Header

Jag tittar upp på dig in i dina blågröna vackra ögon och kan inte låta bli att le, ett leende som sprider sig i hela ansiktet och får varenda cell i min kropp att stråla av lycka och kärlek. Det är när du ler tillbaka med ditt strålande vackra leende som jag vet att det är dig jag vill spendera resten av mitt liv med, det är dig jag vill skaffa barn med, det är dig jag vill gifta mig med, det är dig jag vill kyssa godnatt varje kväll tills mitt sista andetag är taget.

Jag trodde inte det var möjligt att älska en människa så mycket som jag älskar dig, att man kan älska en människa så mycket att det gör ont i kroppen. Att älska en människa så mycket att man är villig att offra sitt eget liv.

"En dag kommer du träffa en människa som kramar dig så hårt, att alla dina trasiga bitar kommer på plats igen"

Det är ett klassiskt talesätt, men det var när jag träffade dig som jag kände att detta är inte bara ett talesätt, utan det är en sanning. Du gjorde mig hel igen, med dig är jag hel. Jag är ingen lätt människa att hantera och det är inte vem som helst som kan det, det krävs en stark och godhjärtad människa att kunna det, vilket är precis det du är. Du lyfter alltid upp mig och kan du inte det så håller du om mig. Du är mitt allt.

Det är svårt, att sätta ord på hur jag känner för dig. Det är så mycket jag vill säga till dig och det är det som är problemet, det blir så mycket att det blir tomt på ord. Jag trodde aldrig att en människa kunde vara perfekt, tills jag mötte dig. Det kanske är något alla säger när dom är kära, men det är det bästa sättet jag kan beskriva dig på. Perfekt, på insidan och utsidan.

I hela 2 år har jag fått se det vackra leendet du har och det vill jag se i resten av mitt liv.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Regnet piskar mot fönstret hårt och högljutt, jag kan höra hur det blåser och plaskandet av vatten när bilar kör förbi. Den vita och fridfulla snön har nu ersatts av ett blåsande regn. Jag tittar ut genom fönstret och allt jag ser är ett grått, tråkigt och deprimerande väder. Jag är så trött på detta väder.

Att svenskar alltid ska prata eller klaga över vädret är något vi alla vet, detta är ändå något som kännetecknar oss svenskar trots allt. Jag har inget emot att prata om vädret som är, detta är ändå något som jag själv går runt och stör mig på eller tänker på så varför inte prata om det?

Början på den förra sommaren började väldigt bra, med mycket värme väldigt tidigt. Jag och sambon hade så många planer på vad som skulle göras den sommaren. Hälsa på familj, hitta på saker som man bara gör på sommaren och bara njuta! Men så blev inte fallet tyvärr. Han fick jobb och var tvungen att jobba hela sommaren och jag gick in i väggen vilket ledde till min nuvarande depression. Det var så mycket jag ville göra. Åka iväg på en badplats med min sambo och bada, åka in till stan för att fika med nära och kära ofta, eller åka iväg till campingen hos min mamma i Norge. Det är typiskt, att säga man ska hitta på massvis med saker och slutar med att man knappt gör något av dem. Det är dock ett problem som alltid återkommer varje sommar, vädret. Är regn, blåst och en temperatur på under 20 grader en sommar? nej. Men augusti månad blev lovande då vi hade strålade sol och värme, bättre sent än aldrig.

Att ligga här i soffan med en varm filt och en kopp te i handen för att sedan se ut och se hur det regnar hysteriskt och blåser nu mitt i vintern gör mig så nedstämd, det är nu jag saknar sommaren extra mycket.

Likes

Comments

​Du går upp tidigt på morgonen med din pojkvän och kysser han hejdå innan han går ut genom ytterdörren för att gå till jobbet. Till frukost gör du en god macka med lite grönsaker på och ditt älskade goda te för att sedan sätta dig i soffan och se en serie tillsammans med din goda frukost. Dom kommande timmarna ägnar du åt att städa lite och hålla dig sysselsatt genom att måla lite eller se en film/serie. Du känner dig lugn och avslappnad, du känner dig inspirerad och fantasifull, du känner dig glad och lycklig. Du hittar på saker och känner att ditt liv flyter på. Detta kan hålla i sig i flera dagar men även till och med veckor. Men det varar inte för alltid och glädjen ersätts istället av smärtsam ångest och nedstämdhet.

