Hej igen det var ett tag sen, men ni vet nog varför har skrivit det flera gånger på bloggen. Men nu kör vi igen.
Är du också stressad inför gymnasiet?, stop 🤚🏼ta det bara lugnt, stressa inte ännu mer än vad du redan gör om då går i nian. Ja det är nationella prov osv osv, men ta det lugnt ändå. Om du som jag inte har det bra i skolan också kanske inte har det så jättebra betyg. Prata med din SYV som ska alltid finnas på din skola.
Fråga om ni kan kolla på dina betyg tillsammans och sedan börja prata om hur ska jag fixa det här?

Jag och en till ( säger ej namnet ) vi är kompisar och vi båda har det ganska svårt i skolan. Vi två bestämde oss för att gå till våran SYV som är jättebra och pratade om att vi ville ha hjälp. Och frågade hur vi skulle kunna göra det här till ett bra år och vilka betyg som krävs för att komma in på den linjen vi vill gå.
Både jag och min bästa kompis ( säger ej namnet ) vi båda vill gå BF = barn och fritid.
Ett tips från mig om du har en kompis som du umgås med och ni båda kanske ligger lite under än alla andra gör arbetet tillsammans. Då menar jag inte att ni ska sitta på en lektion och jobba tillsammans på en uppgift då menar jag liksom att hjälpa varandra ( kanske borde ha skrivit de istället haha ) men hjälp varandra. Och om din kompis kanske är sjuk ifrån skolan nån dag. Se till då att du hjälper hen om den missat något så din kompisar inte börjar ligga efter igen i skolarbetet.
Det är mitt bästa tips hjälp varandra push varandra att bli motiverade.

Det här har hjälpt mig väldigt mycket genom att gå till SYV och haft min kompis vid min sida och är inte alls lika stressad längre. Hoppas att ni tar åt er och det kommer gå bra för er som går i nian att ni klarar att ta er in på gymnasiet jag hejar på er. Puss och kram❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 1 Readers

Likes

Comments

​​​Hej!,

Det första jag vill börja med att skriva är , förlåt för att jag inte har uppdaterat bloggen på ett väldigt långt tag men nu är jag tillbaka igen jag lovar ;). Det har varit väldigt mycket i skolan och jag gjorde saker på jullovet, mitt lov var väldigt lyckat jag fick vara med dem jag ville vara med och hade det super bra. Min julafton var också bra och nyår var också bra jag firade nyår med mina närmaste vänner och vi hade det super kul. 

Ja det är ju 2018 nu och jag blir sexton i sommar och jag börjar även gymnasiet vilket jag ser väldigt mycket fram emot. Men det finns ett "litet" problem. Mina betyg är inte så jättebra jag har underkänt i fyra ämnen, vilket då självklart inte är sådär jättebra. Jag ska verkligen inte ljuga för er, jag är verkligen inte någon toppenelev med "bra" betyg och så vidare. Jag har haft det ganska tufft sen jag började skolan, ända sen jag var liten och började lågstadiet så har jag haft det tufft i skolan. Det kan man inte tro eftersom lågstadiet är ganska enkelt om man säger så. Men jag hade verkligen jättesvårt att koncentrera mig och sitta still, så är det inte nu idag dock det har blivit bättre med det. Men jag har det fortfarande tufft.

Till exempel, jag lider av ganska grov ångest. Alla kan ha ångest men min ångest är ganska grov. Och det gör så att jag inte mår så jättebra, jag går till exempel till skolans kurator och hon är väldigt duktig. Vi pratar väldigt mycket och har väldigt bra kontakt med varandra. Jag kan bara skriva till henne ungefär när som helst när jag börja känna att det börjar bli jobbigt så får jag en tid för att prata ut. Jag stressar också väldigt mycket. Nu är det ju sista terminen innan gymnasiet och det är väldigt stressigt med prov/nationella prov och så vidare. Och jag har alltid haft det svårt att plugga inför prov, nu kan man ju inte plugga till nationella prov, men till vanliga prov så kan man ju plugga och det är jag inte så bra på. Och då blir jag nojig över det att det inte ska gå bra oftast så gör det ju de. Men ibland så blir det ju som det blir underkänt. 

Men jag känner såhär att jag kommer klara att jobba upp alla betyg förutom ett för det är ett ämne som jag hade förra terminen och nu har jag ett annat för att vi har grupper i skolan som ska ha det här ämnet och ett annat sen byter man efter en termin så ja men det är inte ett ämne som jag förmodligen inte kommer ha någon användning av i framtiden. Så är det bara, men jag kommer klara dem andra ämnena att jobba upp dem till ett godkänt i alla fall. Det räcker för mig. Och förhoppningsvis så räcker det för linjen jag ska gå på gymnasiet också. Jag har klarat mobbning under lågstadiet detta med betygen är ingen match för mig detta fixar jag. 

