AINAISTA ARJEN LUKSUSTA?

Hei!

Tänään haluaisin tulla vähän kirjoittamaan siitä erosta mitä mun oikean arjen ja Instagramin välillä on. Sosiaalinen media on täynnä toinen toistaan täydellisempää kuvaa ja tämän takia on puhuttu paljon siitä, kuinka useat ihmiset pitävät yllä tietynlaista kulissia esimerkiksi Instagramissa. Moni on kirjoittanut ja puhunut tästä aiheesta ja nyt haluaisin jakaa hieman omaa kantaani asiaan.

Saan kuulla aina silloin tällöin miten olen koko ajan ulkona syömässä tai tekemässä jotain muuta mikä vaatii rahaa, mutta tämähän ei tosiaan ole totuus.

Ensinnäkin minun Instagram-tili keskittyy pitkälti arkeni ihaniin ja hohdokkaisiin hetkiin. Joten kyllä voin sanoa hetki alkuun, että siellä näkyy vain pintariipaisuja elämästäni. Miksi sitten näin? Haluanko antaa itsestäni "paremman" kuvan muille ja esittää jotain "parempaa" kuin olen? Enpä oikeastaan. Tähän voin todeta vain esimerkkinä sen, että kun teen kotonani tonnikalapastaa ja syön sitä huppari päällä pöydässä, joka on täynnä muuta rojua niin siitä ei tosiaan tule otettua kuvaa, ja vaikka tulisikin niin mielummin jaan kuvan tästä päivällisestä, joka minulle oli esim. eilen Saran kanssa, sillä no - se on vain yksinkertaisesti aika paljon kauniimman näköinen.

Minulle Instagram on ikäänkuin päiväkirja, jonne tykkään koota niitä ihania ja kivoja hetkiä, joita sitten voin muistella muun kiireisen ja tavallisen arjen keskellä.

Rakastan valokuvausta ja kuvien muokkaamista, ja tämän tietää erittäin hyvin jokainen, joka oikeasti tuntee minut. Usein, kun teen jotain ystävieni kanssa niin otamme kuvia yhdessä ja mielestäni on ihanaa saada taltioitua näitä hetkiä. En myöskään koe, että kuvien ottaminen veisi minulta mitään pois siinä hetkessä.

Rakkaus kuviin ja valokuvaamiseen johtaa myös sitten siihen, kuinka tykkään niitä jakaa, ja jonka takia päivitänkin aika aktiivisesti Instagram-tiliäni. Tälläkin viikolla olen esimerkiksi jakanut kaksi kuvaa viime viikonlopulta, sillä silloin tuli otettua paljon kivoja kuvia, joita sitten olen julkaissut pitkin viikkoa, kun olen muuten ravannut ainoastaan koti - koulu väliä.

Instagram on itselleni pitkälti inspiraation lähde, missä päivittäin käyn monta kertaa ja voin sanoa, että muiden kauniit kuvat ilahduttavat oikeasti minua! En syö päivittäin ulkona vaan ehkä noin kerran viikossa, mutta silloin, kun syön niin yleensä otan kuvan tästä ruoasta ja jaan sen. Tämän takia se voi vaikuttaa toisinaan siltä, että elämäni olisi pitkälti vain kahvittelua ja brunsseja.

Olen kuitenkin opiskelija ja oikeastaan aika tarkka rahankäytöstäni. Minulla menee tavalliseen arkiruokaani viikossa rahaa noin 40euroa ja lähden kahdella metrolla halvempaan kauppaan, vain tehdäkseni säästöä, vaikka kotini vieressä olisikin muuten ihan toimiva lähikauppa. Koen itse vain, että kun säästän arjessani yleisesti niin silloin on myös ihana päästä tekemään aina jotain mikä kruunaa viikon. Tällöin myös näihin hetkiin tulee ihana kontrasti ja niitä oppii todella arvostamaan.

En ole koskaan ajatellut, että elämäni olisi kovinkaan glamourista, mutta aloitettuani blogin kirjoittamisen ihmiset ovat lähestyneet minua helpommin. Ensimmäisen henkilökohtaisemman kirjoituksen jälkeen sain esim. kuulla kuinka oli kiva nähdä, että "elämäni ei ollutkaan täydellistä". Tämä hämmästytti minua alkuun aika paljon, sillä en tosiaan ole ajattelut, että elämäni olisi täydellistä. Onhan se kuitenkin totta, että asun ulkomailla ja päivitän somessani kuvia kauniista ravintoloista ja muista kivoista hetkistä, niin helposti siitä saa aika yksitoikkoisen kuvan.

Postaukseni otsikkoon (Ainaista arjen luksusta?) voin siis todeta vastauksena, että ei, se ei ole ainaista. Se on arjen luksusta, jota tapahtuu joskus, ja silloin tykkään nämä hetket jakaa teidän kanssanne niin Instagramin kuin blogin puolella. Nämä päivitykset eivät kuitenkaan ole kaikki mitä elämässäni tapahtuu.

Eilinen hetki Saran kanssa oli aivan mielettömän ihana tuolla Vau de Ville:ssä, (joka on yksi lempiravintoloistani Tukholmassa) ja sen ansiolla jaksoi tänään hyvillä mielin herätä aikaisin ja alkaa tekemään pitkää To do - listaani. Siitä sain itselleni arkeen hohtoa, joka vaikuttaa vielä tähän seuraavaankin päivään.