Du känner det komma krypandes i din kropp, du spänner dig och hoppas på att denna gången kommer det inte vara lika länge och lika smärtsamt. Du kan aldrig veta hur denna gången blir, det är alltid olika varje gång. Men du vet djupt inom dig att denna gången blir det jobbigt, väldigt jobbigt. "vad kan jag göra?" tänker du. Du berättar för din partner och varnar han, för han är den enda du känner tillit till och förstår dig. Det gör ont i ditt hjärta när du väljer att inte berätta för din familj eller vänner, dom som står dig så nära, dom som du älskar så mycket. Dom har svikit dig, sårat dig och förstår dig inte. Dom vill inte förstå. 

skakandes med tårar rinnandes nedför dina kinder tränger du bort alla mörka tankar och tänker på att detta kommer inte vara för alltid, någon gång lyckas du bli av med det och leva ett lyckligt liv med många skratt från din mun. du ska klara detta, precis som du har gjort en gång tidigare. 

Idag är en dålig dag och fler kommer det bli. 

Likes

Comments

​​​Jag tror nog att dom flesta människorna njuter av att ha helg, att vara ledig och vara fri för en sekund. När jag tänker på hur andra människor firar helg så antar jag att dom sover ut, äter massa gott och hittar kanske på något, eller eventuellt myser hemma i lugn och ro med sina nära och kära. Om jag ska utgå ifrån vad jag har sett, hört och upplevt (som liten) så är detta vad dem flesta gör på helgen.

Men inte för mig. Om jag ska förklara det kortfattat hur det ser ut på helgerna för mig så sitter jag i princip hemma i soffan med min sambo och bara myser i lugn och ro, ibland med lite gott att dricka och äta till film eller bara kopplar av med han. Jag förstår vad ni tänker och tycker, detta är väl något alla gör, right? jo på sätt och vis, men så enkelt och skönt är det inte alltid psykiskt.  

vardagarna kan blir väldigt påfrestande för mig, min sambo jobbar och jag är ensam dagarna långa tills han kommer hem. Jag vet, kanske blir det enklare att klara av vardagarna om jag skaffar en hobby? hittar på något? Jodå, jag har försökt. Det kan funka i några dagar sen går det inte mer helt enkelt, allt blir kaos i huvudet. Men, detta ska jag gå mer in på någon annan dag och inte idag. 

Helg för mig betyder att jag och sambon får några dagar tillsammans att andas och koppla av både fysiskt och psykiskt, och det betyder väldigt mycket för mig. Man förstår då kanske att jag helst inte vill spendera denna tid på helgerna till att blogga. Det är inte alltid en dans på rosor för mig att blogga, ibland tar det timmar, tårar och ångest innan ett inlägg publiceras. 

Huvudsaken är att jag förmodligen inte kommer blogga på helgerna, kanske kan det hända ibland men inte så ofta. Njut av eran helg nu för det ska jag absolut göra med kärleken i mitt liv. 

Likes

Comments

​Vi alla människor är unika och olika, samma sak gäller när det kommer till att bearbeta saker såsom stress, ångest och ett fullspäckat schema. Vi alla fixar och bearbetar detta på olika sätt. 

Jag är en människa som väldigt lätt blir stressad och när stressen blir mycket övergår det till en slags ångest där jag i slutändan står och inte vet riktigt vad jag ska göra eller ta vägen. Många kan tro att jag inte har så mycket att göra med tanke på att jag är sjukskriven och är hemma dagarna långa, men det är där dom har fel helt enkelt. Jag har mina saker jag måste göra på dagarna och andra saker inbokade. Det kan vara att vänner kommer på besök, att saker måste fixas åt katterna eller vardagliga sysslor, ja ni fattar. 

Men, låt oss prata om elefanten i rummet, det uppenbara. Jag har inte vart aktiv här på bloggen på ca en vecka och tänkte att ni borde veta varför. Jag har vart mycket hos en nära vän som bor i princip bor granne med mig och vi alla vet hur underbart och roligt det kan vara att umgås med sin bästa vän en lång tid, man blir glad helt enkelt och har kul.  Min hyresvärd har vart här och renoverat men även vart här för att planera eventuellt mer renovering. Slutligen då så har ena katten kastreras idag och det må låta löjligt men detta är något jag gått runt och oroat med för väldigt mycket, främst för jag inte hade en aning hur han skulle hantera detta med att sitta i en bur på en buss, men också för att det kanske händer någon komplikation under ingreppet. 

För mig har det vart mycket med allt detta då jag som tidigare nämt blir lätt stressad och får lätt mycket ångest, men nu är allt detta fixat och förhoppningsvis kan jag komma till ro för att fortsätta blogga som vanligt igen, ha tålamod med mig. 

Jag får hoppas att ni andra inte haft det lika stressigt som jag och imorgon kommer ett nytt inlägg på bloggen igen. 

