Dagen innan bröllopet

Två dagar innan bröllopet drog Sanels best man, en vän till Sanel och min bror med Sanel till stan för att äta lite gott och ha en trevlig kväll, en lugnare svensexa med andra ord. Dock blev det inte så värst "lugnt" - Sanel blev bjuden på alkohol och min kära broder lyckades med (den svåra) uppgiften att supa honom under bordet, och det rejält.

Så hela fredagen låg Sanel till sängs och mådde pyton, så han fick bli hemma medan jag åkte iväg till bröllopslokalen för att pynta. Under dagen fick jag så otroligt mycket hjälp av framförallt Emma och min mamma: Emma susade omkring i lokalen, upp och ner från en ranglig stege, fick upp 'pompoms', banderoller och lyckades dessutom skapa en rejäl ballongbåge (något som faktiskt Sanel önskat flera månader tidigare men som jag inte hade en aning om hur man ordnar, men Emma fixade det!). Mamma hade redan dagen innan börjat med maten och fortsatte även hela fredagen - dubbelmarinerad oxfilé med potatisgratäng skulle det bli till varmrätt och pannacotta till efterrätt, så det var en hel del att göra.

Vi hade också den stora turen att mina föräldrar är bekant med en dam som jobbat inom restaurang hela sitt liv, så hon kom och hjälpte oss att få i ordning dukning m.m. Även Åsa, Jessica och Jennifer dök upp och hjälpte oss med dekorationerna.

Mamma hade frågat mig flera månader innan bröllopet om jag ville ha den bröllopskrona som mormor hade burit på sitt bröllop - en grön, ståltrådskrona som, tyvärr, inte alls var i min stil. Men så att den ändå kunde vara med på bröllopet lade både mamma och framförallt pappa ner mycket tid på kronan så att den kunde passa in på vårat bröllop. Den sprayades i silver (våra temafärger var, som ni kanske redan gissat utifrån bilderna, mörkrött, vitt och silver), de hittade 2 runda speglar att ställa den på, pappa knåpade ihop ett mörkrött pärlband att ha i botten och dekorationspärlor köptes in till kronspetsarna. Som pricken över i:et stoltserade två kärleksduvor på toppen.

Jag blir rörd av all kärlek och omtanke som ligger bakom och kronan blev verkligen jätte fin! Den är numera bosatt i ett glasskåp här hemma

Vi spenderade hela dagen i lokalen med att fixa och dona, hittade en bra plats att fota gruppbilderna på och när vi tillslut lämnade bygdegården vid 21-tiden åkte jag och Jessica iväg för att slänga ett öga på en fotoplats i grannstaden dit vi planerade att fota porträtten.

När jag väl kom hem till sjuklingen kändes allt väldigt bra. Vi låg i fas, allt hade hunnits med och det var bara att vänta in morgondagen!

Gillar

Kommentarer

Fantasy Dining,
Åh vad trevligt! Älskar färgvalet. Lycka till och grattis kramar .
www.fantasydining.com
Mirre,
Oh mycket förberedlser och fint ni gjort
sweetwords.se
Sarah,
Så fint ni har gjort 😊
CheerSarah.devote.se
Vano,
Wow såå fint ni hade gjort. Antar att ni nu gift er och befinner er antagligen på ert smekmånad. Då hoppas jag i har det mysigt. Vill se bilder på bröllopet och läsa om allt när du sen landat och har tid att uppdatera. Kram
vanissajulclaude.se
Cissi,
Men så fint ni fixat!
nastanperfekt.blo.gg