Detta året ska bli mitt år ingenting ska få förstöra det här för mig inte mitt mående, inte skolan, inga falska vänner ingenting. Och det ska bli en bra första termin på gymnasiet också för jag vet att jag kommer komma in jag bara vet det. Och jag ska klara mitt moppe kort också, för er som inte visste det så håller jag på att plugga till de, jag har bara sluttestet kvar och jag ska plugga hårt inför de för jag ska ha moppe till våren/sommaren. Men ja, jag har ganska mycket att se fram emot som till exempel min födelsedag, sommarlov och såklart gymnasiet och kanske få lite nya vänner också. 

Hoppas att ni där ute som läser min blogg har haft en bra julafton, lov/semester, nyår och en bra start på det nya året. Ni får ha det så bra, 

Har en fråga till er också, 

Om ni har något nyårslöfte vad är det i såna fall?

Tycker att det är ganska kul att veta andras nyårslöften, mitt nyårslöfte är att samla mod till att ta navel piercing, fixa betygen, komma in på barn och fritid på gymnasiet och såklart klara moppekortet. 

Puss och kram <3

Likes

Comments

Ja hörni, snart är det då julafton om sådär elva dagar. Det är helt galet. Personligen på senaste år så har jag inte tyckt om julen så jättemycket eller jo men jag har inte varit lika hypad inför julafton. :(

Jag har typ tröttnat på julen. Den är inte lika rolig som den var för kanske 5-10 år sedan. Idag är jag då femton år. Och när jag var mindre så älskade jag verkligen julen. Väldigt väldigt mycket borde jag nog säga istället.

Men nu när jag blivit lite äldre så tycker jag inte att det är så kul längre. Det är ju mysigt och så med människorna, maten, firandet, julklapparna ( dem spelar ingen så jättestor roll för mig ) men allt det där osv.
Det kanske beror på att vi har brutit en tradition, jag har då en faster som bodde här där jag bor. Och hon fyller den tjugofjärde december vilket då är julafton för oss här i Sverige. Iallafall, varje julaftonsmorgon då vaknade vi såklart, öppnade några julklappar och sedan åt vi alltid julfrukost hos henne och firade henne lite sådär. Sen åkte vi hem och öppnade resten av julklapparna. Och sedan åkte vi till någon av mina mostrar och kollade på Kalle Anka, sedan så åkte vi till min farmor och farfar och firade resten av kvällen av juliafton där.
Och några dagar innan julafton åkte vi alltid ut till mina sysslingar och högg julgran, vilket vi såklart fick.

Vi åkte alltid såhär mycket på julafton och det tyckte jag var mysigt, för jag fick träffa nästan hela min släkt liksom och fira med dem. Tills nu, min faster flyttade då för ett år sedan till sin sambo som bor ca 50min härifrån. Så det blir inte detsamma längre. Och vi har inte ens en riktig julgran vi har en plastgran. Den är ju fin men jag vill helst ha en riktig julgran som doftar. Och nu i år så ska vi fira hela julaftonsmorgonen hemma bara min familj inte åka på någon frukost hos min faster. Och vi ska inte åka och fira med min mammas sida som vi brukade göra och kolla Kalle Anka. Vi ska bara vara hemma och sedan åka till farmor och farfar och fira hela dagen där. Och på lördag denna vecka så ska vi till min faster för att fira hennes födelsedag innan hon fyller och samtidigt fira hennes sambo som fyller några dagar innan min faster. Och på söndag så ska vi till min mormor för vi träffar henne inte på julafton som vi brukar göra. Det verkar som att jag egentligen inte borde klaga för vet att det finns barn och vuxna människor som inte har en familj art fira med alls. Men det är det att jag hatar förändringar.

Men såklart så kommer jag naturligtvis ha en bra julafton och det hoppas jag ni andra också kommer att få. Men det är lite vad jag känner inför julen. Men jag hoppas att alla har en god jul och får ett gått nytt år. Puss och kram ta hand om varandra och gör någon riktig bra gärning för andra nu inför julen. För som sagt det finns ju dem som inte kan/ inte får fira jul pågrund av olika anledningar. Ha det så bra <3