Likes

Comments

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​En självständig och energifylld kvinna som vet hur man säger ifrån och inte tar skit från någon, Hon älskar att vara med andra människor men uppskattar gärna att vara ensam då hon vet att saker och ting blir gjorda lättare på det viset, men även för att hon uppskattar tystnaden och lugnet. Hon trivdes med sig själv. 

Idag sitter hon i soffan och gråter i ren panik, skakar och tanken på kniven eller spritflaskan tar all hennes energi för att låta bli. Hennes sambo jobbar sent, hennes vänner har skola eller jobb att vara på och hennes föräldrar jobbar även dom. Alla är upptagna, alla har ett eget liv som går framåt, alla vet vad dom ska göra med sitt liv. Dom kan inte vara med henne, hålla henne sällskap eller göra henne lugn. Det är inte deras fel, det vet hon. Dom vet inte hur hon blir när hon är ensam, livrädd.

Kvinnan som uppskattade att vara med sig själv, är nu livrädd att vara med sig själv. Hon börjar tänka och dessa tankar är dom mörkaste hon har, tankar andra människor chockat backar ett steg tillbaka till. Man skulle kunna säga att det är hennes demoner inombords, dom är så mörka och smärtsamma så att hon inte litar på sig själv. Hon vet vad hon är kapabel till och vill inte att det ska hända igen, hon vill inte oroa eller göra folk besvikna. Hon måste vara stark och en bra förebild och det är hon, när hon är bland människor. 

Hon brukade jobba, hon brukade skratta och hon visste vad hon ville göra med sitt liv. Hon var lycklig. Hon sitter och gråter, hon orkar inte ha dessa tankar och hon orkar inte denna smärtan i kroppen. Denna ensamheten får henne att ge upp, sakta men säkert känner hon hur orken tar slut, det gör för ont att andas, det gör för ont att leva.

Hennes sambo kommer hem och ser henne sittandes i soffan panikslagen med tårar rinnandes nedför hennes kinder och han håller om henne, torkar hennes tårar och pussar henne på pannan. Paniken börjar avta, tårarna slutar rinna och hon känner sig lycklig igen. Han får henne att tänka på allt bra hon har i detta livet, hur många som älskar henne och vad som gör henne speciell. 

Hon har lärt sig att fokusera på det positiva och göra saker som gör henne glad. Varje dag lär hon sig att handskas med ensamheten, ibland går det bra och ibland går det mindre bra, men hon kämpar på. Men det viktigaste av allt, hon vet att hon inte är ensam om detta. 


Likes

Comments

​Efter en god natts sömn så mår jag betydligt bättre idag än vad jag gjorde i måndags och tisdags. Kroppen värker fortfarande och ångesten finns fortfarande kvar men vetskapen om att bra saker kommer hända snart får mig att kämpa lite extra. Det är så lätt att fokusera på allt det dåliga och jobbiga just nu men jag försöker att gå framåt. Genom att ligga i soffan med lite gott och se på Sherlock Holmes blir dagen hållbar. Men! Imorgon blir det bättre då sambon inte jobbar sent och vi ska planera lite roliga äventyr som kommer hända snart. Imorgon kommer även ett inlägg om ett viktigt ämne, vilket det blir har jag inte bestämt än men vi får se imorgon. 

Ni kanske undrar varför jag publicerar alla mina inlägg så sent på kvällen och det är för att jag är en nattuggla vilket leder till att jag är uppe väldigt sent. På dagarna försöker jag koppla av och vila så det känns bättre och lättare för mig personligen att sitta sent på kvällen och skriva samtidigt när sambon är bredvid mig och spelar, och ja han är lite av en gamer haha. Jag får hoppas på en god natts sömn idag så jag kan ladda upp inför det viktiga inlägget imorgon. 

Likes

Comments

​Igår gjorde jag aldrig ett inlägg här på bloggen och närapå var det att det inte blev av idag heller. För er som inte vet så har jag nämligen som ett personligt mål att skriva ett inlägg på bloggen varje dag, åtminstone försöka. 

om vi återkommer då till igår och om varför det aldrig blev ett inlägg så kan man förstå kanske mycket bara genom att läsa rubriken till detta inlägg, nämligen Ångest. Uppenbarligen finns det otroligt mycket jag skulle vilja skriva om just ångest och vilja gå in lite djupare på det ämnet, men det är ingenting jag kommer göra idag, men det kommer! 

