Vardagen

Jag bloggade för ett tag sedan på en annan blogg, jag tyckte att det var super kul men efter ett tag tappar jag inspon och det blir bara tråkiga inlägg. Jag har därför ett förslag. Jag har sett och följer många andra personer på instagram som har som en liten blogg där.Dom lägger ut bilder och videosar och skriver om deras träningar och vardagen med deras/denns häst.

Jag tror att jag skulle kunna uppdatera mera om jag också hade så. Det kommer komma fler "inlägg" och jag tror också att fler folk kommer orka gå in att kolla då det är ett lättare och smidigare alternativ.

Jag kommer därför starta ett hästinstagramkonto där det blir som en lite blogg, jag lägger ut videosar och bilder och skriver om träningar, tävlingar mm.

Gå in på instagram och följ:

nw.dressage

nw.dressage


Hoppas ni fortsätter följa min resa!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Östergårdens Streiff, Vardagen

Nouw har helt spårat ur på lin mobil och dator, vet inte vad som händer eller varför men inlägger kommer inte ut. Jätte skumt. Därför har der typ inte varit någon uppdatering här, sorry!

Efter skolan åkte jag till stallet och skulle rida dressyr på Dancii, jag red inte bra idag och då blev det inte bra i slutändan. Jag var hungrig och det är inte min starka soda att rida när jag är hungrig. I slutet gick det dock jätte bra när han slappnade av, red på utevolten och det var två hästar som blev lite för glada några gånger så han blev lite spänd.

Imorgon har jag haft Dancer i 1 vecka, känns som ganska långt men egentligen är det superkort. Har hittat ganska många knappar på honom redan nu och han är verkligen den jag har letat efter.

Imorgon ska jag efter skolan åka till stallet och rida ut Dancer, jag ska rida ut själv för att se hur han är då. På torsdag ska jag träna för min tränare, är suuuuper taggad.

Nu ska jag sova! Godnatt<33

Likes

Comments

Igår verkade der som att jag somnade med mobilen. Jag ska egentligen gå upp om en halvtimme men jag hade inte ställt om klockan. Jag satt uppe till jätte sent och gjorde min bild läxa och sen såg jag att det var tills på onsdag istället för idag.

Igår i stallet la jag upp två bommar på ens långsidan med 16m emellan, där skulle jag få så få gallopsprång som möjligt och sen så många gallopsprång som möjligt. Han var jätte pigg!

Sen på andra långsidan så la jag upp fyra bommar där varannan var upphöjd med en liggande sockerbit. Han var jätte duktig när jag travade över dom.

I början av passet ty lite jag att han var lite stel i höger med det släppte efter ett tag.

När jag kom hem firade vi Tim lite här hemma hos mamma och åt middag.

Det var gårdagen och nu ligger jag i sängen och ska snart gå upp, högst senare!

Likes

Comments

Träning, Tävling, Östergårdens Streiff

Alla har nog någon form av mål innon sin sport. Jag har höga ampitioner men jag vill heller inte köpa en ponny för flera hundra tusen bara e att tävla och komma högt i klasserna. Jag vill göra lite mer själv och verkligen göra det i samspel med hästen.


Jag har inte satt upp några exakta mål med Dancer då han kom ganska nyligen. Jag tror dock att vi kommer bli ett bra team som kommer soppa tävlingsbanorna ;)

Jag skulle vilja tävla LA med Dancer innan årets slut men jag tar det steg för steg, jag är väldigt noga med att inte skynda på något. Hellre ta det lugnt men lyckas än att skynda och ingen vara på topp.


Om man tänker längre fram vill jag rida SM på ponny. Jag vill göra det med Dancer men vi får se hur långt vi kommer. Somsagt INTE skynda. Jag har dock väldigt många år kvar på ponny vilket är super.

Sen vill jag rida OS men det är något som kommer ta massa år innan jag klarar av det och med vem är väldigt oklart än så länge.

Lite mål och funderingar om min satsning.

Ha det super bra!


Likes

Comments

Östergårdens Streiff, Vardagen

Efter förra inlägget har jag egentligen inte gjort så mycket, jag har plattat mitt hår, skrivit ett inlägg för imorgon och sen bara chillat.

Jag ska kolla lite på datorn nu och sen sova, imorgon fyller min brorsa 15år så vi ska sjunga for honom imorgon bitti. Jag börjar kl.9:00 så det är lugnt.

Imorgon efter skolan ska jag ta bussen till stallet och jag tänkte nog rida lite markarbete på utebanan imorgon. Kavalletti är super bra tycker jag. Igår reda han ju ut och idag skrittade han bara så jag rider nog ett hyfsat hårt pass imorgon för att känna av honom inför veckan.


Godnatt!

