Jag är tillbaka min gamla goda vän

Jag ser mig själv i spegeln, jag är nöjd eftersom detta är jag, detta har varit jag, Nelly, i 18 år. Jag brukar egentligen inte stå framför spegeln, jag har aldrig riktigt trivs där. Men just nu så trivs jag. Jag har inte alltid varit nöjd, jag har inte alltid kunnat stå här och ge mig själv ett leende, en liten nick. Jag har alltid varit en person som stuckit ut i negativa format. Jag har sedan liten blivit spelad på. Nästan som schack, alla emot en. Jag har varit den tjejen, tjejen som sitter på toaletten på rasterna, som duckar huvudet när spegeln bjuder in till ett samtal och skriker i kudden för där fick jag vara svag. Jag har många gånger gett upp på mänskligheten, undrat om jag var den enda, den enda som inte ville någon illa.

Jag vågade aldrig kolla mig i spegeln för jag var rädd att dem hade rätt, men det hade dem inte, ingen av dem. Nu står jag äntligen här stolt och kan inte minnas hur jag såg ut senast jag stod här - framför spegeln. För nu är jag tillbaka min gamla goda vän, och jag är här för att stanna.

Ni undrar säkert vart allt flum kommer ifrån. Jag är så ledsen för våran skull. Att vi tjejer inte kan älska oss. Att vi tjejer inte kan älska varandra. För oavsett hur långt vi kommer i utvecklingen, oavsett hur mycket nytt vi lär oss, så kommer vi aldrig lära oss att älska oss själva. Är det inte lite klyshigt att säga att alla är vackra? Men är vi inte det? Eller är vi iallafall inte värda att bli älskade. För om världen håller på att gå sönder, syret håller på och ta slut, kan vi starta något nytt, något som inte förstör, något som inte dödar. Det är inte så lätt. Kanske mer av en dröm. En dröm som är väldigt långt bort. Men den går att ta på och den går att nå och den vägen är värd att gå. Men för att nå en dröm måste man ha mål - delmål. Vi alla kan börja med att sluta, sluta trycka ner andra så är vårt första steg gått, ett steg närmare vår dröm, en gemensam dröm. Jag tror på oss. Tjejer det är dags att vi skärper oss och sluta trycka ner varandra och oss själva. 


Gillar

Kommentarer

juliablomgren
juliablomgren,
Så bra skrivet!!!nouw.com/juliablomgren
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229