16 PERSOONALLISUUTTA

Mua on aina kiinnostanut tosi paljon ihmisen käyttäytyminen ja siihen johtavat seikat. Tämän takia varmastikin lukiossa yksi lempiaineistani oli psykologia ja nyt opiskelen tutkintoa, jossa pääsee työskentelemään ihmisten kanssa ja koulutukseni sisältää paljon psykologian, sosiologian ja pedagogiikan opintoja.

Me kaikki ollaan niin erilaisia ja nähdään asiat joskus aivan eri näkökulmasta, mikä voi johtaa siihen, että välillä on oikeasti tosi vaikea tajuta, miten joku toinen on jotain mieltä, kun itse saman aikaisesti ajattelee aivan päinvastaisesti.

Törmäsin tähän testiin jo vuosia sitten, kyseessä on tällainen sivusto kuin www.16personalities.com ja tuota osoitetta klikkaamalla pääsee tekemään tämän testin. Tuohon testiin vastaaminen vie alle 12minuuttia, jonka jälkeen, kun on vastannut 60 kysymykseen selviää vastaajan persoonallisuustyyppi.

Olen kyseisen testin tehnyt itselleni useita kertoja ja vastauskertojen välillä on ollut joskus vuosiakin, mutta joka kerta saan saman vastauksen: Viihdyttäjä (ESFP-T).

On oikeesti melkein jopa vähän pelottavaa lukea tota kuvausta, kun tuntuu, että se osuu niin hyvin kohdalleen. Saan niin paljon energiaa sosiaalisista tilanteista, rakastan lähteä viettämään iltaa kaveriporukalla ja pitää oikein kunnolla hauskaa!

Yksi iso ongelma mikä mulla on kuitenkin aiheutunut tästä mun persoonallisuudesta on juuri nimenomaan tuo sana viihdyttäjä sen negatiivisessa merkityksessä. Mun on usein tosi vaikeaa, ellei jopa mahdotonta nauttia jostain tilanteesta, jos huomaan, ettei jollain ole kivaa tai jokin asia selkeästi esimerkiksi painaa mun ystävää. Koen tosi vahvaa sympatiaa ihmisiä kohtaan ja vahvaa empatiaa mun lähipiiriä kohtaan, joka johtaa siihen, että välillä tuntuu, että oon aika väsynyt ja tosi huolissaan asioista, jotka ei oikeasti edes kohdistu muhun itseeni ja joille en voi mitään.

Olen myös elämässäni käyttänyt ihan liikaa aikaa kaikkien miellyttämiseen. Sillä vaikka lause: "kaikkia ei voi miellyttää" on tosi tuttu mulle niin sen sisäistäminen on ollut tosi vaikeaa. Oon ottanut tosi henkilökohtaisesti joka kerta, jos oon kuullut mitään negatiivista itsestäni vaikka kyseinen henkilö olisi ollut ihan puolituttu ja olisin tiennyt, ettei hän oikeasti minua tunne tai tiedä elämästäni. Olen halunnut vain, että kaikilla on kivaa ja että, kaikilla on hyvä kuva minusta sellaisena, kuin itse itseni näen.

Onneksi voin todeta, että olen oppinut vuosien varrella ymmärtämään sen, että vaikka tosiaan parhaani yrittäisin toimia oikeudenmukaisesti ja hyväntahtoisesti, niin kaikilla tulee hetkiä, kun joskus menee sukset toisen kanssa ristiin.

Miksi minä olen niin herkkä ja tunteeni kuohuvat niin vahvasti välillä laidasta laitaan aivan muutaman minuutin sisällä? Miksi koen olevani hyvin impulsiivinen ja seuraan usein ennemmin tunnettani, kuin ajatuksiani? Miksi koen niin suurta tarvetta osallistua kaikkiin mahdollisiin sosiaalisiin tapahtumiin tai miksi minulle on niin tärkeää, että läheisten asiat ovat yhtä hyvin kuin omanikin, ennen kuin pystyn oikein nauttia ja rauhoittua?

