PÄIVÄRETKI SIGTUNAAN

Hei!

Tänään oli oikeastaan aika täydellinen sunnuntai ja halusin tulla nyt vielä heti siitä jakamaan teille tänne. Saa nähdä jäikö viimeiseksi kesäiseksi sunnuntaiksi, sillä ensi viikolla ollaankin jo sitten syyskuun puolivälissä. Tänään kuitenkin lämpötila nousi vielä päälle kahdenkymmenen ja aurinko paistoi lähes kirkkaalta taivaalta.

Olen haaveillut siitä, että pääsisin tutustumaan Tukholman lähiympäristöön, sillä voin todeta, että se on jäänyt todella vähäiseksi nyt kuluneen 1,5vuoden aikana, jonka olen täällä asunut. Tänään kuitenkin suunnattiin Sigtunaan, joka kuuluu Tukholman lääniin. Sigtuna on Ruotsin vanhin kaupunki, jossa asuu noin 8 000 ihmistä ja itse voisin kuvailla nyt paikkaa ehkä Suomessa Porvooseen rinnastettavaksi!

Paikka ei ollut kovin suuri, mutta juuri sellainen kuin voisi olettaa. Sigtunaan kuitenkin pääsi tavallisella kuukausilipulla, joka itselläni on pelkästään jo kouluun matkustamisen takia hankittu, niin oli tosi kiva kerrankin päästä hyödyntämään julkistaliikennettä vähän kaukaisemmalle seikkailulle.

Matka kesti reilun tunnin, mutta se oli sen arvoista, sillä tunnelma oli aivan eri kuin keskustassa Drottningsgatanilla, jossa sunnuntaisin ei varmasti saisi vaellella rauhassa.

Paikasta teki erityisen suloisen vanhat puutalot, joita oli kaikkialla, mutta Sigtuna on myös aivan Sigtunafjärdenin rannalla, joten oli kiva käydä myös pyörähtämässä satamassa ja nauttia aurinkoisesta päivästä ja katsella vain ympärillä olevien ihmisten menoa.

Kaupunki oli selkeästi jo hieman hiljentynyt kesäsesongin jälkeen ja alkuun kummastelinkin sitä, kuinka vähän ihmisiä oli liikkeellä näin hyvällä säällä sunnuntaina. Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että tämä oli ainoastaan hyvä asia. Retken jälkeen olikin rentoutunut olo, sillä kaupungissa oli niin rauhaisa tunnelma!

Kaupungilla pyörimisen lisäksi päivän seikkailuun kuului tietenkin astetta parempi sunnuntain ruokailu. Päädyimme Bistro & Cafe Valvet:iin ja voin suositella paikkaa! Ruoka oli todella hyvää, palvelu nopeaa, sekä paikka todella viihtyisä.

Ylipäätään kaiken kaikkea voin suositella Sigtunaan kivaksi päiväretken kohteeksi Tukholmasta!

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille ja palaillaan taas pian, xx

Nenna

Minut löytää myös täältä: Instagram, YouTube & Facebook

Tykkää-merkinnät

Kommentit

stepstoselflove
stepstoselflove,
Ei vitsi toi paikka näyttää aivan ihanalle<3 Just tollanen söpö ja tunnelmallinen vanha mesta :’)
nouw.com/stepstoselflove
NennaKalsi
NennaKalsi,
Oli kyllä ihan mielettömän söpö ja jotenki niin sulosta kun niillä oli noita ruotsin lippuja kaikkialla! 🙈❣️
nouw.com/nennakalsi