JOULU SAARISELÄLLÄ

Sunnuntai 22.12 klo 20:36

Lento Ivaloon! Tuntuu ihan hassulta, että alle pari tuntia ja sitten on keskellä ”talven ihmemaata”. Takana tuntuu olevan jälleen yksi hullu syksy, joka katosi kuin salaman iskusta, mutta joka sisälsi niin monia eri vaiheita ja suorituksia toisensa perään.

Aluksi idea Lappiin lähtemiseltä tuntui siltä, että se rajoittaisi Suomessa lomailua todella paljon, sillä siellä ollessa ”ei ehtisi tai pystyisi nähdä ketään”. Nyt kuitenkin tuntuu todella hyvältä ottaa parin päivän etäisyyttä kaikkeen.

Ehdin olla Suomessa tätä ennen viisi päivää ja siihen mahtui kuitenkin jo illanistujaiset, kolmet lounastreffit, siskon joulujuhla, pari saunailtaa, ystävän uudessa kodissa vierailu, joululahjaostoksia, pakollisten asioiden suorittamista, isovanhempien, serkkujen ja kummien tapaaminen, treffi-ilta, etukäteisen joulun viettäminen äidin luona ja yksi päivällisreissu - joten tempo on taas samanlaista kuin aina Suomessa. Niin monta rakasta ja liian vähän aikaa jokaiselle

Seuraavat pari päivää kuitenki tulee pienelle pysähtymiselle. Aikaa itselle ja rauhoittumiselle ja palautumiselle.

Maanantai 23.12 klo 15:47

Kolmen vuoden tauon jälkeen takaisin rinteeseen! Vähän kauhulla sitä odotti, että kuinka pahasti käy, kun ei ole aikoihin lumilautaillut, mutta hyvinhän se meni onneksi. Muuten päivä pitkälti mennyt vain maisemien ja lumen ihastelussa toistaiseksi.

Eilen illalla olisi ollut mahdollisuus nähdä revontulia, mutta koska täällä on ollut nyt vankka pilvikerros niin todellisuudessa ei ollut toivoa nähdä taivaalla yhtään mitään.

Mäessä vierähti nopeasti usea tunti ja nyt pitkän ulkoilun jälkeen tuntuu mökin sohva todella mukavalta. Vielä olisi huomiselle paketteja paketoitavana ...en pysty vain ollenkaan sisäistämään, että huomenna tosiaan on joulu. Koko joulukuu on mennyt niin kiireellä, että en ole itse ehtinyt valmistelemaan joulufiilistä juurikaan. Ainoastaan muutamat kerrat kuunnellut joulumusiikkia ja pienimuotoisia glögihetkiä on ollut ystävien kanssa. Kuitenkin se joulu näyttäisi sieltä tulevan - valmistautui siihen tai ei.

Tämä taitaa olla itselleni toinen kerta ikinä, että vietän joulun jossain muualla kuin kotona. Yhden kerran aiemmin olen ollut perheen kanssa Espanjassa ja nyt sitten tämä joulu täällä Lapissa Saariselällä. Onneksi lumi tekee itselle ainakin tosi paljon jouluista tunnelmaa ja vuokramökiltä löytyi meille joulukuusikin.

Tiistai 24.12 klo 16:13

Jouluaatto! Meidän päivä alko sillä, että koko poppoo heräili oikein rauhakseen pitkän kaavan mukaan. Syötiin yhdessä jouluinen aamupala ja myöhemmin siitä suunnattiin pulkkailemaan Euroopan suurimpaan pulkkamäkeen.

Äsken käytiin joulusaunassa ja nyt itselläni vielä matti myöhäisenä se lahjojen paketointi, jotta ne saa kuusen alle ennen illallista. Meillä on tulossa fondue-ilta, sillä porukasta halukkaat on jo kerennyt syömään jouluruokia sen verran ennen aattoa, että kaivattiin jotain muuta mikä miellyttää kaikkia.

Luvassa siis hyvä illallinen, lahjojen availua, varmaankin joku leffa jos toinenkin ja ihan vaan yhdessä oloa!

Keskiviikko 25.12 klo 23:55

Päivät täälläkin vierii vierimistä ja huomenna on sitten jo lähtö täältä takaisin. Tämä päivä oli lähtökohtaisesti täysin suunnittelemattomana niin, että jokainen saisi päättää mitä päivällä haluaa tehdä - jos haluaa.

Parastahan joulun alla on jos ei tee toisinaan yhtään mitään ja katsoo vaikka vaan jouluelokuvia suklaarasian kera. Pohdintana oli kuitenkin uusi laskettelupäivä, käynti kylpylässä taikka muuta mitä mieleen sattuisi.

Meidän mökin ikkunasta on välillä vilahtanut kaukaisuudessa poroja niinpä olin tässä jo parin päivän ajan sanonut, että haluaisin lähteä katsomaan lähempää löytyykö sieltä mitään. Tänään sitten sain melkeen koko poppoon mukaan ja löydettii ”porofarmi” ja päästiin sinne ihastelemaan ja ruokkimaan poroja.

Myöhemmin meillä oli pöytä varattuna Saariselän keskustasta, Ravintola Petronellasta, ja illalla katsottiin vielä elokuvia juustopöydän ääreltä. Sanoisin, että kaiken kaikkiaan aivan super hyvä ja kiva päivä ilman sen kummemmin suunnittelematta. Nyt vain äkkiä nukkumaan niin huomenna sitten jaksaa täällä vielä vikat jutut ja suunnata kohti Helsinkiä loppu joululoman viettoon.

Torstai 26.12 klo 20:14

Kaikki hyvä loppuu aikanaan ...oli oikeasti todella onnistunut reissu. Päivät meni kyllä nopeasti, mutta silti niin monta ihanaa hetkeä mahtui tähänkin aikaan. Tänään käytiin vielä moottorikelkkailemassa ja siellä nähtiin pariinkin otteeseen poroja vapaana ja ne vaan on kyllä niin mielettömän suloisia. Ihana nähdä noita luonnontilassa onnellisesti kipittämässä.

Muuten päivä meni vain siinä, että kamat laitettii kasaa ja suunnattiin kohti etelää. Monen vuoden tauon jälkeen kyllä pakko sanoa, että Lapissa kelpasi olla ja mielellään menen taas tulevina vuosina. On siellä vain oma rauhansa, hiljaisuutensa ja taikansa.

Nenna

Minut löytää myös täältä: Instagram & Facebook

Tykkää-merkinnät

Kommentit