Nu är det inte långt kvar till BF, endast cirka snart 2 veckor. På torsdag går vi in i vecka 38, 37 fulla veckor, då är bebis "klar" att få komma och detta är det läskigaste jag varit med om, till och med värre än en skräckfilm...all ovisshet om hur det kommer hända grejer och när det kommer hända är olidlig.
Av ren rädsla vågar man själv inte inse hur kort tid det är kvar...man tror inte på det. För att det känns så overkligt att VI ska ta hand om en liten person, som VI skapat. Som levt inuti mig nu i 9 månader snart, helt sjukt.
Det läskiga är inte förlossningen, för den tar ju slut. Det läskiga, som ändå är spännande,  är själva livet efter förlossningen, för det kommer aldrig ta slut.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Detta kommer vara ett inlägg om något som irriterar mig EXTREMT mycket.

Är nu gravid i v28.. blev jätteglad häromveckan då min mage började bli riktigt otymplig och började synas ännu mer...Den lyckan är typ som bortblåst nu. Antigen är det för att jag vant mig med magens storlek eller så har Lykke flyttat på sig rejält.

Jag är väldigt liten för att vara så här långt gången, om man jämför "med alla andra". Som man dock inte ska göra. Men hur lätt är det när man får värsta konstiga blickarna på mvc och från alla andra när man säger hur lång gången man är?

Var hos BM igår och mitt sf mått ligger precis under understa kurvan, och följer jag inte min egen takt till nästa gång blir det tillväxtultraljud... enligt BM tyckte hon att lykke inte kändes för liten, bara att det var jag som var liten av mig.

Allra värst är det om hon verkligen är mindre än vad hon ska vara..känslan att det är mitt fel om hon är för liten är hemsk..varför kan jag inte få ha en heffaklumpsmage som de flesta har?

Jag vill vara stor och otymplig, men jag är bara liten och otymplig typ..

Min allra bästa vän som inte bryr sig hur jag ser ut överhuvudtaget 😙

Likes

Comments

Dagarna går och om endast 7 dagar är det bara 100 dagar kvar tills vi får träffa våran prinsessa.
samtidigt som man längtar så enormt så är man lite smått rädd över hur detta nya liv kommer bli. Kommer jag trivas med att bo i saxtorp? kommer vårt förhållande bli bättre eller sämre? Men störst av alla frågor är hur de är att vara mamma, hur det känns och hur lykke kommer se ut och vilken personlighet hon kommer ha. Just nu är det många tankar som snurrar och man börjar inse att det ÄR verkligt men man vill ändå inte tro på det..För tänk så händer något på vägen.

Min största rädsla är att drabbas av psd  (plötslig spädbarnsdöd) speciellt nu innan hon föds. Har tänkt tanken på alla de som drabbats av det. Det måste kännas hemskt tänk att få se ditt barn för första gången och sen veta att du INTE får träffa det mer...Nä usch. Lykke och jag är friska än så länge och de ska vi fortsätta vara! ☺

Jag ska vara glad över att jag inte lider av foglossningen direkt. 

Men något som jag verkligen hatar just nu är min kropp. Jag har kommit på att jag älskade min slanka kropp jag var STOLT över den och sen poffs över några månader blir jag tjock, och tjockare ska jag bli..men dom tankarna finns inte i huvudet när man känner Lykke sparka då är de som bortblåsta. 💕❤

Men de är tufft att gro ett nytt liv, speciellt med alla tankar och hormoner som man försöker hålla i styr 😉

Nu står det handling på schemat sen kommer min älskling hem och då blir de väl en pokémon runda ute 😃

mina två hjärtan får stå för bilden denna gång ❤💕

Likes

Comments

Imon går vi in i vecka 23.

Denna vecka har de inte hänt något nytt eller speciellt, jag fortsätter känna Lykke o de är så obehagligt ibland men alltid mysigt.

något jag börjat fundera på är om man kanske ska köpa tygblöjor och ha till Lykke, men de är ju invecklat med alla dessa olika blöjor o inlägg m.m. Så de är något jag får läsa på om ;)

Någon gång innan Christians semester slutar ska vi ta en Lykke tripp till ullared och se om vi hittar något intressant.

Likes

Comments

tänkte uppdatera bloggen om hur de är i veckorna av denna graviditeten.

imorgon går vi in i vecka 22 (21+0).
Det har hänt jättemycket senaste veckan:
*Lykke rör sig varje dag, dock inte lika mycket var dag, har moderkakan i framvägg så de beror väl på var hon ligger och sparkar.
*man har denna vecka kunnat se Lykke sparka utan på magen, urmysigt!
*Christian har kunnat både känna Lykkes sparkar och se dom på magen.
*Jessie har även blivit sparkad i huvudet denna vecka av Lykke,dock bara jag som kände det inifrån, tror jag iallafall haha.
*varit på ultraljud där vi fick veta att det var en frisk liten flicka i min mage.
*bestämt tilltalsnamn som då blev Lykke.
*köpt de första klänningarna.