Ehkä vain siksi, että tällainen minä olen.

Me ollaan tosiaan niin erilaisia ja vaikka niin moneen asiaan on selitys niin silti on varmasti niin monta asiaa joihin ei ole. Tietenkin minun lapsuuteni ja temperamenttini ovat esimerkiksi asioita, joihin en ole itse voinnut vaikuttaa ja niillä on suuri rooli siihen millainen ihminen olen.

On niin monta asiaa ja meitä on niin monta, minkä takia tämä kaikki onkin niin älyttömän mielenkiintoista.

Tietenkin jokaisella persoonallisuudella on ne heikkoudet kuin vahvuudetkin. Itse olen aina ollut rohkea uusissa sosiaalisissa tilanteissa ja lähtenyt reippaana kokeilemaan asioita, joissa olen tiennyt, että joudun itseäni haastamaan ja poistumaan mukavuusalueeltani. Olen myös huomannut, että minun aika helppo sopeutua nopeasti uusiin tilanteisiin ja elämänmuutoksiin.

Olen myös iloinen vahvasta empatiakyvystäni läheisiäni kohtaan, sillä vaikka se välillä uuvuttaa niin myös samalla tavoin saan aivan mielettömästi itsekin energiaa siitä, kun jollain mun rakkaalla menee hyvin!

Onko teistä joku tehnyt tämän vastaavan testin jo aiemmin? Tai jos joku nyt meni tämän postauksen innoittamana sen tekemään niin minkä tuloksen te olette saanneet teidän persoonallisuustyypistä? Millaisia haasteita ja vahvuuksia te löydätte teidän persoonallisuudesta?

Näihin ajatuksiin ja tunnelmiin, xx

Nenna

Minut löytää myös täältä: Instagram, YouTube & Facebook

  • About me
  • Near Ladugårdsgärdet, Tukholma, Ruotsi

Tykkää-merkinnät

Kommentit

upamamma
,
Todella ihana kirjoitus sinulta.❤️Nenna.!!! Mamma
NennaKalsi
NennaKalsi,
Voi kiitos tosi paljon ❤️
nouw.com/nennakalsi
MillaK
MillaK,
Tosi mielenkiintoinen kirjoitus! Oli pakko käydä itsekin tekemässä tuo testi. 😊
nouw.com/millak
NennaKalsi
NennaKalsi,
Tosi kiva kuulla, että oli susta mielenkiintoinen postaus!! 😚
nouw.com/nennakalsi
stepstoselflove
stepstoselflove,
Ihanan pohdiskeleva postaus♥ Mä oon kans joskus tehnyt tuon testin, oikeastaan useampaankin kertaan ja se on kyllä hämmentävää miten tuntuu niin tarkasti, kuin kertoisi itsestään tuloksia lukiessa 😃 Ihana herkkis oot♥
nouw.com/stepstoselflove
NennaKalsi
NennaKalsi,
Kiiitos ihana ❤️❤️ se on nii mielenkiintosta ku meitä on niin moneen oikeesti!
nouw.com/nennakalsi
Seidiannika
Seidiannika,
ihana postaus⭐️💕 ja tuli heti sellanen olo että haluu itekin tehä tuon persoonallisuustestin☺️
nouw.com/seidiannika
NennaKalsi
NennaKalsi,
Voi kiitos! 😍 ja joo kannattaa!! 👌🏼
nouw.com/nennakalsi
emiliaveronikan
emiliaveronikan,
Tosi hyvä teksti! 💛
nouw.com/emiliaveronikan
NennaKalsi
NennaKalsi,
Kiitos paljo Emilia 💛😚✨
nouw.com/nennakalsi
EllaMadeItPretty
EllaMadeItPretty,
Aivan ihana teksti! <3
nouw.com/ellamadeitpretty
NennaKalsi
NennaKalsi,
Äää kiitos Ella!! 😍
nouw.com/nennakalsi