Sammanfattning av boken från bokus:


Efter år i de djupa skogarna inser Doppler att han har en familj. Han lämnar älgen Bongo hos en kennel för hjortdjur och vandrar in mot Oslo. Väl framme ser familjens hus annorlunda ut. På brevlådan är hans namn överstruket och ersatt av ett annat: Egil Hegel.
Doppler tror att botten är nådd men i själva verket har eländet bara börjat.


Recension:

Den föll mig inte direkt i smaken, visst den var rolig på sina ställen, men inget som direkt passade mig. Det var inte en bok jag bävade inför att läsa, men jag känner inte direkt att det var något som stod ut heller. Överlag känner jag att den inte når den standard av böcker jag brukar läsa, i någon kategori över huvud taget. Den får 2/5 poäng av mig.


Information:

Författare: Erlend Loe

Förlag: Alfabeta

Antal sidor: 287

Utgivningsår: 2016

Poäng: 2/5


Du kan köpa boken Här.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Sammanfattning av boken:

JOURNALISTERNA Henrik Ennart och Fredrik Mellgren har länge följt bygget av Nya Karolinska som är både Sveriges och byggföretaget Skanskas största byggprojekt hittills. Jättesjukhuset som ska bli modernast i världen och fostra framtida Nobelpristagare. När författarna undersöker affären närmare upptäcker de inte bara att de styrande i hemlighet struntat i demokratiskt fattade beslut och ständiga försök till mörkläggning. De upptäcker också en okänd miljardrullning av skrämmande proportioner. I Hamburg finns två nya högspecialiserade sjukhus, högt rankade i världen, som vart och ett har kostat en tiondel av Nya Karolinska men har lika många vårdplatser. Nya Karolinska-projektet har nämligen skräddarsytts av multinationella finansföretag som i en ständig jakt på större vinster siktat in sig på de miljarder skattekronor som enligt OECD behöver investeras i hela världens sjukvård de kommande åren. Med en gnagande oro och växande insikt tar författarna oss med på en resa som tar avstamp i Sverige och som efter flera omskakande mellanlandningar leder oss till det svårt hiv-drabbade Lesothos landsbygd. Den affärsmodell som redan kostat svenska skattebetalare miljarder ska nu gå på export till världens fattigaste länder.


Recension:

En informativ och grävande bok som avslöjar saker som jag inte hade en aning om, den får en att reflektera och tänka på vad det egentligen är som händer, och hur mycket som faktiskt pågår bakom kulisserna. Boken är skriven på ett enkelt språk med tydlig struktur vilket gör att många personer i samhället kan ta del utav den. Jag tycker att det är en viktig bok som de som har möjlighet borde läsa.


Information:

Författare: Henrik Ennart och Fredrik Mellgren

Förlag: Ordfront

Antal sidor: 375

Utgivningsår: 2016

Poäng: 4/5


Du kan köpa boken här!

Likes

Comments

Sammanfattning från adlibris:

Sonja bor ensam i Köpenhamn och översätter svenska kriminalromaner, men hennes eget liv är tämligen ospännande. Dessutom lider hon av yrsel om hon rör för mycket på huvudet börjar världen att gunga. Sonjas syster tycks aldrig ha tid att svara i telefon och nu är det som om tillvaron kantrar alltmer. Men Sonja är en fighter, det har hon i alla fall alltid blivit itutad. Till slut tar hon mod till sig och ber att få byta bilskollärare.


Recension:

Jag gillar historien, miljöerna och karaktärerna, tanken bakom boken är fin men jag upplever ett problem. Nors bytar tempus hela tiden, och för mig så förstör det upplevelsen. Tyvärr kan jag inte ge boken mer än en 2:a.


Information:

Författare: Dorthe Nors

Förlag: Ordfront

Antal sidor: 187

Utgivningsår: 2016

Poäng: 2/5


Du kan köpa boken här!


Likes

Comments