Igår(Måndags) började bra och avslappnat då sambon var ledig denna dagen och vi kunde börja dagen med att sova ut. Detta med sömnlöshet har jag tagit upp tidigare och det var skönt att kunna ligga kvar i sängen och verkligen sova ut med han för en gångs skull. Resten av dagen bestod av att sambon spelade lite tv-spel och jag växlade mellan att kolla på och sminka mig(för nöjes skull). Närmare eftermiddagen får jag ett meddelande där en av mina närmaste vänner frågar vad jag har för mig varpå hon undrade om vi ville komma över på en kaffe, vi tackade med nöje ja och gick sedan glatt iväg till henne då hon bor 5 minuter ifrån oss.  Vi kom hem några timmar senare och jag var bubblig och glad, för att sedan bli nedstämd och ångestfylld. Jag kunde inte sova och kroppen gjorde ont och sedan kom paniken krypandes. Sedan dess har jag inte sovit och idag var ångesten  snäppet värre så dagen spenderades med min vän som gjorde dagen bättre. Vissa dagar är värre än andra och så var fallet med dessa dagar. När ångesten är som högst måste jag ha någon nära mig då ensamhet är något jag inte klarar av men jag kan gå mer in på det en annan dag. Jag hoppas ni andra har haft det lite bättre än mig dessa dagar och nu blir det en varm kopp te och hoppas på att jag får sömn denna natten. 

Likes

Comments

​Det krävs inte en smart människa för att förstå att psykisk ohälsa och sömnproblem är något som oftast hör ihop. Många får mer och värre mardrömmar och andra har bara helt enkelt svårt att sova samt vaknar upp till och från under natten. Inte nog med det så går du runt och känner dig konstant trött även om du skulle få tillräckligt med mycket sömn som kroppen behöver. Detta blir väldigt påfrestande och vi alla har olika sätt för att hantera detta eller knep för att få bättre sömn.  I mitt fall har jag mina knep och att somna är oftast inget större problem, däremot är det mardrömmarna som håller mig vaken om nätterna men även påverkar mig under dagtid. Man brukar vanligtvis inte komma ihåg sina drömmar och komiskt nog har man en tendens att komma ihåg sina mardrömmar, tyvärr. När man hör ordet "mardröm" så är oftast första tanken som kommer upp just monster, och ja vissa har mardrömmar om just monster men det finns värre saker att drömma om. Hos mig är det när nära och kära dör, rakt framför en. Du vaknar upp alldeles kallsvettig och inser att du har gråtit i sömnen och gör det ytterligare igen när du vaknat, i ren panik. Du går runt i dagar och har kvar bilderna i huvudet och varje gång du kommer att tänka på det känner du paniken byggas upp i dig sakta men säkert. Uppenbarligen kan jag inte göra någonting åt mina mardrömmar, men jag kan faktiskt göra någonting åt just sömnlösheten, att inte kunna somna i lugn och ro. Mitt knep brukar vara att ta en varm dusch innan läggdags eller en varm kopp te. Men det som fungerar allra bästa för tillfället är att ha igång någonting på Ipaden bredvid sängen. Det kan vara ett Youtube-klipp, en film eller en serie, oavsett så somnar jag som en bebis till det. Jag vet inte varför jag somnar så lätt till detta och jag vet även att det kanske inte är det bästa att göra heller, men det funkar för tillfället och det är det som räknas just nu. Jag kommer säkerligen komma på bättre och kanske mer hälsosammare knep för att somna i framtiden men just nu är detta det enda som fungerar och jag hoppas att alla andra även har ett knep som fungerar till alla sömnlösa nätter.

Likes

Comments

Hej och välkommen till min blogg! Detta blir mitt första inlägg och ha i åtanke att jag har ingen erfarenhet av att blogga så förvänta er inte för mycket av mig (i alla fall nu i början). Denna blogg startades delvis för att jag älskar att skriva och tanken på att andra kan få en liten inblick hur mitt liv är och fungerar gör det självklart lite mer spännande. Det kommer skrivas mycket om psykisk ohälsa och känslor överlag så jag skulle inte vilja påstå att detta är en "vanlig" blogg. Som jag tidigare nämn så startade jag denna blogg för min passion av att skriva och INTE för att kunna tjäna pengar eller bli "känd"

Så vem är jag? Nelly heter jag och är 20 år gammal som bor i en lägenhet tillsammans med min pojkvän och två katter. Du som läsare kommer få läsa mycket om min psykiska ohälsa som jag tidigare nämnt och hur jag upplever den, ibland positiva inlägg och ibland kanske lite mer negativa inlägg. Ångest och depression är dessa två sakerna jag har och är för tillfället sjukskriven. Jag är som person väldigt kreativ så att måla och skriva är bland annat dom två sakerna jag brinner för, så förvänta er inlägg om det också. Målet är att bli en Psykolog i hopp om att hjälpa andra och det kan man säga är lite av mitt mål med denna blogg med, att upplysa och hjälpa andra. som sagt, välkommen och hoppas du som läsare tycker om det du ser och läser i denna blogg!

Likes

Comments