en färja till England 1985. Många år senare dyker ett foto av dem upp i en gammal resväska i en second hand-butik i den lilla engelska kuststaden Brine.

Journalisten Nora Sand som arbetar i London för den danska tidningen Globalt börjar nysta i historien. Hon beger sig till Danmark för att undersöka flickornas brokiga bakgrund på en ungdomsinstitution. Snart dras hon in i ett fall med en ohygglig seriemördare som avtjänar ett livstidsstraff på det beryktade fängelset Wolf Hall. Samtidigt som hennes ungdomskärlek dyker upp oväntat i London gräver Nora så djupt i det gamla fallet att hon till sist får anledning att frukta för sitt liv.


Recension:


En riktigt bra debutbok som imponerar. Det är första delen i en serie om Nora Sand, en journalist, och jag ser fram emot att läsa om henne i kommande böcker. Slutet i boken kändes dock inte helt rätt och jag önskar att det kunde vara skrivet lite annorlunda. Boken har en hög spänningsfaktor och den var svår att lägga ifrån sig. Sättet som ledde henne till fallet var även annorlunda och väldigt intressant. Jag gillar att den stod ut lite, den kändes inte som en deckare i mängden.


Jag gillar hur karaktärerna i boken byggdes upp och Nora känns levande, det är som att man känner henne efter att ha läst boken. För att sammanfatta det så är det en välskriven bok som stod ut lite i sin handling. Jag ger den 4/5 poäng och målgruppen är enligt mig vuxna.Information:


Författare: Lone Theils
Antal sidor: 358
Förlag: Norstedts
Översättning: Margareta Järnebrand
Utgivningsår: 2016

Du kan köpa boken här.

Gillar

Kommentarer