Drakens Dotter. Resans Början- Ulrika Edvinsson Sundin

Sammanfattning från Bokus:


Efter att ha bevittnat mordet på sin mamma flyr Drokina den magiska världen där hon växt upp. Under flykten försöker hon rädda sin lillebror, men på väg uppför en stentrappa tappar hon taget om hans hand och han faller ner och dör.

Drokina tar sig till den omagiska världen där hon skapar sig ett liv utanför samhället. Hon skaffar sig nya vänner på vägen, men jagas av demonerna från sitt förflutna - där några är verkligare än andra.

För trots att Drokina försöker lägga sitt gamla liv och den magiska världen bakom sig så förföljs hon av demonen Rexmond som har bestämt sig för att ta med henne till sitt rike. Drokina är varken intresserad av hans slott eller rikedomar utan längtar bara efter ett liv i frihet där hennes förflutna inte når henne, men när hennes magiska förmågor oförklarligt börjar växa måste hon förlita sig på Rexmond mer och mer - och frågan är om hon kan få det liv hon önskar eller om demonerna kommer att vinna slaget.


Recension:

En extremt fängslande berättelse som var nästintill omöjlig att lägga ifrån sig. Karaktärerna, och framförallt Drokina är intressanta och relaterbara, boken försvinner inte heller i mängden, utan det är en berättelse som man kommer ihåg. Jag ser fram emot att läsa nästa bok i serien och få en förklaring på slutet ;). Jag rekomenderar definitivt denna boken, och framförallt för åldern 12-16.


Information:

Författare: Ulrica Edvinsson Sundin

Förlag: Moloch

Antal sidor: 260

Utgivningsår: 2017

Poäng: 4/5


Du kan köpa boken här.

Gillar

Kommentarer