Full rulle & ljuset i tunneln?

Haha ja, då var det några veckor sedan sist igen, jag som varit inställd på att hinna uppdatera bloggen ordentligt kring bröllopet och kring våra dagar i Stockholm. Men det har verkligen gått i ett sedan bröllopsdagen: hela fredagen gick åt att pynta lokalen, lördagen var det dagen D, söndagen städades det och mån-tors var vi iväg till Stockholm. När man väl hunnit landa efter resan åkte jag på en riktig vrålförkylning och i torsdags åkte Sanel tillbaka till Bosnien - full fart!

Men nu när allt har hunnit lägga sig lite tänkte jag skriva några inlägg kring bröllopet och resan, det kommer dyka upp nu i veckan som kommer :)

Men om vi ska hoppa tillbaka till i torsdags:

Sanel bor, som jag tidigare förklarat, i Bosnien och är inte svensk medborgare, så han får bara stanna här i max 90 dagar innan han måste återvända till Bosnien, stanna där 90 dagar och sen får han åter besöka Sverige. Jag har mått extra dåligt inför just den här gången när han skulle åka tillbaka: vi kommer inom kort söka uppehållstillstånd till Sanel så att han kan få komma och bo med mig här i Sverige.

Först trodde vi att han skulle behöva vänta i Bosnien under handläggningstiden hos migrationsverket - vilket tar 14-20 månader(!) och att vi skulle behöva söka extra för att Sanel skulle få komma på besök hit under den tiden. Jag ställde in mig på att resa med till Sarajevo, förberedde både plan B och C om han ändå var tvungen att vänta kvar i Bosnien - planerade hur jag i värsta fall kunde dela upp min semester under året och besöka honom med några månaders mellanrum osv.

När Sanel åkte i torsdags var jag så förtvivlat ledsen. Med allt kring bröllopet och Stockholmsresa hade jag inte mentalt hunnit ställa in mig på att vara utan honom, och jag visste inte när han skulle komma till Sverige nästa gång. Om 3 månader? 1 år, 2 år..?

Men så mejlade jag till migrationsverket och frågade hur det låg till, var han tvungen att vänta kvar i Bosnien tills allt var klart? Jag fick faktiskt svar innan 1 timme gått: han får fortsätta komma och stanna i 3 månader! Så. Jäkla. Underbart! Helt plötsligt släppte så mycket ångest, funderingar och tankar. Han kan komma hit och fira våra födelsedagar, jul & nyår i december, vi kan planera hur vi ska spendera semestern nästa sommar och jag behöver inte vänta en dag längre än 90 dagar för att få se honom igen.

Jag vågar absolut inte ta ut någon seger i förskott - jag är rädd för att något skulle gå fel i processen. Att Sanel eller jag skulle få hjärnsläpp under intervjufrågorna från migrationsverket, att vi missar skicka in något viktigt papper eller att något annat skulle hända. Men just nu känns det för första gången på länge faktiskt bra. För min del kan processen få ta 3 år om det skulle vara så - han får fortsätta komma till Sverige, vi har varandra och det löser sig alltid i tillslut!

Gillar

Kommentarer

Celine,
Hoppas att det löser sig för er så att han kan stanna <3
celinelf.blogg.se
Mirre,
Nu hoppas vi att det löser sig och låter ju som det är en bra lösning just nu, samt så fina ni var, grattis till er
sweetwords.se
Anita,
Så fina bilder!
siliiins.blogg.se/
Alice,
ÅH, vilken lättnad när du fick svar på mejlet! Håller tummarna för att allt löser sig helt! <3
lallizzlife.blogg.se
Christina,
Grattis till bröllopet 😃
Så himla skönt att ni fick svar. Hoppas att det går fort med söknaden och att den blir godkänd 😊
www.jinxedchrissie.blogspot.com