Dödligt Dubbelspel

Sammanfattning:

Alice Wiklund och Tyler Rimes på Scotland Yard har precis avslutat en omfattande mordutredning. Rättegången är över, seriemördaren sitter inlåst men det räcker inte för Alice. Trots att hon höll på att bli hans sjunde offer vill hon få svar på en fråga som ständigt förföljer henne.

Kan ondska gå i arv? Alice får kontakt med Ryan Kendall, seriemördarens tvillingbror. Kommer han att kunna ge henne ett svar?

Alice har återkommande mardrömmar, svårt att hantera vardagen. Hon vill gå vidare, lägga utredningen bakom sig men det är lättare sagt än gjort och när hon hittar ett skelett av ett barn i familjen Kendalls herrgård, blir det början på en mordutredning som kommer att ta dem trettio år tillbaka i tiden.

På teamets bord hamnar ytterligare en mordutredning, en kvinna har hittats död i ett badkar, strypt. Fallet är identiskt med mordet på Alices väninna, Ann von Walden, men vad har de gemensamt förutom tillvägagångssättet?
Utredningen tar en oväntad vändning och Alices kollega, Tyler inser att han är anledningen till att Ann blev mördad.


Recension:


Denna boken var, om möjligt, ännu bättre än 'Dödlig åtrå'. Boken var laddad med spänning och man satt hela tiden som på nålar pågrund utav vad man trodde skulle hända. Jag tycker om att Ahlenius drog in Sean Kendalls tvillingbror i hela historien, att han var annorlunda än man trodde.


När jag läste scenen där de var på ett gammalt sjukhus blev jag lite förvirrad pågrund av händelserna som utspelade sig där, dock klarnade det för mig när jag läste om sidorna en extra gång. Alices känslor i denna boken är intressanta att följa, man får se hur hon återhämtar sig efter attacken, men även hur hon påverkas av Seans broders närvaro. Tylers känslor är även dem intressanta att följa när han ställs inför jobbiga faktum.


Det som gjorde boken extra spännande enligt mig är att det fanns flera fall som pågick samtidigt, det gjorde så att Alice&Co var upptagna med olika saker vid olika tillfällen, det blev svårare för dem att hjäpa varandra och flera olika personer stod ut mycket mer än de gjorde i den föregående boken.


Jag gillade att man fick se relationer mellan så många olika personer utvecklas, framförallt den mellan Alice och Stewart, men även den mellan andra personer i deras omgivning. Även denna bok fick mig att längta efter nästa, dock är den tyvärr inte släppt än och jag får vänta ett tag till.


Jag ger boken 10/10 poäng och uppmanar alla som gillar deckare att läsa den, dock tycker jag att det är ett måste att läsa den föregående innan. 


Information:

Författare: Susanne Ahlenius

Förlag: Hoi förlag

Antal sidor: 265

Utgivningsår: 2016


Du kan köpa boken här.

Gillar

Kommentarer

Susanne Ahlenius,