Sammanfattning från förlaget:

Alexandra och Krzysztof, träffas första gången när de är fjorton år och de blir bästa vänner. Med tiden djupnar deras relation och de känner sig mer som syster och bror än "bara" vänner.
När Alex just flyttat ihop med pojkvännen Rick händer det otänkbara och hennes tillvaro går i bitar.
Så långt vi kan följas är en stark berättelse om vänskap, kärlek och vad som händer när döden kommer emellan.


Recension:

Jag älskade denna boken, den var otroligt bra och vacker. Den handlar om de starka band som existerar människor emellan och vad som händer när livets verklighet gör sig påmint. Jag älskar att det kändes som man verkligen kopplade an med karaktärerna och jag är djupt imponerad av sättet som denna bok är skriven på. Jag ger den 5/5 poäng.


Information:

Författare: Susanna Martelin

Förlag: Alfabeta

Antal sidor: 237

Utgivningsår: 2017

Poäng: 5/5Du kan köpa boken Här


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sammanfattning av boken från bokus:


Efter år i de djupa skogarna inser Doppler att han har en familj. Han lämnar älgen Bongo hos en kennel för hjortdjur och vandrar in mot Oslo. Väl framme ser familjens hus annorlunda ut. På brevlådan är hans namn överstruket och ersatt av ett annat: Egil Hegel.
Doppler tror att botten är nådd men i själva verket har eländet bara börjat.


Recension:

Den föll mig inte direkt i smaken, visst den var rolig på sina ställen, men inget som direkt passade mig. Det var inte en bok jag bävade inför att läsa, men jag känner inte direkt att det var något som stod ut heller. Överlag känner jag att den inte når den standard av böcker jag brukar läsa, i någon kategori över huvud taget. Den får 2/5 poäng av mig.


Information:

Författare: Erlend Loe

Förlag: Alfabeta

Antal sidor: 287

Utgivningsår: 2016

Poäng: 2/5


Du kan köpa boken Här.


Likes

Comments

Sammanfattning av boken:

JOURNALISTERNA Henrik Ennart och Fredrik Mellgren har länge följt bygget av Nya Karolinska som är både Sveriges och byggföretaget Skanskas största byggprojekt hittills. Jättesjukhuset som ska bli modernast i världen och fostra framtida Nobelpristagare. När författarna undersöker affären närmare upptäcker de inte bara att de styrande i hemlighet struntat i demokratiskt fattade beslut och ständiga försök till mörkläggning. De upptäcker också en okänd miljardrullning av skrämmande proportioner. I Hamburg finns två nya högspecialiserade sjukhus, högt rankade i världen, som vart och ett har kostat en tiondel av Nya Karolinska men har lika många vårdplatser. Nya Karolinska-projektet har nämligen skräddarsytts av multinationella finansföretag som i en ständig jakt på större vinster siktat in sig på de miljarder skattekronor som enligt OECD behöver investeras i hela världens sjukvård de kommande åren. Med en gnagande oro och växande insikt tar författarna oss med på en resa som tar avstamp i Sverige och som efter flera omskakande mellanlandningar leder oss till det svårt hiv-drabbade Lesothos landsbygd. Den affärsmodell som redan kostat svenska skattebetalare miljarder ska nu gå på export till världens fattigaste länder.


Recension:

En informativ och grävande bok som avslöjar saker som jag inte hade en aning om, den får en att reflektera och tänka på vad det egentligen är som händer, och hur mycket som faktiskt pågår bakom kulisserna. Boken är skriven på ett enkelt språk med tydlig struktur vilket gör att många personer i samhället kan ta del utav den. Jag tycker att det är en viktig bok som de som har möjlighet borde läsa.


Information:

Författare: Henrik Ennart och Fredrik Mellgren

Förlag: Ordfront

Antal sidor: 375

Utgivningsår: 2016

Poäng: 4/5


Du kan köpa boken här!

Likes

Comments

Sammanfattning från adlibris:

Sonja bor ensam i Köpenhamn och översätter svenska kriminalromaner, men hennes eget liv är tämligen ospännande. Dessutom lider hon av yrsel om hon rör för mycket på huvudet börjar världen att gunga. Sonjas syster tycks aldrig ha tid att svara i telefon och nu är det som om tillvaron kantrar alltmer. Men Sonja är en fighter, det har hon i alla fall alltid blivit itutad. Till slut tar hon mod till sig och ber att få byta bilskollärare.


Recension:

Jag gillar historien, miljöerna och karaktärerna, tanken bakom boken är fin men jag upplever ett problem. Nors bytar tempus hela tiden, och för mig så förstör det upplevelsen. Tyvärr kan jag inte ge boken mer än en 2:a.


Information:

Författare: Dorthe Nors

Förlag: Ordfront

Antal sidor: 187

Utgivningsår: 2016

Poäng: 2/5


Du kan köpa boken här!


Likes

Comments

Sammanfattning från förlagets hemsida:

Under mystiska omständigheter försvinner Darkus Cuttles pappa från sitt forskarjobb på Naturhistoriska Museet. Borta utan ett spår, och från ett låst rum! Darkus måste flytta in hos sin excentriska farbror Max. De nya grannarna Humphrey och Pickering är två galna kusiner vars lägenhet kryllar av skalbaggar. Skalbaggar som visar sig vara allt annat än vanliga.

En fartfylld bladvändare för alla som älskar spänning och äventyr!


Sammanfattning:

En av de bättre barnböcker jag läst på länge! Den ger en fantastisk twist på de vanliga spännings böckerna för barn, dels är miljön och personer beskrivna på ett otrolig sätt. Jag gillar även fokuset på just kryp då det är något jag inte läst tidigare, jag tycker att det ger ett otroligt bra tillägg på en bok som annars varit lik många andra i flera aspekter. En annan sak som jag måste tillägga är att jag älskar omslaget, det gör att man känner sig intresserad av att se vad boken egentligen handlar om.


Jag ger absolut denna boken 5/5 poäng!

Jag rekommenderar boken för åldrarna 8-12


Information:

Författare: M G Leonard

Förlag: Opal bokförlag

Antal sidor: 300

Utgivningsår: 2016

Poäng: 5/5


Du kan köpa boken här!


isbn9789172997776


Likes

Comments

Sammanfattning:


En ung flicka vaknar upp i mörker. Hon vet inte vem hon är. Inte var hon är. Inte vad som hänt henne. Snart inser hon att mörkret inte försvinner, att hon är blind.

I en annan verklighet blir den unge Maron tvungen att lämna sin far och sitt hem, gården på slätten. Han söker sig till Storskogen för att finna folket med samma fruktade mentala förmåga som han själv - de silverhåriga.

Leira kämpar för att leva upp till sin lärares krav. Som enda lärjunge till den gamla kvinnan Taimira, är hon den som en dag ska ta över rollen som Allas Moder. Men hennes varma känslor för den nye ledaren i byn distraherar henne.

Tre unga människors öden flätas samman tvärs igenom den tunna hinnan mellan världarna.


Recension:


Helt klart lika bra som resten av böckerna Ahlberg skrivit. Jag gillar att det utspelar sig i samma miljöer och att saker från hennes andra tre böcker tas upp även i denna, men jag gillar att det är nya karaktärer. Även om det är kul att få lära känna gamla karaktärer mer och mer är det så mycket roligare att få lära känna någon ny.


Även i denna boken beskrivs miljöerna utförligt och man kan se hur Ahlbergs språk utvecklats. Jag är imponerad över hur hon lyckats skapa sin alldeles egna fantasy-värld. Den är inte lik någon jag tidigare läst om.


Jag ger boken en klar femma av fem möjliga (5/5).


Information:


Författare: Astrid Ahlberg

Förlag: Serafförlag

Antal sidor: 448

Utgivningsår: 2016

Poäng: 5/5

Del i serie: Fristående bok till serien om Ön


Du kan köpa boken här.

Likes

Comments

Sammanfattning från förlagets hemsida:

Undrar du vad som är sant och inte sant om alla kostråd? Finns det forskning bakom 5:2 metoden, LCHF, Atkinsdieten och lågfettkost? Kan vi lita på Dr Mosley och Livsmedelsverket? Får jag dricka ett glas vin?

Här får du en faktabaserad vägledning i bruset av alla dieter. Och hur gör forskarna när de ska få svar? En introduktion i forskning om mat och hälsa. Boken sammanfattar vad vi vet och inte vet om mat och hälsa.


Recension:

En otroligt bra bok som verkligen lägger fram svart på vitt om dieter, hälsa och mat. Allt förklaras på ett bra sätt med trovärdiga referenser. Jag tror att det skulle vara en bra bok att läsa för alla som lätt faller i fällan om att prova ena saken hit och andra saken dit, då den sätter allt i perspektiv och visar varför vissa saker inte funkar och vad som händer i kroppen när man provar alla dessa dieter och liknande som det dyker upp nya utav hela tiden.