Ja riktigt mycket har hänt denna vecka och de är jättekul då allt blir mer och mer verkligt men jag förstår ändå inte riktigt att jag är mamma till hösten, DET är svårt att förstå och ta in.

min mage är inte så stor, därför hatar jag att fota den, jag får inte till rätt vinkel haha men här är en bild iallafall.

Likes

Comments

nu var det helg! äntligen!
I helgen tar jag och Jessie och bilen till Ulricehamn! 👍  eller ja först ska nåt bromsok bytas ut på bilen, men sen ska vi iväg, bara vi två 😀
idag har jag pluggat/varit ute med Jessie, ja de är väl vad jag gjort :) så nu ikväll ska jag försöka göra mitt svenska prov så jag slipper det i helgen/nästa vecka.
ha de gött!

Likes

Comments

Jessie har en sånhär dag: "jag gör inte som du säger / går ingenstans.. om inte du har godis" och "jag gör allt som jag vet är NEJ bara för att testa" (jag kanske får en godis ändå ;))
- men detta är ingenting mot hur stolt man blir när man kommer hem och jessie har varit själv runt en timme och hallen är ren och hel!

jag har pluggat så mycket som jag kunnat plus spelat in videos med olika tricks med jessie, som så småningom kommer upp här :P
Hon har saknat husse som är och jobbar idag(han började idag efter semestern) och hon förstår inte riktigt varför han inte kommit hem än o kollar dörren med jämna mellanrum, han kan ju komma ;)
Blir säkert bit och puss kalas av ren lycka när han kommer hem!

Lite blandade bilder under de hära 4 veckorna vi haft henne.

Likes

Comments

hej! sitter i skolan o tar de lugnt :)
idag blir jessie hela 10 veckor! ;)
Hon kan sitt (alltid med godis) utan godis kan hon också när hon vill/känner för det ;)
vi har lärt henne att hon inte får något utan ögonkontakt och detta använder hon HELA TIDEN, sitter och ser så söt ut och tittar en i ögonen. Men det är bra att hon vill använda det haha :)

kommandot "kom" är det svåraste att lära in sägs det och ja har man inte godis så går det inte alltid ;) men ibland går de med bravur utan godis, hon har sina dagar :)
man har märkt att man har en schnauzer får säga nej 10 ggr innan hon ger sig haha ;)
bitandet börjar lugna sig lite smått, hon leker mer med sina leksaker nu och samtidigt testar hon hur de går om man käkar på bordsben, handdukar, mattor, mina byxor... allt som man inte får bita i med andra ord ;)
hon är så söt när man pratar med henne sitter hon och vrider på huvudet, så jävla söt! 😀

Likes

Comments

Ja nu har Jessie hunnit bli 9 veckor och 2 dagar! Hon käkar, går ut, kommer in o leker, sover och så vidare.

Jag har hunnit plugga i 3 veckor (tror jag de blir? :P) har skrivit av mig på semi distans och har nu bara distans utan handledning i biologi 1 och svenska 2. De andra ämnena jag har i klassrum går bra, de är nog de roligaste på hela veckan, mina lektioner(om man nu bortser från Jessie, hon e roligare att umgås med ;))
Det är riktigt nice att läsa på komvux, hade ALDRIG satt mig i en gymnasieskola igen. på komvux är  alla VUXNA och de flesta är  mogna, inte alla men de flesta 👍

Jag läser ju mina distans kurser på hermods och personalen är jättetrevlig. Jag har varit där och frågat en massa och fått ett bra och trevligt svar så tummen upp för hermods! 👍 

Likes

Comments

Första turen hem va väl inte sådär jätterolig för jessie men hon gillade iallafall att kolla ut genom fönsterna :)

Den första kvällen gick sådär för oss, jessie var väldigt gnällig och rädd, vi missade hennes "signaler" på att vilja gå ut, men sen har de bara gått bättre o bättre och nu vet vi när hon måste ut.

Jessie har även varit i saxtorp och sprungit rundor i trädgården, och de ÄLSKAR hon <3

Vi håller på att lära henne att alla ljud INTE är farliga, bl a kyrkklockorna, andra hundar som skäller, bilar, och bussar, bilen som sopar trottoaren, bara för att det är sådana ljud man får stå ut med om man bor i en stad.
Innan vi kom på hur vi skulle göra så höll hon på att fly från de läskiga men nu när vi börjat med inkallningsövningar och att visa att hon inte dör av ljuden så går det bara bättre och bättre. Vi har inte gjort det så länge men man märker redan skillnaden.

Vi fick beröm för henne innan idag av en gubbe som själv hade 2 hundar hemma och som hade sett oss gå ut några gånger och han tyckte hon var trygg i sig själv ute.

Så jag antar att det vi gör är rätt! :D det har varit svårare än jag trodde med valp, iallafall med att gå upp tidigt och kissa henne. har jag hört henne gnälla 1gång kan jag inte somna om överhuvudtaget ;)

just nu sover hon i buren i bilen påväg till götet! 👍😀

ha de gött! 💜


Likes

Comments