  • 9 Readers

Likes

Comments

Ja som ni nog ser på rubriken så har jag väldigt mycket plugg just nu i skolan och betyg ska sättas för den här terminen, det har uppstått väldigt mycket i skolan och det har dragit ner mig till botten verkligen. Så jag har väldigt mycket att ta igen nu till vårterminen. Men jag kommer klara det jag bara vet de. Och jag har bestämt vilken linje jag ska gå på gymnasiet. Jag vill gå barn och fritidsprogrammet. Jag vill bli elevassistent och jag tycker det är kul att vara runt barn och människor. Så ja jag vill gå det programmet och jag ska gå det programmet tillsammans med min allra bästa vän. Och nej hon har inte påverkat mitt val, vi är bara intresserade av samma sak. Och det tycker jag är väldigt skönt för då går jag med någon som jag känner så det är väldigt skönt. Men nu vet ni hur läget ligger till. Det är det gamla vanliga mycket plugg och sånt men jag fixar det här om jag bara sköter mig vilket jag kommer göra för vill verkligen komma in på det programmet. Ni får ha en fortsatt bra Torsdag vi hörs snart igen puss och kram och vi kämpar tillsammans om något är jobbigt <3 vi är en familj kom ihåg de <3

  • 8 Readers

Likes

Comments

Ja som ni ser i rubriken så vill jag byta namn. Jag vet att det kostar och att man måste ha föräldrars tillåtelse och jag vet att man måste ansöka om det på skatteverket.

Men till varför jag vill byta namn. Jo det är såhär att jag vill byta namn för att jag trivs helt enkelt inte i mitt riktiga namn som är Wilma. Visst det är ett jättefint namn det klagar jag inte på. Men som sagt jag trivs inte i det namnet längre och det jag har gått igenom vill jag bara lägga mig bakom mig och det gäller mitt namn också.

Jag har velat byta namn ganska länge nu ungefär två och ett halvt år tillbaka. Så jag har funderat på olika namn som tillexempel Amanda, linnea m.m. Och sen har ja ju namnet på bloggen Nell förkortning för Nellie och det tycker jag väldigt om. Så jag funderar på att byta mitt namn till Nellie.

Jag ska försöka prata med mina föräldrar för det här är verkligen nånting som jag vill och jag vet att jag inte kommer ångra mig men det kan nog ta ett tag. Men nu vet ni hur läget ligger till. Hoppas att alla ni har det bra och att ni får en bra vecka.

  • 11 Readers

Likes

Comments

Jaha då är helgen slut eller kanske inte helt slut men det är söndag. Och i morgon blir att gå till skolan igen. Har haft en super bra helg, jag har fått sova ut ordentligt nu så jag kan starta om med min rutin igen. Förra veckan var inte den bästa veckan. Jag mådde super dåligt inte fysiskt men psykiskt. Och det var hemskt, jag kunde verkligen inte koncentrera mig på skolan jag mådde verkligen jättedåligt. Men nu och framåt så ska jag bättra mig och komma på banan igen. Igår så var jag med några kompisar och dem är verkligen mina glädjespridare. Jag gillar dem så otroligt mycket. Såna ska man ha i livet. Så nu mår jag mycket bättre trots att det är söndag. Men som alltid så finns ju min ångest där hela tiden men jag har lärt mig att leva med den nu. Och jag klarar mig men ibland kan den vara väldigt jobbig. Men nu ska vi inte bli deppiga vi skiter i ångesten den får vara kvar där. I alla fall nu sitter jag vid matbordet och ska äta lite ägg och dricka oboy låter som frukost men nej det är de ej. Jag gillar bara att äta. Men i alla fall. Ni får ha en fortsatt trevlig söndag så hörs vi förmodligen snart igen. <3 <3 <3 puss och kram <3 <3 <3

  • 11 Readers

Likes

Comments

Hejsan igen, känner att jag har börjat komma igång med bloggen lite mer nu och det gör mig väldigt glad. I alla fall, som ni kanske vet så tror jag att jag skrev att jag hade börjat på dans, och det är det bästa jag gjort asså verkligen mitt hjärta brinner verkligen för det. Men i alla fall i morgon så har jag min första men olyckligtvis min sista dansuppvisning faktiskt eller det beror ju på om jag försätter med dansen på fritiden vilket jag förmodligen kommer att göra för som sagt tycker att det är verkligen är super kul att dansa. Men som sagt. I morgon så har jag min första dansuppvisning. Jag och mina danskamrater ska dansa till treornas konsert. Och då är det olika teman. Kommer inte riktigt ihåg vad det är för tema i år. Men det kommer bli super kul att få dansa inför andra människor. Är super nervös eftersom det är min första. Men idag på repet så gick det väldigt bra faktiskt. Gjorde lite småfel men alla gör misstag ibland och det är okej. Men jag gjorde rätt andra gången vi övade idag. Så ja men ville berätta för er och jag längtar redan. Dock så måste jag gå upp 06:00 för 07:45 så måste jag vara på skolan för vi ska repa lite till på danserna och öva. Och sedan klockan 09:00 tror jag så börjar det. Och så är det en gång på kvällen också runt kl 18:00. Men jag ser fram emot de. Hade så jättebra puss och hej <3

