Sammanfattning:

MILA är en hårt arbetande tvåbarnsmamma, nyligen separerad från sin sambo Peder. Karriären kunde inte gå bättre hennes egen dietbar är på väg att lanseras internationellt och ekonomin blomstrar.
Utåt sett är Mila själva sinnebilden av framgång: snygg, sexig och omtyckt. Men under den perfekta ytan ruvar en stor osäkerhet under de sista två åren av relationen med Peder förvandlades deras kärleksliv till ett arbetsliv och till slut levde de helt utan passion och romantik.
Självförtroendet är i botten och Mila har bytt ut impulsiva köp av sexiga underkläder mot nedtonade kontorskläder. Men Mila mår inte bra av ett liv utan åtrå och sex så hon bestämmer sig för att ändra på sin situation. Hon ska skriva en bucketlist. Först och främst ska hon ligga. Hon ska återvinna känslan av att vara åtrådd av män.
Efter en trevande start verkställer Mila sin plan, hon blir djärvare och vågar förföra, bli förförd och provar nya lekar hon inte visste fanns. Allt handlar om lust och frihet, männen avgudar henne. Tills en dag då hon träffar amerikanen Ben. Plötsligt handlar det inte bara om sex längre och Mila får känslor som hon inte räknat med.


Recension:

Jag gillade boken överlag, men några saker tycker jag drog ner läsupplevelsen rätt drastiskt. För det första är karaktärerna i boken framförallt vuxna kvinnor, men de använder ett språk som man hör hos tonåringar. Det känns inte direkt realistiskt, speciellt inte eftersom att det utspelar sig i den övre medelklassen/överklassen. Ofta använder de ett mer propert språk än vad man ser i denna bok, just eftersom att de ska vara respekterade och framföra en mogen bild. Hade stilen i boken passat språket hade jag inte reagerat, men det känns så skarpt i kontrast mot hur de beter sig i vissa situationer.


Sedan är boken lite väl fokuserad på sex, allt kretsar kring det och det känns som att jag läst cirka 50% sexscener/sex relaterade scener och 50% av faktiskt handling som jag var intresserad utav att läsa. Dock så var väl fokus med boken just sex aspekten men det kändes på något sätt lite skevt på sättet det var insatt i handlingen.


Det som jag tyckte var bra var hur man ser Mila, en stark, självständig kvinna som driver ett framgångsrikt bolag samtidigt som hon är nyskild och ensamstående mamma till två småbarn. Mila lever kort sagt sin dröm och det är kul att läsa om hennes liv och hur allt utvecklas. Hon hanterar allt förvånansvärt bra, svek, motgångar, framgångar och svajiga relationer. I slutet får man läsa ett bra slut och allt löste sig på bästa möjliga sätt, slutet kändes kanske lite abrupt men annars var det väldigt bra.


Milas kontrollbehov framhävs även ganska starkt i boken och man får se hur hon lär sig släppa på det lite, hon ger mer åt slumpen och det visar att det faktiskt är möjligt att ändra på sig och utvecklas.


Jag ger boken 7/10 poäng och rekommenderar alla som gillar lite drama att läsa denna.


Information:

Författare: Katrin Zytomierska

Förlag: Lind&Co

Antal sidor: 255

Utgivningsår: 2016


Du kan köpa boken här.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments