VUOSIKATSAUS 2018

Heipä hei, nyt on eletty hiljaiseloa blogin puolella yli 2kk ja siihen riittäneekin selitykseksi vain suuret muutokset yksityiselämässä, väsymys, stressi ja kiire. Tämä pieni tauko teki itselle tosi hyvää ja muutenkin otin tuona aikana sosiaalisessa mediassa rennommin ja päivittelin oikeasti vain sillon kun huvitti ja vähän spontaanimmin kuin yleensä.

Nyt kuitenkin makaan keskellä kaksimetristä parisänkyä kuuden tyynyn kera ja minusta tuntuu hyvältä kirjoittaa. Luonnoksissa näyttäisi olevan ainakin kuusi kirjoitusta tältä kuluneelta ajalta, kun blogin puolella on ollut hiljaista, mutta jotenkaan nuo postaukset eivät sitten ole nähneet päivän valoa ja tuntuneet oikealta.

Nyt haluaisin kuitenkin kirjoittaa vielä vuoden viimeisen postauksen ja tehdä pienen katsauksen kuluneeseen 12 kuukauteen!

Tammikuu

Vuosi 2018 alkoi sillä, kun muutin 1.1 uuteen/nykyiseen kotiini ja tuntuukin hurjalta kuinka nopeasti vuosi on vierähtänyt siellä asuessa.

Aloitin myös nyt tammikuussa tämän blogini ja tähän päätökseen olen vieläkin erittäin tyytyväinen. Olen saanut blogin kirjoittamisesta paljon sisältöä elämääni ja on ihana päästä tuomaan omia ajatuksia esille sekä jakamaan itsetuotettua sisältöä. Olen myös blogin aloitettua tutustunut niin moneen uuteen ihanaan ihmiseen, mistä olen todella iloinen.

Tammikuulta myös mieleenpainuvana on jäänyt Tukholman Fashion Week, jonka A/W esitystä pääsin katsomaan!

Helmikuu

Helmikuusta päällimmäisenä nousee mieleen vain se, että vanhempieni avioero astui tuolloin virallisesti voimaan. En ole tästä blogin puolelle kirjoittanut mitään, vaikka luonnoksista löytyykin aiheesta useita kirjoituksia. Kaiken kaikkiaan koko avioerosta on seurannut pelkästään hyvää: Kaikki ovat onnellisempia, riitoja on paljon vähemmän ja kaikki on vieläkin ystäviä keskenään.

Kulunut vuosi on kuitenkin ollut henkisesti hieman raskas tämän seikan takia, sillä on joutunut käsittelemään sen tosiasian, että meidän perhe ei ole enää se perhe, jollaisena se oli elämässäni ollut 21 vuotta. Meidän perhe on kasvanut jo nyt ja mukaan on tullut aivan ihania uusia ihmisiä. Tässä prosessissa on kuitenkin ollut paljon erilaista tunteita, joita on täytynyt käsitellä ja kohdata.

Maaliskuu

Täytin 21 vuotta,

koulussa oli todella paljon meneillään

ja matkustin äitini kanssa Roomaan pienelle lomalle!

Huhtikuu

Kiirettä, kiirettä ja kiirettä. Se on kylläkin ollut varmasti koko vuoden teema. Vaikka aina aika ajoin sitä on onnistunut hiljentämään tahtia hetkellisesti niin lähestulkoon 12 kuukautta on menty niin, että jokainen viikko on etukäteen suunniteltu ja aika on ollut suhteellisen kortilla.

Olin huhtikuussa myös vajaa 2 viikkoa Suomessa, kun päätin mennä Hulluille Päiville töihin. Näin jälkikäteen voin todeta, että olisi varmaan kannattanut skipata nuokin työt ja keskittyä vain kouluun. Tämän voisin koittaa muistaa ensi keväänä, mutta todennäköisesti silloinkin muisti on niin lyhyt, että ei ole oppinut mitään aiemmasta kerrasta, heh.

Toukokuu

Toukokuu on joka vuosi varsinainen viha-rakkaussuhde. Silloin alkaa tulla olo, että sitä sittenkin selviää lukuvuodesta ja lämpenevät, ja jopa kuumat, kevätpäivät antavat esimakua kesästä ja kaikesta siitä kivasta, mitä silloin onkaan tiedossa - samanaikaisesti kuitenkin tuntuu vielä siltä, että on miljoona ja yksi asiaa tehtävänä, ennen kuin oikeasti mikään loma on alkamassa ja niiden alle meinaa hukkua.

Kesäkuu

Kesäloman alku ja heti siihen alkuun parin päivän road trip! Sain myös kesäksi ensimmäisen konttorityöni ja olin siitä todella innoissani. Olinkin kunnolla "lomalomalla" kesästä vain kaksi viikkoa, mutta säännöllisten työaikojen etuna oli se, että jokainen viikonloppu oli vapaata. Kesäkuulle mahtui paljon ihania muistoja: retki Suomenlinnaan, käynti alppiruusupuistossa, piknikejä, ulkoilmakeikka ja tietenkin juhannus!

Heinäkuu

Heinäkuu alkoi kesken yhtä road tripiäni ja silloin olin juuri Savonlinnassa näkemässä sukulaisia. Kuukauteen mahtui myös yhdet kolmekymppiset, matka Sisiliaan, kesäiltoja rannalla, festarit ja viikonloppureissu kotiin, Tukholmaan.

Elokuu

Koko kesä koostui ihanista hetkistä, työnteosta ja kesän loppumisen pelosta. Elokuussa tuo pelko nosti päätään entisestään, sillä aika meni kuin siivillä. Kamerarullaa selatessa on kuitenkin ihana nähdä, kuinka tuolloinkin ehti tehdä niin paljon kaikkea kivaa kiireestä huolimatta:

- Hernesaaren rannassa ulkoilmakonsertti

- yöuinti Hietaniemen rannassa

- kesäjuhlat Kalliossa

- auringonkukkien metsästystä

- ihanat läksiäiset minulle

- ilta Linnanmäellä sekä

- Cheekin jäähyväiskonsertti Lahdessa.

Syyskuu

Oli ihana palata omaan kotiin kesän jälkeen. Koulu alkoi rytinällä ja kavereita koitti nähdä minkä kerkesi. Säät jatkuivat kuitenkin niin ihanina vielä pitkään, joten tuli vietettyä paljon aikaa ulkona ja terassit houkuttelivat syömään joka viikko, heh.

Juhlia, koulua, päiväretkiä, brunsseja, treffejä kirjastolla - niistä oli syyskuu tehty.

Lokakuu

Kuukausi starttasi matkalla Pariisiin ja Lontooseen ja tuo matka oli kyllä aivan uskomattoman hieno. Yksi asia mistä varmasti olen kiitollinen tänä vuonna on se, että olen lähentynyt molempien vanhempieni kanssa todella paljon. Tiedän, että tämä on oikeastaan avioeron ansiota (jälleen yksi positiivinen puoli), sillä olen saanut viettää molempien vanhempieni kanssa enemmän aikaa kahdestaan kuin varmaan koskaan aiemmin. Sitä on ollut niin tottunut siihen, että aina kun on aiemmin nähnyt niin ollaan oltu "vanhemmat ja lapset" - asetelmalla, mutta avioeron jälkeen tilanne on muuttunut niin, että kaksi aikuista on halunnut viettää yhdessä aikaa. Suhteeni äitiini ja isääni on minulle todella tärkeitä ja korvaamattomia ja, vaikka vuosi on ollut aika ajoin henkisesti todella kuluttava niin tästä voin olla todella kiitollinen.

Lokakuussa vielä äitini ja siskoni tuli vierailulle luokseni Tukholmaan, mutta muuten kuukausi oli vain suhteellisen kiireinen ja tavallinen.

Marraskuu

Voi marraskuu... Pitäisi varmaan kirjoittaa se ihan isolla ämmällä, koska siltä se todella tuntui tällä kertaa.

Marraskuu on varmaan aika pitkälti se vihatuin kuukausi. Silloin on harmaata, pimeää, koleaa... Kesästä alkaa olemaan sen verran aikaa, että se ei "tunnu kuin eiliseltä" ja silti joulu on vielä jossain hyvin kaukaisessa tulevaisuudessa. Joka vuosi siitä puhutaan ja vaikka siihen tavallaan valmistautuu niin tänä vuonna voin todeta, että valmistautumiseni oli sitä tasoa, että marraskuu hyppäsi puun takaa ja iski minua pesäpallomailalla keskelle naamaa niin, että siinä irtosi sitten samalla ylärivin hampaat ja oltiinkin maassa ottamassa lukua.

En siis todellakaan muistanut kuinka pimeää on tai kuinka surulliseksi sitä tuleekaan siitä, ettei muista milloin on viimeksi auringon nähnyt tai kuinka marraskuulle kasaantuu kaikki ne loppuvuoden deadlinet ja sosiaalinen elämä kuolee täysin. Voin oikeasti todeta, että olin todella väsynyt, mikä myös vaikutti blogihiljaisuuteen.

Olen pitänyt blogini sisällön yleisesti ottaen positiivisena ja ottanut sitten kantaa tai kertonut omakohtaisia kokemuksia, kun on siltä tuntunut. Nyt viimeisen parin kuukauden aikana olisin halunnut tänne päivittää, mutta vaikka kivoja hetkiä olikin aina silloin tällöin, niin eivät voimat siihen sitten riittäneet.

Marraskuun aikana tuli käytyä Suomessa visiitillä, minulla oli kaksi rakkainta ystävääni Tukholmassa luonani vierailulla ja osallistuin tiedekuntani vuosijuhliin. Nämä olivat varmasti kuukauden kohokohtani ja siihen ohelle mahtui sitten tietenkin paljon kamppailua arjen kanssa.

Joulukuu

Joulukuun alussa minulla oli vuoden viimeinen tentti, jonka jälkeen suuntasin välittömästi kohti lentokenttää ja pääsin viettämään noin 1,5 viikon lomaa etelään. Matkan jälkeen kävin yhden päivän välipysähdyksellä vielä Tukholmassa vaihtamassa matkalaukkuni sisältöä, jonka jälkeen loppuvuosi on kulunut Suomessa.

Tämä kuukausi on ollut itselle suhteellisen tunteikas. Tuntuu, että vaikka lukuvuosi jatkuukin nyt heti joulun ja uuden vuoden jälkeen niin se on silti itselle sellainen, että "tästäkin vuodesta selvittiin", kun vuosi vaihtuu. Suomeen tuleminen nostattaa itselläni aina tunteet pintaan, kun näkee niitä pitkäaikaisimpia ystäviä ja perhettä, ja vaikka vuoteen on mahtunut paljon väsymystä ja kyyneliä niin on myös lukuisia asioita, joita voi muistella hymysyin. Olikin ihana listata tähän postaukseen näitä asioita niin näkee, kuinka paljon sitä onkaan ehtinyt kuluneen vuoden aikana taas tekemään ja kokemaan.

Kiitollisena, mutta erittäin valmiina uudelle vuodelle 2019, haluan toivottaa kaikille blogini lukijoille hyvää ja onnellista uutta vuotta!

Kuullaan pian, xx

Nenna

Minut löytää myös: Instagram, YouTube & Facebook

Tykkää-merkinnät

Kommentit

EmmaSini
EmmaSini,
Ihanaa uutta vuotta Nenna sinullekin!❤️
nouw.com/emmasini
NennaKalsi
NennaKalsi,
Kiitos, sulle myös ❣️✨
nouw.com/nennakalsi
kiiainnanmaa
kiiainnanmaa,
Ihan huikealta kuulostaa sinun vuosi 😍 oot päässyt reissaamaan niin paljon! Toivottavasti ensi vuosi on vielä parempi! Ihanaa uutta vuotta! ❤
nouw.com/kiiainnanmaa
NennaKalsi
NennaKalsi,
On tässä kyllä tapahtunut tosiaan paljon ja todella monesta asiasta saa olla kiitollinen 👌🏼 Kiitos Kiia ja ihanaa uutta vuotta sullekkin ❣️
nouw.com/nennakalsi
LaDolceMusica
LaDolceMusica,
Upeita kuvia <3 toivottavasti tämä vuosi on yhtä antoisa!
nouw.com/ladolcemusica
NennaKalsi
NennaKalsi,
Voi kiitos 😍 toivottavasti tosiaan tulee, ihanaa uutta vuotta sinullekin!
nouw.com/nennakalsi
stepstoselflove
stepstoselflove,
Voi Nenna miten tapahtumarikkaalle sun vuosi kuulostaa<3 Sulla on ollu paljon raskaita asioita, mutta myös paljon onnenhetkiä. Toivottavasti 2019 on lempeämpi<3
nouw.com/stepstoselflove
NennaKalsi
NennaKalsi,
Voi kiitos Emilia, toivon myös, että sulle tulee aivan ihana vuosi 2019! ❤️
nouw.com/nennakalsi
Jennavan
Jennavan,
Ihania kuvia! Ja hei, onko toi heinäkuun kuva otettu hotellista Olimpo&Le Terrazze? Näyttää ainakin superpaljon siltä ja olin itse just siellä viime vuonna, hahah! 😍
nouw.com/jennavan
NennaKalsi
NennaKalsi,
Oi kiitos 😍 ja joo se on just sieltä!! Hyvin kyllä bongattu & ja oli kyl tosi kiva hotelli! 👌🏼
nouw.com/nennakalsi