Pitäkää tekin ihania hohdokkaita hetkiä arjessa, päivititte sitten siitä someen tai ette, xx

Nenna

Minut löytää myös täältä: Instagram, YouTube & Facebook

  • Lifestyle, Personal
  • Near Studentbacken , Stockholm, Ruotsi

Tykkää-merkinnät

Kommentit

MIlja
,
♡♡♡
NennaKalsi
NennaKalsi,
mirapernu
mirapernu,
Tän postauksen sisältö on täyttä asiaa ja pätee varmasti monen blogiin/instagramiin! Oon seurannut sun blogia ihan alusta alkaen ja siitä asti myös instagramia, ja kieltämättä oon välillä sun kuvan kohdalla miettinyt, et hei, girl asuu Tukholmassa opiskelijana, miten tällä on varaa tehdä näitä juttuja. Mutta sitten aattelen omalle kohdalleni; ei munkaan ig:ssä oo kuvia mun arkisesta tonnikala & riisi ruuasta, työaamun selfietä tummien silmänalusten kanssa, tai tiskeistä, jotka mun piti tiskata jo pari pv sitten. Eikä muakaan kiinnostais nähdä näitä juttuja mun feedissä, joten miksi haluisin itse tällaisia hetkiä jakaa. Mulle just ig on inspiraation lähde, sekä itseilmaisun platform kuvien ja tekstien välityksellä. Esimerkiksi seuraavalla kerralla kun meen Tukholmaan, mun go to -listalla on tää kyseinen ravintola, jonka oot merkannut sun kuvaan. Ja oon löytänyt sen sun ansiosta. Kaiken kaikkiaan loistava postaus <3
nouw.com/mirapernu
NennaKalsi
NennaKalsi,
Kiitos Mira tästä ihanasta kommentista, tulin tosi iloseks kun näin tän ❣️ Ihana että voit samaistua tähän ja mun mielestä on oikeasti tosi kiva kuulla sulta suoraan, että oot joskus ajatellut juurikin tuon ”miten sulla on varaa elää noin”, ja kuitenkin toteat ymmärtäväsi hyvin tilanteen ja että se on sulle kans tuttu! Voin oikeasti suositella tätä ravintolaa tosi paljon ja ihana jos päätät siellä käydä! Tunnelma on todella ranskalainen ja ruoka ollut aina hyvää ja palvelu vielä parempaa, ja vaikka puitteet onkin noin huikeat niin ei mullakaan eilen mennyt tuolla kuin ’vain’ 27euroa! Ihanaa viikonloppua sulle ❤️
nouw.com/nennakalsi
SofiaAdler
SofiaAdler,
Mun mielestä tosi hyvä postaus! Tykkään siitä että sun kuvat ei oo kuitenkaan ”liian glamour” vaan kuitenkin niissä on semmonen rento fiilis! Se aitous kannattaa säilyttää, nimittäin tiedän myös tyyppejä joiden kuvat on lähestulkoon kokonaan lavastettuja jopa!
nouw.com/sofiaadler
NennaKalsi
NennaKalsi,
Kiitos paljon Sofia! Kiva kuulla, että pidit postauksesta ja että kuvissa on säilynyt vielä tuo rento ote, siitä pyritään pitämään kiinni nyt ja tulevaisuudessakin 🙏🏼 Mukavaa viikonloppua sulle! 😚
nouw.com/nennakalsi
RBKSTYLE
RBKSTYLE,
Hyvä kirjoitus 😊 ! Se on jännä, kuinka edelleen täytyy muistutella ihmisiä siitä ettei sosiaalinen media ole sitä oikeaa elämää. Siellä jaat just sitä mitä haluat ja saat jättää ne pois mitä et halua jakaa.. 😊 <3
nouw.com/rbkstyle
NennaKalsi
NennaKalsi,
Kiitos tästä kommentista!! Sitä ei tosiaan aina edes tajua, että jotkut muodostaa susta käsityksen vain sen perusteella mitä näkee, kun yleensä se on tosiaan pelkkä jäävuoren huippu. Ihanaa viikonloppua sulle ❤️
nouw.com/nennakalsi
Sannanq
Sannanq,
Mun mielestä vähän jopa hölmöä tänä päivänä ajatella, että Instagram = jonkun arki. Kun se ei sitä oikeastaan koskaan ole, luulisi että ihmiset olisivat jo siihen oppineet 😁 PS. Nää kuvat ja toi ruoka, nam 😍
nouw.com/sannanq
NennaKalsi
NennaKalsi,
Jep moni varmaan tiedostaa asian, mutta silti jotkut muokkaa käsityksen helposti toisesta juurikin vain niiden somepäivityksien perusteella, jos ne on ainoita asioita mitä toisesta näkee 😅 Vaikka eihän näin tosiaan kannattaisi tehdä! ja kiitos 😍 oli ihan sika hyvää ruokaa taas! 👌🏼
nouw.com/nennakalsi
suvimyllymaki
suvimyllymaki,
Tosi hyvää pohdintaa aiheesta, Nenna! 😍
Mua jaksaa aina ihmetyttää, miten joku voi ärsyyntyä siitä, kun joku lisää someen kauniita kuvia ja arjen parhaita hetkiä. Jokainenhan päättää itse tuottamastaan sisällöstä, eikä Instagramin ole tarkoituskaan olla yhtä kuin henkilön koko elämä ja ajatukset. Tallentuihan aikanaan valokuva-albumeihinkin juuri niitä huippuhetkiä ja iloisia juhlia, nykyään nämä "albumit" vaan ovat esillä muidenkin nähtävänä.
Ihanaa syksyn jatkoa! ❤
nouw.com/suvimyllymaki
NennaKalsi
NennaKalsi,
Voi kiitos Suvi tästä kommentista, piristi kovasti mun maanantaita!! Ihana, että säkin ajattelet samallalailla tästä ja mun mielestä tuo valokuva-albumi vertaus on tosi hyvä tässä 👌🏼 Mukavaa syksyä sullekkin ❤️
nouw.com/nennakalsi