Likes

Comments

Hejsan allesammans, nu har måndagen gått och det är snart dags att lägga sig. Eller iallafall för min del är super trött för det har varit en väldigt lång dag för mig idag i skolan. Men slut tjatat om skolan. Idag så fick vi hämta en till familjemedlem och det är en liten kattunge. Hennes namn är Lisen jag valde det och dem andra tyckte att det var ett fint namn. Just nu så ligger hon bredvid mig här i soffan och sover medans hon gör det så övar jag lite på franska glosor. Vi har ju en katt sen tidigare eller vi har han fortfarande men han är ganska rädd av sig så han vågar inte mysa med en. Det kan vara någon gång ibland han kommer upp i sängen och lägger dig och myser med en, men det är inte ofta. Men nu är det problemet löst för Lisen är väldigt mysig av sig. Man kan klappa henne utan att hon sticker iväg och hon har inga problem med att lägga sig vid en. Och det tycker jag väldigt mycket om. Men Aa jag ville bara berätta att vi fått en ny familjemedlem så det var nog allt egentligen. Kommer lägga in en bild på henne och en till bild som jag tycker är väldigt mysig nu när det snart är vinter och kallt. Vi har nämligen en kamin i vårat vardagsrum på nedervåningen och just nu är det väldigt skönt och varmt och mysigt. Hoppas att alla har haft en bra helg och att alla pappor där ute har haft en trevlig och rolig farsdag puss och kram <33

Likes

Comments

Ja hej det var ett tag sen förlåt mig men som jag nog skrivit tidigare så tar jag mitt mående i första hand. Och just nu mår jag inte så jättebra direkt. Det är väldigt mycket som hänt de här månaderna, en väldigt obehaglig grej har hänt en av mina bästa vänner. Och det är ganska stort just nu det är ett väldigt känsligt ämne. Men kommer inte ta upp det på bloggen för att visa respekt för min bästa vän. Men det påverkar mig och mina andra vänner som då är vän med den här tjejen. Som blivit utsatt för detta. Och sedan är det lite om mig också jag har då börjat äta mindre för jag tycker inte om min kropp jag tycker inte om nånting om mig själv inget alls jag vill spy på mig själv. Har då inte slutat äta men jag har börjat äta mindre och mindre och ibland kommer det upp igen. Så ja och sedan är det också att jag lider av socialfobi och då tkr min lärare att det är en bra idé att ställa mig framför människor och snacka. Hen måste ju vilja mig något illa, min lärare vet då att jag har socialfobi men gör ändå såhär mot mig tack så jättemycket. Det är bara jobbigt att skriva detta men jag mår verkligen inte bra jag gör verkligen de... Jag vill verkligen inte detta. Och jag vet alla mår dåligt ibland men jag mår dåligt väldigt ofta och jag försöker varje dag att inte gråta, jag försöker va med vänner, jag försöker verkligen gå upp från sängen och ta mig till skolan. Men det bli aldrig bra. Har gått hos kuratorn i tre år nu men inget hjälper jag vet inte vad jag ska göra. Jag har underbara vänner som stöttar mig i exakt allt och dem finns där för mig men känner mig ändå ensam i allting. Till och med mina föräldrar ser att jag mår inte bra och dem försöker hjälpa mig men det går inget vidare. SNÄLLA NÅGON HJÄLP MIG!.

Likes

Comments

Idag klockan 05:45 så fick min mamma reda på av hennes syster ( min moster ofc ) att hennes häst hade en liten annan häst i hennes box. Våran Denta hade fött under natten ett litet "föl" varför jag skriver "föl" är för att detta "fölet" är inget föl det är en mula. För er som inte vet vad en mula är så ska jag berätta det för er. Jo det är så här att en mula är hälften häst hälften åsna. Och det är vad våran häst har fött. och det blev en väldigt stor överraskning det blev också en hona och gissa vad hon heter, jo Supries det var pappa som döpte henne och det tyckte alla att det passade bra för att det blev en väldigt stor överraskning, Ingen as oss visste att Denta var gravid och det visste inte dem förra ägarna heller dem hade kollat med ultra ljud och ingenting visades. Men nu idag helt plötsligt så stod det en lite krabat i boxen. Tog lite bilder när vi var uppe i stallet så här får in en liten syn på hur hon ser ut. Lilla älskade Suprise <33

Likes

Comments