Likes

Comments

Östergårdens Streiff, Vardagen

Jag var i stallet runt 10 idag. Jag började med att ta in Dancer. Han skulle få massage klockan 10:30 så jag började borsta av honom, han har blivit mycket mer okej med att borsta och ta i ansiktet sen ha kom. Han har också blivit mycket mer personlig och vi förstår varandra mycket mer.

Han fick massage i 45min och först var han lite skeptiskt men sen tyckte han att det var super skönt. Efter det gick han in i boxen och åt sitt lunch hö, jag pt lunch med några andra i stallet utomhus och det var super mysigt. Efter det fixade jag iordning honom och så skrittade jag ut i ca 40min. Så himla mysigt väder.

Jag har inte släppt det med Donna än så om jag inte uppdaterar lika ofta så beror det nog på det.

Imorgon är det måndag, jag brukar ha pluggdag på måndagar men funderar på att ändra det till torsdag för då slutar jag 15:10 vilket är min senaste dag och om jag ska till stallet då så blir det så sent. Vi får se.

Nu har jag ätit middag och nu ska jag chilla lite innan jag ska sova.

Idag fick han ha rosa schabrak, gullig!

Likes

Comments

Chardonnay

Imorse åkte Donna hem till sin gamla ägare. Hon är ju som sagt skadad och måste vila i 3 månader och vi har tyvärr inte tiden eller pengarna att ha två ponnysar och eftersom att jag ändå vill rida så blev det här lösningen. Donnas ägare kom imorse runt 10 och innan det fick hon massage, först ville hon inte gå in i tramsporten och man märkte tydligt på henne att hon kände på sig något.


"Alla sagor har sina slut och tyvärr blev inte denna som jag hade tänkt mig:( Min finaste Donna vad jag kommer sakna dig, du kommer ha det bra i Grums men jag kommer sakna dig varje dag, varje timme, varje minut och varje sekund. Du har lärt mig så mycket och jag kommer aldrig glömma dig min finaste ponny. Du är lite speciell på ditt egna lilla sätt och det är det som gör dig världens underbaraste ponny. Jag älskar dig Donna <3 <3 <3"

​Jag kommer sakna denna ponny mer än någonsin, hon var min första typ egna ponny och hon har lärt mig så mycket även fast att hon inte har gått att rida på hela tiden. 

Denna ponny är värd mer värd än vad som helst enligt mig och jag tror på dig Donna! 


Likes

Comments

Vardagen

Nu ligger jag i sängen, hyfsat tidigt ändå! Imrgon ska jag till stallet tidigt, Donna ska få massage oxh massa andra i stallet oxå, Dancer får massage på söndag. Donna älskar massage så bi får hoppas att Dancer oxå gör det!

När jag kom hem från stallet har jag bara duschat och ätit middag. Jag har plockat iordning lite på mitt rum och nu ska jag sova för jag är sååå trött.

Godnatt hörs imrgon<3

Likes

Comments

Östergårdens Streiff, Vardagen, Chardonnay

Jag har kommit hem från skolan och stallet, skolan gick bra. Jag spring till bussen för att hinna med nästa buss till stallet så att jag kunde ta in dom. Jag hann iallafall vilket var skönt då jag var i stallet 15:40 istället för 16:20.

I stallet började jag med att rida Dancer. Jag red först runt hagarna, det är superbra vägar där så man kan både trava och gallopera vilket jag gjorde. Han var jätte duktig, pigg och glad med lyssnade super bra! Min fina ponny!

Efter jag hade ridit runt hagarna i kanske 20-30 min så gick jag in på ute volten och galloperande lite då jag inte gjorde det så mkt ute. Han var såååå fin. Försökte så honom lång och låg i formen så att han slappnar av öven ute och han var riktigt duktig. Travade av och sen gick jag ut i "stockskogen" och skrittade av så att han fick lyfta på benen.

Efter det gick jag in i stallet, mamma hade gjort höpåsar till båda två så jag borstade av Dancii och sen mockade jag hans och Donnis box.
Båda boxarna är faktiskt väldigt lättmockade så det går väldigt snabbt.

Efter det gjorde jag iordning Donna och gick ut med henne i kanske 20-30min. Gick först runt hagarna och sen lite på banan. Hon var super pigg men duktig.

Det var dagen i stallet, fina pinnysar våda två! Ankan och Grisen ;) <33

Likes

Comments

Östergårdens Streiff, Vardagen, Chardonnay

Idag efter skolan ska jag till stallet, jag ska rida ut Dancer och kolla om någon annan i stallet vill hänga med. Donna ska ledas, får se om jag eller mamma gör det. Allt ska göras i stallet iallafall.

Jag slutar skolan kl.15:05 så jag ska kolla om någon kan ta in hästarna så att dom kommer in innan fyra.

Har inte hunnit fixa ett inlägg tills idag men kanske kan skriva ett under någon lektion, får se lite.

Nu skola!

Likes

Comments