Rekommenderas helt klart då den är informerande men även intressant!


Information:

Författare: Måns Rosén

Förlag: Idus förlag

Antal sidor: 220

Utgivningsår: 2016

Poäng: 5/5


Du kan köpa boken här!
Likes

Comments

Sammanfattning från förlagets hemsida:


300-talet f.Kr. Arima, en ung kvinna som fått en pojkes uppfostran och lärts upp till konstsmed, blir för sin yrkesskicklighets skull bortrövad av sarmater - ett nomadiskt ryttarfolk som styrs av kvinnor. Hon lyckas skapa ett nytt liv, men för att vinna sarmaternas respekt måste Arima bevisa sig skicklig i stridskonst, och vägen till lycka kantas av blod och död. En magisk äventyrsroman.

Recension:

Boken var intressant och välskriven, den skilde sig en del från vad jag är van vid att läsa men det gjorde även att den höll mitt intresse bättre. Den hade väldigt levande beskrivningar och man kom in i världen där historien berättades. Dock tyckte jag att boken till en början var lite seg vilket gjorde att jag hade svårt att komma in i den till en början.


Information:

Författare: Elisabeth Hjortvid

Förlag: Hoi förlag

Antal sidor: 265

Utgivningsår: 2016

Poäng: 4/5


Du kan köpa boken här !


Klyva vinden

Likes

Comments

Sammanfattning:

Det är höst när Sophie återvänder till Älvdalen och bosätter sig på den gård hon köpt djupt inne i skogen. Nya vänner och kärleken till Christer får henne att lämna västkusten för gott. Hon fyller gården med vanskötta djur som en avliden släkting lämnar efter sig. Samtidigt maler minnen från sommarens otäcka händelser vid sommarstugan nästgårds. Och vem ses som mest varglik, giriga arvtagare eller de fyrbenta som smyger runt knuten? Allt medan kylan tränger sig på.

Recension:

En vackert skriven bok som håller en lika fast i handlingen som del 1 i serien om Sofie, Flugfiskarens dotter. Karaktärerna är sig lika, även om de hela tiden utvecklas. Relationerna som är realistiskt beskrivna gör att berättelsen känns mer realistisk. Flugfiskarens dotter var fantastiskt välskriven, men det märks även att språket i Över frusen älv är mer utvecklat. Boken känns än mer välskriven och engagerar läsaren på ett bättre sätt då den får karaktärerna att kännas som någon man känner ganska väl, de berättar saker som faktiskt betyder något för dem.

Då den annars är lik i både uppbyggnad och språk så kändes den som en naturlig fortsättning. Jag ger boken 5/5 poäng.

Information:

Antal sidor: 288
Förlag: Egenutgivning, Theréze Ingmarson
Författare: Theréze Ingmarson
Utgivningsår: 2016
Del i serie: 2
Poäng: 5/5

Likes

Comments

Sammanfattning:

Andrea har äntligen fått en hund, Zassi. Hon och bästa vännen Leni har stora planer på allt kul de ska hitta på med den. Men dagen innan Andrea och Leni ska iväg på en klassresa rymmer hundvalpen. Andrea är förtvivlad. Leni gör allt för att hjälpa henne.


De två vännerna ställer alltid upp för varandra, men när Leni hamnar i en stor knipa på klassresan ställs Andrea inför ett svårt val. Vilket är bäst, att berätta sanningen eller att ljuga för att hjälpa sin bästa vän?


Recension:

En välskriven bok som enligt mig passar för 8-12 åringar, den handlar om livet, skolan, familj, vänner, kärlek och hundar. Språket är anpassat för yngre barn och boken är lättläst, dialoger flyter på och beskrivningar är grundliga men lättförstådda.


Jag tyckte att Andrea som person ger väldigt många bra exempel på vad som kan hända beroende på de val du gör, och hennes känslor beskrivs på ett fint och även här lättförstått sätt.


Jag ger boken 5/5 poäng och rekommenderar boken för de flesta yngre barn då den var lättläst och välskriven!


Information:


Författare: Emma Fäldt

Förlag: IDUS Förlag

Antal sidor: 76

Utgivningsår: 2016


Du kan köpa boken på IDUS, Adlibris eller Bokus

Likes

Comments